Та така... след като направих два касетофона на хора и видях, че те ги сменят за "цветни измислици" заради наличието на bluetooth се замислих малко и реших да разгледам какво ново има на хоризнота...
Оказа се, че не е драма да се сложи bluetooth, но проблемите започват един след друг. Трябва да се измисли много добър echo cancellation алгоритъм или модул, за да не става дива микрофония, като се пусне звука през тонколоните на колата. Също така ако човек иска звука да е на ниво трябва да помисли за нещо по-качествено обработки постпроцесинг и т.н. Успях да намеря смислен bluetooth модул със s/pdif I2S модул и сега идеята ми е да сложа след него едно малко бижу на Texas Instruments, което съм ползвал преди в разни DAC-ове, а именно PCM270X (PCM2704 - PCM2706). Това ще позволи и включването на PC през USB (намира се като външна саунд карта). Качеството на конкретният чип е неповторимо в ценовият си клас - може да прочетете за него по хилядите форуми в които са го чепкали (включително и български)
Ta нека да обобщим до тук :
Имаме BT модул след него навързваме качествен DAC и вече слушаме музика в колата от телефона безжично, а когато ни звънят целият звук спира и си говорим като пичове... оказа се, че BT стандарта поддържа управление на песните с команди от модула и ще може да се сменят песните и от касетофона, а той от своя страна ме може да изписва имената на песните на екрана си... а и преди да забравя - ще гледам да може да се вдига и затваря от бутоните на волана За още по-големите фенове с малки UMPC-та със SSD-та ще има и изведен USB порт представящ се за външна звукова карта.
Само да остане малко време и ще поствам резултати