Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Диск за навигация Бекер

• Please log in to reply
17 мнения по тази тема

#1 paco 300

paco 300

Чирак

• Потребители на форума
  • 128 Мнения:
  • Град:Русе
  • Интереси:Кютеци и Мерцедеси
  • Автомобил:
    124 300 turbodisel sportline
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 22 април 2011 - 10:51

Привет колеги
От скоро имам това CD и ми е интересно,дали тази навигация може да работи по българските земи
знам,4е е калпава работа/все пак е десет годишна технология/ама ми се иска,ако има възможност да я накарам да заработи
Предварително Благодаря на тези,които биха помогнали

Прикачени файлове

• Прикачен файл  jffjf.jpg   33,88K   48 Брой сваляния
  • Прикачен файл  hhdd.jpg   28,64K   54 Брой сваляния
  • Прикачен файл  nhgf.jpg   27,7K   42 Брой сваляния

• 0

#2 paco 300

paco 300

Чирак

• Потребители на форума
  • 128 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 25 април 2011 - 20:40

Привет колеги
От скоро имам това CD и ми е интересно,дали тази навигация може да работи по българските земи
знам,4е е калпава работа/все пак е десет годишна технология/ама ми се иска,ако има възможност да я накарам да заработи
Предварително Благодаря на тези,които биха помогнали

Ейй,няма кой да удари едно рамо
  • 0

#3 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 26 април 2011 - 11:33

Е батка - чукаме яйца по празника, кой да удари работо...
Имам същия, ако искаш - имам всички карти от 2010 г. но България там не фигурира.
Освен това - ти имаш ли GPS антена за този модел? Щото без антена - карти йок.
Т.е. ако имаш антена без карта - навигацията не работи. Ако имаш карта без антена - навигацията пак не работи.
Като цяло тази навигация е доста куца... дава едни стрелки и плямпа на германски и с абсолютно нищо не помага.
Няма нищо общо с GPS навигациите, с които сме свикнали в днешно време - не рисува карта и не дава почти никаква информация.

На Becker Grand Pri поне дава данни като моментна скорост, средна скорост, изминато разстояние, компас и посока на движение...
Аз на този модел така и не успях да ги подкарам тия екстри...

Иначе, ако си в София - пиши ми, ще ти запиша картите на дискове и ела някоя сряда на сбирка - ще ти ги дам, даже ще ти покажа как е при мен.
Но аз не ползвам тази навигация, просто се кефя на другите екстри на този модел аудио...

Между другото - ако имаш PDF с ръководството за експлоатация та този модел аудио, ще съм ти много благодарен.

Пак между другото - ако нямаш кода за устройството - мога да ти го пратя ;)
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#4 paco 300

paco 300

Чирак

• Потребители на форума
  • 128 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 27 април 2011 - 11:17

Много ме зарадва
Аз по принцип съм си оборудван с касета и 4енджар/ще ка4а снимки/,а тази навигация я купих защото ми хареса състоянието и.
Антена има,даже миналата седмица разпилях половината кола за да я монтирам малко по-кадърно,и в същото време без да дуп4а никъде.Ръководство за експлоатация нямам,ина4е плеара си работи много добре,даже си мисля 4е звука е една идея по-добър от този на 4енджара.
На събирания бих се радвал да присъствам,ама живея по Русенския край,но на есен имам планувано пътуване до София,така 4е със сигурност бихме могли да се видим на някоя сбирка.
А за дисковете ако не те затруднява,ще съм много щастлив ако ми ги пуснеш по Еконт,за моя сметка.
И не на последно място/дано не те обидя/но държа да ми сложиш на пратката 20лв.наложен платеж,та да се отсрамя поне малко
гр.Русе
до централния офис на Еконт
Пламен Тодоров Пен4ев
тел.0878445270

Прикачени файлове

• Прикачен файл  khgf.jpg   52,05K   51 Брой сваляния
  • Прикачен файл  vhgddg.jpg   28,17K   60 Брой сваляния
  • Прикачен файл  hhgd.jpg   22,44K   42 Брой сваляния

• 0

#5 p22

p22

Майстор

• Потребители на форума
  • 837 Мнения:
  • Автомобил:
    ML 270 cdi
    A 170 cdi

Публикувано 27 април 2011 - 11:27

Е батка - чукаме яйца по празника, кой да удари работо...
Имам същия, ако искаш - имам всички карти от 2010 г. но България там не фигурира.
Освен това - ти имаш ли GPS антена за този модел? Щото без антена - карти йок.
Т.е. ако имаш антена без карта - навигацията не работи. Ако имаш карта без антена - навигацията пак не работи.
Като цяло тази навигация е доста куца... дава едни стрелки и плямпа на германски и с абсолютно нищо не помага.
Няма нищо общо с GPS навигациите, с които сме свикнали в днешно време - не рисува карта и не дава почти никаква информация.

На Becker Grand Pri поне дава данни като моментна скорост, средна скорост, изминато разстояние, компас и посока на движение...
Аз на този модел така и не успях да ги подкарам тия екстри...

Иначе, ако си в София - пиши ми, ще ти запиша картите на дискове и ела някоя сряда на сбирка - ще ти ги дам, даже ще ти покажа как е при мен.
Но аз не ползвам тази навигация, просто се кефя на другите екстри на този модел аудио...

Между другото - ако имаш PDF с ръководството за експлоатация та този модел аудио, ще съм ти много благодарен.

Пак между другото - ако нямаш кода за устройството - мога да ти го пратя ;)

Илия, а за по новия модел навигация... Command 2.0 наясно ли си с картите?
Имам разни свалени от нета карти, но не мога да ги подкарам - вероятно не ги записвам правилно или не знам... едната тръгна но след това нищо.

Ако имаш идея кажи да опитаме - мога да ти ги запиша и да ти ги дам ти да се пробваш....
  • 0
Mercedes А 170cdi
Mercedes ML 270cdi
Silentium Universi

#6 paco 300

paco 300

Чирак

• Потребители на форума
  • 128 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 03 май 2011 - 10:17

Много ме зарадва
Аз по принцип съм си оборудван с касета и 4енджар/ще ка4а снимки/,а тази навигация я купих защото ми хареса състоянието и.
Антена има,даже миналата седмица разпилях половината кола за да я монтирам малко по-кадърно,и в същото време без да дуп4а никъде.Ръководство за експлоатация нямам,ина4е плеара си работи много добре,даже си мисля 4е звука е една идея по-добър от този на 4енджара.
На събирания бих се радвал да присъствам,ама живея по Русенския край,но на есен имам планувано пътуване до София,така 4е със сигурност бихме могли да се видим на някоя сбирка.
А за дисковете ако не те затруднява,ще съм много щастлив ако ми ги пуснеш по Еконт,за моя сметка.
И не на последно място/дано не те обидя/но държа да ми сложиш на пратката 20лв.наложен платеж,та да се отсрамя поне малко
гр.Русе
до централния офис на Еконт
Пламен Тодоров Пен4ев
тел.0878445270

:rolleyes:
  • 0

#7 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3037 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Живота, Вселената и Всичко останало
  • Автомобил:
    C 140 CL 500 (weekend car)
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Публикувано 03 май 2011 - 10:38

И аз да се обадя-Илийка
-колегата Пацо е МНОГО ама МНОГО читав и е маниак по колата си -същия като Вени и като Лилов....просто нечовек :)

Ако нямаш време да пращаш-ще се разберем аз някак да му ги пратя тия дискове...няма такъв мераклия:)
Пацо-още веднъж-евала брат-повече хора като тебе трябва да има :flagMB new: :icon_coolgrin:

искам да го помоля да пусне една тема "моите 124ки" в обшия раздел...със снимки-просто да видят хората за какви машини става въпрос:)
...ако иска разбира се :) :4036:
  • 0
MERCEDESBENZCLCoupe C140  1902 4 (1)

#8 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8418 Мнения:
  • Автомобил:
    бял
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 03 май 2011 - 11:18

Eй, от къде го намери това... ;) Аз се убих да го търся този модел, ама не успях и сложих накрая MF2910, Alpine-ския. Пак свири приемливо.
Фил, мерси за добрите думи. Аз напоследък нямам грам време да се вманиачавам, че и мотая Марти да ми рециклира кормилната кутия от 1 месец, ама все не мога да отделя един работен ден от седмицата да я сваля тая кутия и да му я занеса...

А като говорим за маниащина, май с Gangsta Man сме запалили яко Нико Николов, подгонили са го и него лудите...
Ооо, а Васко (HIFI) колко болен мозък е и той... Публикувано изображение
  • 0

#9 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 03 май 2011 - 11:44

Не знам дали съм прав ама така както е поставен кабела до уплътнението,вероятността да пропуска е голяма.

Пацо,при тази любов към колата,тоя метод не се прилага а сам по себе си говори че,или чувствата ти към Бенца охладняват,или си проявил немърливост от бързане,или у акъла ти е новата мис Русе или братовчедка и от Плевен.

А дали пък не си изпитал болка от мисълта че ще продупчиш тавана? :icon_coolgrin: Все деликатни неща :) едното вреди на интериора,другото на душата....:):):)

Така както си подпъхнал кабела под уплътнението,посока лявата колонка и вероятно отвесно по нея,ще има църцорене на H2O. Жицата ще изпълнява ролята на водосток.:)

Но определено съм убеден че много си умувал в опита да откриеш оптималният вариянт.

Виждам разлика в уплътнението в ляво от наставката на лайсната и познавайки те съм убеден че това малко от малко те дразни.

Махай тази антена или ако толкова искаш да я имаш,жертвай само капака на багажника с финно гумено уплътнение и прокаран кабел под кората.
  • 0

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#10 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3037 Мнения:
  • Автомобил:
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Публикувано 03 май 2011 - 13:10

Eй, от къде го намери това... ;) Аз се убих да го търся този модел, ама не успях и сложих накрая MF2910, Alpine-ския. Пак свири приемливо.
Фил, мерси за добрите думи. Аз напоследък нямам грам време да се вманиачавам, че и мотая Марти да ми рециклира кормилната кутия от 1 месец, ама все не мога да отделя един работен ден от седмицата да я сваля тая кутия и да му я занеса...

А като говорим за маниащина, май с Gangsta Man сме запалили яко Нико Николов, подгонили са го и него лудите...
Ооо, а Васко (HIFI) колко болен мозък е и той... Публикувано изображение

Хм...може да направим подраздел-МАНИАЦИТЕ :)

Ще го обсъдим...
Поздрави
п.п.-Вие си знаете кои ще сте там ;) :flagMB new:
  • 0

#11 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8418 Мнения:
  • Автомобил:
    бял
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 03 май 2011 - 14:06

Махай тази антена или ако толкова искаш да я имаш,жертвай само капака на багажника с финно гумено уплътнение и прокаран кабел под кората.

M/у другото, четох при ретрофит инструкциите на Команд, че има 2 опции за монтаж.
Едната е както го е направил Пацо, през тавана.
Другата е с най-обикновена китайска GSM+GPS антена, която се монтира под таблото зад вентилациите, за да има директна видимост нагоре през стъклото.
Това също е опция и гарантирано лови. Става също много чисто.
Вариант 3 е като при Audi A8, антената монтирана на багажника. Тя е универсална, и ако искате видима антена, може да бъде бодната антена от Ауди ;)
  • 0

#12 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 03 май 2011 - 17:36

При мен антената е залепена отвътре на предното стъкло върху челния силикат при вътрешното огледало за обратно виждане и всичко е 6... лови от такава позиция без никакъв проблем. Не е било необходимо да е отвън.

За дисковете - тия дни съм малко зает, но ще се постарая да му ги изпратя. Ако ще идваш утре - цъкни ми да знам, мога и на теб да ти ги дам, ако имате среща с него.
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!

#13 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3037 Мнения:
  • Автомобил:
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Публикувано 03 май 2011 - 19:32

При мен антената е залепена отвътре на предното стъкло върху челния силикат при вътрешното огледало за обратно виждане и всичко е 6... лови от такава позиция без никакъв проблем. Не е било необходимо да е отвън.

За дисковете - тия дни съм малко зает, но ще се постарая да му ги изпратя. Ако ще идваш утре - цъкни ми да знам, мога и на теб да ти ги дам, ако имате среща с него.

мнее-за жалост тия дни няма да ходя никъде....и ако имаш възможност да ги изпратиш -супер-но все пак ако нямаш време-тия дни ще измисля нещо да се видим...лошото ,че колата не върви ,а не съм се возил на Адския транспорт от 10ина години...ама май ми е време де...
Тои е мераклия,но мисля ,че е и търпелив :) :flagMB new:
  • 0

#14 Veni®

Veni®

Майстор

• Потребители на форума
  • 1255 Мнения:

Публикувано 03 май 2011 - 20:35

Илия, прати му на Пацо и една GPS антена, да си направи експериментите като хората
  • 0

#15 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 03 май 2011 - 20:54

Е Вени, не че имам нещо против, ама кабелите на антената минават през такова място, че трябва да разколача половината кори в колата, за да я извадя. Имам 5 други антени (brpi ми ги беше дал, къде се изгуби тоз човек), но за съжаление, нито една от тях не е съвместима с този модел.
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни