Здравей,колега благодаря за разяснението.Само ще ти кажа че студеното зависи и от правилната работа на ТРВ клапана, както и от дехидратора.
Едно от тези неща да не работи - и всичко отива по дяволите. Ако "високото" налягане ти е много високо, или "ниското" много ниско - провери именно тези два елемента. Дехидратора и ТРВ клапана.
За постоянната работа на перките - или ти е повреден термо-датчика на климатика (на главата горе, с 2 пина), или е пресостат на дехидратора.
Там има два, единия включва компресора - ако той не работи или няма налягане в системата (фреон), компресора не включва.
Другия пуска първа степен на ел. перките. Той включва охлаждането когато налягането на фреона мине определена стойност.
За кондензерите - аз съм с R12 и съм с по-големия. За всеки случай - не приемай каталога на Евро 07 като "Библия". Най-добре провери в EPC каталог на Мерцедес по ВИН.
Първо ще сменя дехидратора ще напълня системата по табелка 1.0кг фреон,ако няма разлика вече ще мисля за по-големия кондензер