Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

BMW E46 330D vs Mercedes CLK W208 2.0K/2.3KСъвет за следващия ми автомобил

• Please log in to reply
32 мнения по тази тема

#16 Demo_1

Demo_1

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 32 Мнения:
  • Град:София/Лайпциг
  • Автомобил:
    Много са :D

Публикувано 19 август 2011 - 12:07

Аз имам един въпрос към колега пуснал темата :Това коя кола подред ти е ?
Сравняваните модели за мен изобщо не са младежки автомобили.CLK-то като за поддръжка ще ти е доста по евтино.Дизела си е доста по-сложен двигател и цените на части в каталога са други :).Между 2-та автомобила има доста голяма разлика в поведението на пътя и си мисля че бавареца ще го усетиш доста по спортен на пътя.Сега се сетих че този дизел не е много икономичен в градски условия , карал съм го на 5-та серия и то само 1000 километра Софийско , разхода беше около 14/100 но аз си страдам от диагноза : "тежък крак".
Не се обиждай но ако си още "зелен" в шофиорлъка и двата автомобила не са за теб.
  • 0

#17 Batev

Batev

Майстор

• Потребители на форума
  • 1535 Мнения:
  • Град:Vienna , Austria
  • Интереси:Футбол,Музика,Автомобили,Компютри и Други
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz ML270 CDI - W163 - 2005
    Mercedes-Benz E290 TD - W210 - 1997
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 19 август 2011 - 14:51

Е46ците май имаха някакви проблеми обаче не знам дали е само за 320ките или за всичките.... Един приятел тука има 330хд мисля че след фейса обаче не съм го разпитал за него дали е имал някакви проблеми и т.н. Довечера ако го мерна ще го поразпитам и ще ти кажа как стоя нещата :la: За ЦЛК-ато не знам много нито съм се возил нито съм карал тъй,че съм пасс,но въпреки това бих избрал ЦЛК-ато (незнайно защо) :up:

п.п. Според мен ако искаш можеш да хвърлиш по едно око на210ките примерно 320 cdi и на другите де..

• 0
1886г. - първият двигател с вътрешно горене и първият автомобил с двигател,
1887г. - първата кола със скоростна кутия,
1888г. - първата кола пусната в масово производство,
1901г. - първата кола с вентилатор за охлаждане на двигателя
,саморегулиращ се съединител,
подредба на скоростите, която се използва и до днес, маслен радиатор,
1906г. - първата кола с 6-цилиндров състезателен двигател,
1908г. - подобрява рекорда за максимална скорост по суша,
1921г. - първата кола със спирачки на предните колела, първата туристическа кола с турбо,
1926г. - първата кола със спирачки на четирите колела,
1933г. - първата кола с многоточково окачване,
1934г. - първата "Сребърна стрела", първата аеродинамична кола пусната в масово производство,
1937г. - първата дизелова туристическа кола,
1954г. - първата туристическа кола с инжекционно впръскване на горивото, първото Гранд При Mercedes-Benz,
1957г. - първата безопасна туристическа кола,
1959г. - първата кола със зони за деформация при катастрофа,
1960г. - първата кола със "скрити" чистачки за по-добра аеродинамика,
1965г. - първият креш тест, първата кола с предпазни колани,
1968г. - първата кола с телескопична кормилна колона,
1970г. - първата дизелова кола поставила рекорд за максимална скорост
1974г. - първата кола с триточкови предпазни колани....

... 2011г. - първият камион такси - Mercedes-Benz Actros.

#18 Heimdall

Heimdall

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 20 Мнения:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 19 август 2011 - 16:32

Аз имам един въпрос към колега пуснал темата :Това коя кола подред ти е ?
Сравняваните модели за мен изобщо не са младежки автомобили.CLK-то като за поддръжка ще ти е доста по евтино.Дизела си е доста по-сложен двигател и цените на части в каталога са други :).Между 2-та автомобила има доста голяма разлика в поведението на пътя и си мисля че бавареца ще го усетиш доста по спортен на пътя.Сега се сетих че този дизел не е много икономичен в градски условия , карал съм го на 5-та серия и то само 1000 километра Софийско , разхода беше около 14/100 но аз си страдам от диагноза : "тежък крак".
Не се обиждай но ако си още "зелен" в шофиорлъка и двата автомобила не са за теб.

Няма как да се обидя, аз много добре си знам, че не мога да карам и затова внимавам за разлика от много колеги на пътя :)

Нека кажем, че съм тъмно-зелен и това ще ми е втора лична кола и се чувствам напълно готов за такъв автомобил. В крайна сметка това е и главната причина да продам старата си, именно защото 120-те кончета понякога се усещаха недостатъчни.

@Batev - ще съм ти много благодарен, а 210ките просто не ми допадат. Огледах се за почти всичко възможно през италиански кошници, до японки и реално не мога да се сетя за добра алтернатива на CLK. Единственият проблем (не и такъв който ще ме спре) е 14/100 разхода, затова и реших да потърся конкурентен дизел. Баварката изглежда готино, а и винаги когато съм се качвал в такава кола ми е било яко :)

И малко извън темата - когато си харесах тази кола (CLK), първата ми мисъл беше че не съм дорасъл да я карам (на 23 съм). Сега пуснах тази тема тук и идентична такава във форума на БМВ и съвсем се убедих, че не съм бил прав.
  • 0

#19 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8420 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    бял
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 19 август 2011 - 16:35

Почна се панаира в БМВ форума, ама там в "Извън Темата" като цяло е весело. :)
Но си прецени какво търсиш: Екстри ли, лъскава боя ли, хубав интериор ли, какво...
  • 0

#20 Heimdall

Heimdall

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 20 Мнения:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 19 август 2011 - 16:55

Да кажем, че всички версии на интериорите и на двата модела ми харесват, като малко предимство има Мерцедеса. Автоматика не ми е задължителен, но от прочетеното в този форум оставам с впечатлението че е мнооого по-добра опция от ръчката, така че ще търся приоритетно автоматик. Лукса е на прилично ниво и в двете, нямам претенции за кой знае какво, само нормалните неща - климатик/климатроник, подгряване на седалки. Круз контрол, други глезотии са абсолютно пожелателни, но не и задължителни. Разбира се добре е боята да е лъскава, но дори да не е и това ще излекуваме след известно време.
  • 0

#21 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8420 Мнения:
  • Автомобил:
    бял
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 19 август 2011 - 16:58

Мииии, климатика го има винаги, климатроника по-рядко, подгрева също не се среща често (това е вредно за топките, нали знаеш), круз контрола го има на 90% от ЦЛК-тата, за неща като ел.седалки с памет, да речем че 5% от колите ги имат, елхром. огледала, също доста рядко и т.н.

Според мен намери кола с много екстри вътре, че не могат да се слагат после толкова лесно, и човешкото око е алчно, нали знаеш. Ако си като мен, ще те дразни че не можеш да сложиш напр. памети на седалките, докато лицето Х на срещата дето идва всяка сряда примерно има всичко в колата...
  • 0

#22 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C124- 92г 200CE -продаден
    Mercedes-Benz W210-97г E200 Avantgarde- продаден
    Mercedes-Benz C208- 99г CLK200 Kompressor-продаден
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 19 август 2011 - 17:34

Алфонсо, авторските права уредени! Слагай смело :)
Аз също не мисля, че CLK е младежки автомобил! Става младежки като му боднат диодни стопчета, лупички, малко хромче, ала бала, но тогава си личи отдалеч.

Верно ще го сложа ;) :goodjob2:
Може да не е младежки, но не е и чичковски автомобил ЦЛК-то.
  • 0

#23 Demo_1

Demo_1

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 32 Мнения:
  • Град:София/Лайпциг
  • Автомобил:
    Много са :D

Публикувано 19 август 2011 - 22:42

Айде стига сме се лъгали :D :D :D Взимай CLK и него мисли :).Климатик , климатроник все едно нали ще ти е хлвадно и в двата случая :D .Ако ще го караш градско взимай автоматик , откакто карам автоматик по-малко се нервирам (незнам защо).
Ако искаш гаргата да е рошава направо скачай на CKL430 и бъди щастлив цял живот :) .
  • 0

#24 Heimdall

Heimdall

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 20 Мнения:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 20 август 2011 - 01:02

Айде стига сме се лъгали :D :D :D Взимай CLK и него мисли :).Климатик , климатроник все едно нали ще ти е хлвадно и в двата случая :D .Ако ще го караш градско взимай автоматик , откакто карам автоматик по-малко се нервирам (незнам защо).
Ако искаш гаргата да е рошава направо скачай на CKL430 и бъди щастлив цял живот :) .

Хаха, с малката подробност, че една значителна част от живота ми ще бъде прекарана по бензиностанции, а там никога не е приятно, особено на касата :)
Ако нямаше тази подробност щях да почакам още и да взема някой 5+ литров SL, тогава щях наистина да съм щастлив цял живот. Толкова много щастие не върви, затова сега малък мотор, по-натам по-добър. Винаги трябва да може да се върви нагоре.
  • 0

#25 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C124- 92г 200CE -продаден
    Mercedes-Benz W210-97г E200 Avantgarde- продаден
    Mercedes-Benz C208- 99г CLK200 Kompressor-продаден
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 22 август 2011 - 18:34

Айде стига сте го възхвалявали вече тва 430.... хубав мотор е верно, ама има и други двигатели на мерцедес, с далеч по-ниски експлоатационни разходи, които също могат да доставят удоволствие от шофирането. ;)
  • 0

#26 Chestit0

Chestit0

Чирак

• Потребители на форума
  • 62 Мнения:
  • Автомобил:
    А190 , CLK 320 w208
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 23 август 2011 - 16:43

Ако случайно сгрешиш и решиш да си вземеш Е46 автоматик много внимавай с коя скоростна кутия е оборудвана колата. Имам познати и доста 46 автоматични кутии смениха ... ще ги попитам пак коя беше калпавата FX или GM ако не се лъжа. При едната въпроса е кога а не дали ще замине не че не се прави но под 2000 лв няма как да излезне ремонта , на всичкото отгоре замяната на FX с GM и обратното е невъзможна тъйкато компютъра си иска същата която е монтирана в завода.По този път мина един от въпросните ми познати който закупи 330XD за 14000лв и след 2 месеца вече му струваше към 20000 а хем е горд собственик на сервиза. За CLK автоматика незнам нищичко за съжаление но като разгледах и изчетох тук всяка една тема не видях никой да се е оплаквал. Ако някой има мнение да го изрази моля и да помогне на бъдещт участник в сряда срещите :) Относно разхода на гориво смятам че няма как да се сравнят 2 та автомобила. При бавареца щеш нещеш ще си караш на дизел който най-вероятно е минимум на 300 000 км за обслужването на БМВ да не говорим, докато при CLK нещата са много по елегантни от гледна точка на цени и здравина на бензиновият двигател и най-малкото възможността да сложиш един ГИ ако разхода ти дойде наистина нанагорно. Това е от мен ако в нещо съм сгрешил моля да ме поправите но е такава картинката в моята глава ... до гроб фен на ЦЛК-а :)
  • 0
Публикувано изображение

#27 Heimdall

Heimdall

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 20 Мнения:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 25 август 2011 - 18:42

Още се радвам на шофирането и не бих си взел автоматик. Единствената причина да допускам, че мога да си взема CLK автоматик, е че от прочетеното тук просто останах с впечатлението, че при Мерцедес автоматика просто е по-добър от ръчката. Това май не важи за никакви други марки, така че шанса за точно този вид грешка е малък. Следейки развитието на темата тук и на тази във форума на БМВ, мисля че скоро ще трябва да създам нова тема в mbclub :)
Koлкото до ГИ - не ми се иска да слагам не само от принципна, но и от гледна точка на безопасността при двуврата кола.
  • 0

#28 Batev

Batev

Майстор

• Потребители на форума
  • 1535 Мнения:
  • Град:Vienna , Austria
  • Интереси:Футбол,Музика,Автомобили,Компютри и Други
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz ML270 CDI - W163 - 2005
    Mercedes-Benz E290 TD - W210 - 1997
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 25 август 2011 - 21:09

Иначе говорих с това момче с БМВто 330хд и той каза,че е доста доволен и не е имал сериозни проблеми,а и това се е водил един от най-добрите дизели на БМВ :wind14
  • 0
1886г. - първият двигател с вътрешно горене и първият автомобил с двигател,
1887г. - първата кола със скоростна кутия,
1888г. - първата кола пусната в масово производство,
1901г. - първата кола с вентилатор за охлаждане на двигателя
,саморегулиращ се съединител,
подредба на скоростите, която се използва и до днес, маслен радиатор,
1906г. - първата кола с 6-цилиндров състезателен двигател,
1908г. - подобрява рекорда за максимална скорост по суша,
1921г. - първата кола със спирачки на предните колела, първата туристическа кола с турбо,
1926г. - първата кола със спирачки на четирите колела,
1933г. - първата кола с многоточково окачване,
1934г. - първата "Сребърна стрела", първата аеродинамична кола пусната в масово производство,
1937г. - първата дизелова туристическа кола,
1954г. - първата туристическа кола с инжекционно впръскване на горивото, първото Гранд При Mercedes-Benz,
1957г. - първата безопасна туристическа кола,
1959г. - първата кола със зони за деформация при катастрофа,
1960г. - първата кола със "скрити" чистачки за по-добра аеродинамика,
1965г. - първият креш тест, първата кола с предпазни колани,
1968г. - първата кола с телескопична кормилна колона,
1970г. - първата дизелова кола поставила рекорд за максимална скорост
1974г. - първата кола с триточкови предпазни колани....

... 2011г. - първият камион такси - Mercedes-Benz Actros.

#29 архитекта

архитекта

Чирак

• Потребители на форума
  • 155 Мнения:
  • Интереси:АЙКИДО
  • Автомобил:
    CLK 320 (W209) 2002 г.

Публикувано 27 август 2011 - 07:55

Още се радвам на шофирането и не бих си взел автоматик. Единствената причина да допускам, че мога да си взема CLK автоматик, е че от прочетеното тук просто останах с впечатлението, че при Мерцедес автоматика просто е по-добър от ръчката. Това май не важи за никакви други марки, така че шанса за точно този вид грешка е малък. Следейки развитието на темата тук и на тази във форума на БМВ, мисля че скоро ще трябва да създам нова тема в mbclub :)
Koлкото до ГИ - не ми се иска да слагам не само от принципна, но и от гледна точка на безопасността при двуврата кола.

Автоматикът е най-хубава екстра, която може да има в една кола. Ако те радва шофирането с ръчка, по-добре пробвай какво може да прави автоматикът - говоря за случая в който се научиш да го усещаш и да го командваш с педала за газта. Също доста автоматици вече имат и ръчно управление (типтроник). В градски условия и задръстване се чудя защо все още някой си купуват коли с ръчни скорости. А щом и Поршетата почнаха да ги правят с автоматици явно си струва.
  • 0

#30 mbthepower

mbthepower

Майстор

• Потребители на форума
  • 2833 Мнения:
  • Град:Pleven D'ge
  • Автомобил:
    w140 s300 дизелак

Публикувано 27 август 2011 - 10:02

Брат и аз съм млад като тебе и все си повтарях , че няма да си взема никога кола с автоматични скорости и т.н.Че искам , да права диващини , простотии и т.н . И в един прекрасен момент си взимах ес-ката , която е с аск.Е такъв кеф няма , толкова удобно нещо е , че просто няма база за сравнение с рск.Автоматичните скоростни кутии на мерцедес са преценени много добре и ще останеш доволен.
Наистина , дизеловия вариант на бмв-то също ще бъде добър избор , както казах в по горните постове , този мотор е много добър , но е малко по скъп .
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение

W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни