Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Поредният "доволен"да не ти се вярва

• Please log in to reply
23 мнения по тази тема

#16 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 260SE 1988

Публикувано 10 юли 2011 - 00:06

при М103 няма начин от давещи дюзи да се напълни колектора при дросела. Наклона на колектора при дюзите не го позволява.
за 7мата дюза-също.

като се замисля, само течащ плунжер може да напълни ваната под дросела

много е вероятно гърмежите да са от незатварящи, ИЛИ хлабави клапани. Хлабави във водача. тоест веднъж затваря, друг път затваря накриво.Това се определя като се свали пружината на клапана и се разклати. а не с копресия.

Също с компресия ще се определи дали има нагар ИЛИ има Спукан клапан!!!! спукан=гърмежи, а и на скорощен основен ремонт.

А за плунжера-мисля че може да се хване, като се свали главата на инжекциона, монтират и се горивните маркучи и се включи помпата за горивото.
Само незнам дали трябва да се подава сигнал на ЕХА. Ако-да-мисля че се подават около 3-5V.
  • 1

#17 Наско

Наско

Джантата

• Потребители на форума
  • 4931 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Mercedes Benz w202 C180
    Mercedes Benz w245 B150
    Mercedes Benz w164 AMG
    All Sold
    Now W163 M113

Публикувано 10 юли 2011 - 10:48

Моя човек в сервиза дето си ходя най редовно каза , че само е изчистил бензина и каквото се е било насъбрало .. Сряда колата се качва на репатрак и отпътува към Ирин .. да видиме там каква ще е присъдата ....

основни и подобни ремонти не искам и да чувам ... :0_evil: :censored:
  • 0
Градушка бие - слънце пече , аз съм си братче курназ момче

#18 Dydo

Dydo

Майстор

• Потребители на форума
  • 781 Мнения:
  • Автомобил:
    W 202 - продаден!

Публикувано 10 юли 2011 - 21:41

Аз до колкото помня обявата, едва ли не се продаваше перфектния автомобил................а той дори за репатрак :mellow:
Нека колегата не ме разбира погрешно, не твърдя, че е излъгал и може би те е запознал с нещата преди покупката, но очевидно нещата са сериозни.
  • 0
От Витоша по-високо нема, от Искаро по-дълбоко нема и от Мерцедес по-убаво нема...............древна шопска мъдрост!

#19 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C124- 92г 200CE -продаден
    Mercedes-Benz W210-97г E200 Avantgarde- продаден
    Mercedes-Benz C208- 99г CLK200 Kompressor-продаден
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 11 юли 2011 - 00:30

Аз до колкото помня обявата, едва ли не се продаваше перфектния автомобил................а той дори за репатрак :mellow:
Нека колегата не ме разбира погрешно, не твърдя, че е излъгал и може би те е запознал с нещата преди покупката, но очевидно нещата са сериозни.

Дидо, това е кола на над 20 години, какво очакваш??? Да е като нова от магазина ли?
Освен това е с пословично капризния и проблемен механичен инжекцион, не е виновен нито продавача нито майстора, че преди години мерцедес са решили да използват това недоразумение-Джетроник.
Имал съм 124-ка с механичен инжекцион- няма настройване пущината, разбазика ли се оправията е много трудна.
  • 0

#20 Наско

Наско

Джантата

• Потребители на форума
  • 4931 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes Benz w202 C180
    Mercedes Benz w245 B150
    Mercedes Benz w164 AMG
    All Sold
    Now W163 M113

Публикувано 11 юли 2011 - 01:08

Крайно несъгласен съм с мнението на Дидо :)
Само отбелязвам :)
И за да не е спам ... това мнение ...

Дидо, това е кола на над 20 години, какво очакваш??? Да е като нова от магазина ли?
Освен това е с пословично капризния и проблемен механичен инжекцион, не е виновен нито продавача нито майстора, че преди години мерцедес са решили да използват това недоразумение-Джетроник.
Имал съм 124-ка с механичен инжекцион- няма настройване пущината, разбазика ли се оправията е много трудна.

Точно затова май ще я сменям тази система :)
Очертава се един много интерес ъпгрейд , но за него ще се пусне отделна тема стига да се стигне дотам ;)
  • 0

#21 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 11 юли 2011 - 09:07

Насе, уи аре мрънкинг йу ту ду дис синс дей уан!

Този пост е редактиран от Илия Горанов: 11 юли 2011 - 14:49
Писането на кирилица е задължително само за българския език!

• 0

Audi_A4_avatar.gif

#22 Наско

Наско

Джантата

• Потребители на форума
  • 4931 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes Benz w202 C180
    Mercedes Benz w245 B150
    Mercedes Benz w164 AMG
    All Sold
    Now W163 M113

Публикувано 11 юли 2011 - 10:34

Суун май френд суун ... евритинг уил ком ту хис плейс ...

Този пост е редактиран от Илия Горанов: 11 юли 2011 - 14:49
Писането на кирилица е задължително само за българския език!

• 0

#23 joreto

joreto

Майстор

• Потребители на форума
  • 751 Мнения:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 12 юли 2011 - 13:38

Не съм съгласен, джетроника си е доста добър и надежден ако се подържа от майстор който си разбира работата, също така не е толкова сложен за настройване, само трябва да си малко в час....
  • 0
Публикувано изображение
Mercedes-Benz 190E 3.0-24vT @ 0.8 bars ( 1/4 mile: 2.483 / 13.540 / 175.17 km/h )
VW Golf IV GTI 1.8 20v turbo

#24 Наско

Наско

Джантата

• Потребители на форума
  • 4931 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes Benz w202 C180
    Mercedes Benz w245 B150
    Mercedes Benz w164 AMG
    All Sold
    Now W163 M113

Публикувано 15 юли 2011 - 16:27

Така ... много завъртян / навъртян шестограм ... натиснал плунжера от там тече .. от там детонацията .. и тн .. и съвсем се вбесих и целия инжекцион се заменя с МЕГАСКУИРТ .. пък това дали е възможно да се случи тая работа с шестограма го оставям на вас възможно ли ее .. не е ли ... измислят ли си в сервиза ... и тн
  • 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни