Здравейте на всички.
Днес сутринта карах колата градско и всичко беше ОК (само сутринта като я запалих , пак изпуши)
Докато карам градско няма проблем с плавно подаване на газта.Така 4-5 км и пак ми светна лампата на маслото ,че е повече и малко след това реших да дам повече газ и пак изпуши стабилно. След това спре, изхвърли каквото има и същото нещо след това. Спрях колата за 4-5 часа , запалих я пак си изпуши при паленето и то веднага докато запаля и тругва облака. Изчиства го и градско няма грам пушек , пак ми светна лампата не след дълго но продължих да карам на ниски обороти и не ми изпуши. Като се прибрах я форсирах 2-3 пъти максимално и тогава пак си изхвърли облака.
Не съм проверявал свещите ,понеже незнам как и сега пак ще я карам на майстора.
Но много старнно ,че този пушек определено не мирише на масло , нито на антифриз , няква странна смрад , дори не е гадна смрад ами просто немога да я определя. Колата върви прекрасно , няма проблеми с вървенето , набирането и т.н. също така двигатела си работи много тихо и равномерно.
Щях да попитам нещо , дали това може да е от катализаторите ,че те май са и два и ако те във времето са се пълнили с масло и т.н. да не може да си издиша и да сабира емисиите там докато не му стане тясно и изхвърли всичко. Това възможно ли е ?
Помагайте колеги , моля ви !