Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Какво означава тази грешка

• Please log in to reply
22 мнения по тази тема

#1 nikolai4eto

nikolai4eto

Напреднал

• Потребители на форума
  • 726 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    W202 C 200 CDI 2000г T VITO 110 CDI 2000г CLC 203 220 CDI 2002г 143Hp

Публикувано 18 май 2011 - 21:48

Днес четоха колата подробно.Излезе само една грешка на мотора.Моля някой ако знае с какво е свързана тази грешка,какво е развалено и какви симптоми има колата при такава грешка да пише,з-то грешката не може да се изтрие,а колата си върви много добре.
Ето я самата грешка Code P 1189-016 M55 ( Intel port shutoff motor) Positioner signals fault (message through ground keyling)
Иначе днес я обслужих нацяло колата.Излезе ми около 1000 лв.Масла скорости и диференциал оригинални на Мерцедес от Балкан стар.Моторно масло- Кастрол 5W 40,Антифриз- Кастрол SF-X червен,Спирачна течност DOT 4-Кастрол.Маслен,въздушен,поленов,горивен,сепараторен/картерни газове/ филтри на Hengs.Нови чистачки 2бр. на Bosch 60 и 53см.Пребалансиране на гумите и подмяна на винтилите.Смяна на биалетка и кормилен накрайник Lemforder + стенд и реглаж предница.Диагностика на климатика със стенд и добавяне на 80гр. фреон.Смяна на пистов ремък Continental.Четене и изчистване на грешки със Стар диагностика.И всичко това за 900 лв.
  • 0

#2 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Град:София
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 18 май 2011 - 22:54

Днес четоха колата подробно.Излезе само една грешка на мотора.Моля някой ако знае с какво е свързана тази грешка,какво е развалено и какви симптоми има колата при такава грешка да пише,з-то грешката не може да се изтрие,а колата си върви много добре.
Ето я самата грешка Code P 1189-016 M55 ( Intel port shutoff motor) Positioner signals fault (message through ground keyling)
Иначе днес я обслужих нацяло колата.Излезе ми около 1000 лв.Масла скорости и диференциал оригинални на Мерцедес от Балкан стар.Моторно масло- Кастрол 5W 40,Антифриз- Кастрол SF-X червен,Спирачна течност DOT 4-Кастрол.Маслен,въздушен,поленов,горивен,сепараторен/картерни газове/ филтри на Hengs.Нови чистачки 2бр. на Bosch 60 и 53см.Пребалансиране на гумите и подмяна на винтилите.Смяна на биалетка и кормилен накрайник Lemforder + стенд и реглаж предница.Диагностика на климатика със стенд и добавяне на 80гр. фреон.Смяна на пистов ремък Continental.Четене и изчистване на грешки със Стар диагностика.И всичко това за 900 лв.

Колега,
Сигурен ли си, че тоя червен антифриз е подходящ за колата ти?
Доста работа си свършил за 900 лева, много добра цена.
Тоя сепараторния филтър, като го подмени, стария как изглеждаше? В смисъл, имаше ли нужда от смяна или за "баба плаши" го смени? На колок км е автомобила?
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#3 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 18 май 2011 - 23:05

Червеният антифриз принципно жали алуминиеви компоненти. На VAG антифриза (и всички съвместими с VAG) са идеални за всички коли.
Това включва C12/G12 спецификации.
На Toyota съм чел, че са най-придирчиви моторите към антифриз. В този ред на мисли, Toyota-съвместим антифриз си пасва идеално с Мерц.

Единственото, което ме притеснява е спирачната течност. Не съм проверил конкретно за 203ка, но при моята изрично пише да се използва DOT 4+, заради BAS-a и ESP-то.
По памет, важи и за 203.
  • 0

Audi_A4_avatar.gif

#4 nikolai4eto

nikolai4eto

Напреднал

• Потребители на форума
  • 726 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 19 май 2011 - 06:49

За спирачната течност си абсолютно прав.Ина моята 202 и на новата 203-ка и дават дот 4+,но ме увериха,че нямало проблем,дори се консултирах и в Балкан стар ,като купувах маслата и момчето,което е на частите ми е познат ми каза,че и те слагат такава на Кастрол.На 202-ката я смених с такава преди две години и досега никакви грижи.И тя е с BAS ESP.Антифриза излезе така по каталог.Разликата между синия и червения е SF-серия Sulfat free,NF-серия Nitrat free.
На колата километража беше върнат,което изобщо не ме учудва.Кола 2002-ра на 153000кмПубликувано изображение.Не знам на колко е ,но момчето от салона си призна,че е връщана.Сепараторния филтър/цедката/,го смених,както и на 202-ката ми,защото някъде четох,че на 40000 се сменя.Иначе видимо беше на ред с изключение на това,че около него има два О-пръстена,които се бяха скъсали и леко таеше масло от тях около дюзите,които пък са като нови.Снощи я напълних до горе резервоара и сложих една скъпичка добавка за прочистване на горивна с-ма,з-то на диагностиката показа,че дюзата на втори цилиндър е с +1,5 и стига до +1,9.Това ме увериха,че въпреки ,че не било в нормите не е чак толкова опасно и така нямало проблем да върви колата,но аз първо да пробвам с добавка,з-то мотора не тресе сутрин и пали много лесно.Ама ако може да ми кажете за тази грешка каква е?
  • 0

#5 chataloff

chataloff

Чирак

• Потребители на форума
  • 137 Мнения:
  • Град:Düsseldorf

Публикувано 19 май 2011 - 09:02

Проблемът ти се намира под смукателният колектор . Повече инфо след 18:00 - мястото го знаеш .

Публикувано изображение
Позиция 107 , 108
  • 0

#6 nikolai4eto

nikolai4eto

Напреднал

• Потребители на форума
  • 726 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 19 май 2011 - 21:26

Днес след преглед и консултация с човек,работещ в Балкан Стар се оказа на 100%,че е моторчето и клапите на всмукателните колектори.Въпросната грешка М55 е въпросното моторче с клапите.
Искам да питам дали някой не ги възстановява,з-то днес ми казаха,че моето е още в начален стадий и за това колата още вървяла сносно.Имало и ремонтен кит с елементите отделно от моторчето.И дали като се сменя трябва да се почистят колекторите.Колко струва въпросната операция с частите горе долу?
  • 0

#7 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 19 май 2011 - 21:52

Днес след преглед и консултация с човек,работещ в Балкан Стар се оказа на 100%,че е моторчето и клапите на всмукателните колектори.Въпросната грешка М55 е въпросното моторче с клапите.
Искам да питам дали някой не ги възстановява,з-то днес ми казаха,че моето е още в начален стадий и за това колата още вървяла сносно.Имало и ремонтен кит с елементите отделно от моторчето.И дали като се сменя трябва да се почистят колекторите.Колко струва въпросната операция с частите горе долу?

Още преди да се сдобия с текущия си автомобил, имах колеги с В210 с ЦДИ мотори, които страдаха от подобен проблем. Решението беше застопоряване в някаква позициа(не съм на ясно в каква) с подходяща рапидка. Ремонта тогава беше въпрос на нови клапи и моторче, които явно са били много скъпи. До колкото си спомням нещо от сорта на 1700 лева.
Със сигурност решението не е човешко и за да са там тия клапи, значи има защо, но ако е въпрос на много пари и малка разлика във вървежа и разхода на гориво, то аз бих набил рапидката. Ще е много полезно ако някой даде разяснение, какво точно правят тия клапи и дали рапидката е възможно(разбира се идиотско), поне временно решение?
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#8 nikolai4eto

nikolai4eto

Напреднал

• Потребители на форума
  • 726 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 19 май 2011 - 22:16

Не мисля,че рапидката е решение на проблема и не бих го направил.Клапите осигуряват приток на въздух и смес според хода на педала на газта и оборотите на двигателя,запушват и отпушват точно колкото трябва колекторните отвори.Може би има някакво положение на тези клапи в което колата да върви и да се застопорят в това положение,но не мисля,че е удачно.То моята и сега си върви добре,особено ако някой не е карал такава и се качи може да му се стори нормална.На мен ми е малко мудна,набира по-бавно,а и има копче под педала на газта за кикдаун и като натисна педала и задействам кика,няма почти разлика във вървенето.И заради бавното набиране я закачиха на компа и изскочи въпросната грешка.Ако няма ремонтен кит,ще сменям цялата система.
  • 0

#9 niknd

niknd

Майстор

• Потребители на форума
  • 1699 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Интернет Мерцедес и всичко останало
  • Автомобил:
    S400 CDI / 2001г.

Публикувано 20 май 2011 - 14:21

на 2.7 мотора по спомени колектора с клапите
без моторчето е около 400 лв
и се разбиват леглата на осите на тези клапи и незнам
и да вземеш ремонтен комплект дали ще стане
а иначе тези клапи са за промяна на пътя на въздуха
съответно по дълъг или по къс и от там и пълненето
на цилиндрите при различни обороти
може и без тях и разликата във вървене и горене
не е забелижима
  • 0

#10 nikolai4eto

nikolai4eto

Напреднал

• Потребители на форума
  • 726 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 20 май 2011 - 16:28

Днес бях в сервиза и ми казаха,че има ремонтен кит и след празниците ще им закарам колата да я правят.Въпросното моторче /ако е изгоряло/ се пренавива и възстановява.Имало си човек,който ги правел,понеже както ми обясниха това си било пазарна ниша и едва ли не на всяко ЦДИ горяло моторчето и хората се научили как се пренавива.Същото моторче имало и на някои турбини,на които замествало вакуумното командване.И познайте-изгаряло и не се продавало в Балкан Стар като резервна част,а вървяло с цялото турбо.Та така тия моторчета и Мерцедес хранят доста хораПубликувано изображение.Цялата работа излизала около 100-тина лева,заедно с почистването на колекторите и ЕГР-а от нагари.
  • 0

#11 dimhab

dimhab

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 41 Мнения:
  • Автомобил:
    w203 2001г. C220CDI - Sold
    w124 1994г. Е200С

Публикувано 25 май 2011 - 14:56

Въросните клапи в смукателния колектор имат чисто екологична функция - при празен ход на двигателя клапите затварят притока на въздух към един от смукателните клапани на всеки цилиндър, като по този начин намаляват въглеродните емисии, отделяни в атмосферата. При мене се скапаха самите клапи (едната даже я нямаше) и в момента карам без тях. Единствената разлика е, че сега изпушва при по-рязко потегляне. И така вече две години, защото клапи не се продаваха отделно от колектора, а комплекта беше около 700 лв. - напълно неоправдано само заради клапите!
  • 0

#12 nikolai4eto

nikolai4eto

Напреднал

• Потребители на форума
  • 726 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 25 май 2011 - 16:44

Може и така да е от екологична функция,но колата е много тромава заради клапите.Поне така ми казаха в автосервиза.За понеделник съм поръчал ремонтен комплект за клапите и като ги почистят и оправят пак ще пиша дали се оправи вървенето.
  • 0

#13 Oko

Oko

Прохождащ

• Нови потребители
  • 1 Мнения:
  • Автомобил:
    C220 CDI 2003

Публикувано 21 юли 2011 - 08:42

Привет на всички любители на марката.
От скоро и аз се сдобих с „Емблемата с мерника“ и искам да изкажа поздравления и респект към този форум. Единствено тук намерих отговор на моя проблем, както и адекватни съвети за решаването му.
Броблема с грешката която колегата е описал е много точна. За съжаление решаването му не е от най- евтините. Проблема при мен беше следния:
Колата изпада в сервизен режим. При четене със „Стар“ дава грешка в моторчето което управлява всмукателните клапи..т.е. същата която колегата е посочил. При раздвижване на моторчето от диагностиката установихме, че то е наред, но част от лостчето където са закачени клапите се е откачило и пречат на хода на моторчето. При ненормално позициониране компютъра го засича като неработещо и вкарва колата в сервизен режим.
След свалянето на колекторните тръби утсановихме следните повреди:
1. Разбити оси на клапите
2. Клапите са износени и с неправилна форма..нямаше нито една кръгъла
3. Гнездата на клапите които се захващат за оста към моторчето съшо са разбити и това е довело от откачането на лостчето
Ремонтния КИТ струва около 850 лв (комлект колекторни тръби + всички необходими „О“ пръстени гарнитури и т.н. Цената е от Балканстар ии малко фирми продават този КИТ) За съжаление това се води консуматив и се подменя на около 150 000 км. (не е само на Мерцедес. На ОПЕЛ цената на КИТ-а е около 2000 лв.) Както е споменто по-нагоре в темата – КАРАНЕТО без тези клапи не е препоръчително.
Желая успех на всички и изказвам БЛАГОДАРНОСТИ.
Ако не съм споменал колата е C220CDI – 2003.
  • 1

#14 dilqnski

dilqnski

Майстор

• Потребители на форума
  • 1634 Мнения:
  • Град:Димитровград
  • Интереси:Двигатели

Публикувано 21 юли 2011 - 18:53

Привет на всички любители на марката.
От скоро и аз се сдобих с „Емблемата с мерника“ и искам да изкажа поздравления и респект към този форум. Единствено тук намерих отговор на моя проблем, както и адекватни съвети за решаването му.
Броблема с грешката която колегата е описал е много точна. За съжаление решаването му не е от най- евтините. Проблема при мен беше следния:
Колата изпада в сервизен режим. При четене със „Стар“ дава грешка в моторчето което управлява всмукателните клапи..т.е. същата която колегата е посочил. При раздвижване на моторчето от диагностиката установихме, че то е наред, но част от лостчето където са закачени клапите се е откачило и пречат на хода на моторчето. При ненормално позициониране компютъра го засича като неработещо и вкарва колата в сервизен режим.
След свалянето на колекторните тръби утсановихме следните повреди:
1. Разбити оси на клапите
2. Клапите са износени и с неправилна форма..нямаше нито една кръгъла
3. Гнездата на клапите които се захващат за оста към моторчето съшо са разбити и това е довело от откачането на лостчето
Ремонтния КИТ струва около 850 лв (комлект колекторни тръби + всички необходими „О“ пръстени гарнитури и т.н. Цената е от Балканстар ии малко фирми продават този КИТ) За съжаление това се води консуматив и се подменя на около 150 000 км. (не е само на Мерцедес. На ОПЕЛ цената на КИТ-а е около 2000 лв.) Както е споменто по-нагоре в темата – КАРАНЕТО без тези клапи не е препоръчително.
Желая успех на всички и изказвам БЛАГОДАРНОСТИ.
Ако не съм споменал колата е C220CDI – 2003.

Без тези клапи при рязко подаване на газ,пушилката е невероятна и е малко по-спъната.Като съвет ако някой има проблемни клапи,за да не му изгори моторчето,просто да откачи лостчето,до решаване на проблема с клапите.
  • 0
Никога не оставям магарето си в калта.

#15 7r1pl3kilL

7r1pl3kilL

Прохождащ

• Нови потребители
  • 1 Мнения:
  • Град:bansko
  • Автомобил:
    модел: c220 w203 2001год.

Публикувано 22 януари 2012 - 18:26

и при мен има проблем...много е бавна колата и пуши и при рязко натискане на гаста няма никакво усккорение.Казаха ми в един сервиз че са клапите а в друг спукан ахлиов на турбината и засмуквал въздух? според мен са клапите...? Моля някои ако е имал подобен проблем да пище
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни