Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Висок разход на бензин

• Please log in to reply
31 мнения по тази тема

#31 Momchil

Momchil

Напреднал

• Потребители на форума
  • 488 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Specialized Allez - my favorite ride :)
    RAM Podium - off-road adventure :)
    Royal Enfield - Bike that has a soul!
    CLK 280, V6
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 17 август 2011 - 09:53

@Тодор Живков

Не си ме разбрал - основната ми идея е, че карбураторът е друга бира (отделно за такива от 1990 за пръв път чувам, но не претендирам за особена компетентност).
  • 0

#32 dzuvko

dzuvko

Напреднал

• Потребители на форума
  • 310 Мнения:
  • Град:София
  • Интереси:W124, W202, W201, Електроника, Програмиране, Шахмат, Забавления
  • Автомобил:
    W124 - 2.0 Coupe (М111.940)
    W201 - 2.0D 190D
    W202 - 2.0 136кс (М111.941)
    W220 - S500 306кс V8 M113
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 22 декември 2011 - 16:57

Доста увлекателна тема бих казал, има и доста други подобни за разход на гориво.
Като например "Колеги помагайте, купих я пък харчи", естествено че харчи няма кола която да връща, но идеята е колко точно харчи, на мен също ми се виждат доста тези 20л/100км и сега дали ще се зареди на топло или студено влиянието ще е малко. Аз лично се интересувам една кола на мен колко пари ми изважда от джоба а не дали харчи 19,6 или 20,2
И в този ред на мисли искам да споделя моя начин за изчисляване на разхода понеже смятам че е доста добър:

- изчаквам да свърши газта ( ГИ сам превклюва на бензин когато е недостатъчна газта )
- записвам си километража парите и литрите когато заредя газ в едно тефтерче
- започвам да си карам и да си върша работа с колата ( пример: отивам на работа, връщам се, събота и неделя пътувам извън София ) и това се повтаря
- преди да свърши горивото или при всяка възможност досипвам гориво
- така по този начин след около 2000 - 3000 км идва един прекрасен момент в които изпускам неволно да свърши горивото и записвам разликата в километрите

Точността е безупречна.
Предимство: винаги знаеш колко ти харчи колата, защото колата може да харчи различно при различни условия, но винаги ще си наясно колко ти бърка в твоя джоб.
  • 0

2 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 2 гости, 0 анонимни