При спрян климатик вече има едно постоянно виене в ниските обороти, което над 2500 се заглушава от компресора Когато пусна климатика се чува още по-ужасен шум и самата шайба (това преди ролката оградено с червено кръгче на снимката) хвърля нещо като черни налепи, който се омазват по двигателя и т.н. Въпросната шайба свободно си се мести на ръка около оста си (нещо ненормално според мен).
Сигурно някои от вас забелязаха една сива редосеялка със странен звук отпред.
Понеже до сега не съм случвал на топъл ден и не бях пробвал дали климатика работи, сега вече знам - не работи. След една бърза диагностика през панела на климатроника събрах следните данни:
1 Температурата в купето (B10/4) - 27 2 Външна температура (B14) - 23 3 Темература на лява зона (B10/1) - 49 4 Темература на дясна зона (B10/1) - 50 5 Температура на изпрителя - 53 6 Температура на охладителната течност на двигателя (DFI,IFI)ECT Sensor(B11/4) - 74 7 Налягане на фреона в охладителя - 4 8 Температура на фреона в охладителя(B12/1) - 21 b1419 Повреда в електромагнитен съединител на компресора (А9к1) b1416 Повреда в електрическата циркулационна помпа на охладителната система (M13). Не е пряко свързана с работата на климатроника.
Някой знае ли дали стойностите на 3, 4, 5 и 6 са нормални и са в градуси? Малко странно ми се вижда температурата на лявата и дясната зона да са 50 градуса?!?!
До тук поне си установих гадното виене и сега е ред на въпроса: Къде да отида, за да ми го отстранят? За щастие намерих темата на колегата Велизар - crush за климатиците и се свързах с него по skype. Момчето ми изслуша мъката и ме насочи към сервиз, та утре (надявам се) да я заведа и да видим какъв е проблема. Благодаря crush!
Темата я пиша, за да се проследи проблема и неговото решение (надявам се), та ако някой пак има подобен проблем да не се чуди много много какво да прави.