Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Кой е най добрия двг на 124. Механична или новата инжекция

• Please log in to reply
22 мнения по тази тема

#16 ХаPu

ХаPu

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 2701 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    ATV
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 23 март 2011 - 09:12

Мдааа има и карбуратори и то не са лоши , ти доволен ли си? Кажи като разход и вървеж?
  • 0
NO PAIN - NO GAIN!

#17 Dimitar Nikolov

Dimitar Nikolov

Чирак

• Потребители на форума
  • 138 Мнения:
  • Град:Plovdiv

Публикувано 23 март 2011 - 09:58

Ще коментирам 102 мотора от позиция на потребител. Не претендирам, че съм дълбоко запознат с мехничната инжекция.
Значи, мотора пали като "види ключа". При това без да е пален от 5-6 месеца - колата стои в гараж. Не се чува никакво въртене на стартера. Просто въртиш 1/4 оборот и двигателя пали.
Колата е на 22 години.Хората от пловдивската група са я виждали. Lorinser също. Кара се само на бензин. Обслужвани са палец,дист.капчка и кабели на съответните килиметри. Не знам при мотор 111 това дали е постижимо при същите години - дано някой да ме опровергае. Ще изчакаме още 4-5 години.
  • 0
W124 200E M102 963 - Черния феникс

#18 dilqnski

dilqnski

Майстор

• Потребители на форума
  • 1634 Мнения:
  • Град:Димитровград
  • Интереси:Двигатели

Публикувано 23 март 2011 - 10:01

Да карбуратора за газифициране е перфектна работа.По някога ми се е искало една от предишните ми коли да е карбуратор.Твоята ако е карбуратор,сподели наистина малко впечатления.
  • 0
Никога не оставям магарето си в калта.

#19 капоне

капоне

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 37 Мнения:
  • Град:Свищов
  • Автомобил:
    w124 1989 200

Публикувано 23 март 2011 - 11:48

Значи моята е карбуратор. На вървеж не искам да коментирам защото в момента е в сервиз да и се сменя разпределителния вал и кобилици. Предишния собственик я е карал без масло. Баща ми също я беше карал под минимума около 200 км. :kill_myself: При всичкото това колата пали наистина само докато пъхнеш ключа. На разход 8 извънградско. Майсторите дето са ми я гледали до сега до един се изреждат да ме убеждават да слагам гас, на тоя двигател било направо грях да не му сложа... аз винаги съм си мислел ,че газифицирането скапва двигателя... това вие ще кажете? Масло ми гореше ама като смениха гумичките майче няма пробле (да не чуе дявола) . Даже майстора дето ми сменя гумички ме вика да ми покаже ,че от маркуча за картерните газове не излиза почти нищо - демек сегментите били перфектни според него. Сега се се нагласил да си купя едно масло мобил 10/40 полусинтетика и като ми сменят чарколаците да го наливам па каквото госпед покаже.
Приятно шофиране :)
  • 0

#20 BG - 681

BG - 681

Напреднал

• Потребители на форума
  • 498 Мнения:
  • Автомобил:
    220CE

Публикувано 23 март 2011 - 12:47

А кви са тия КЕ, КА К-джетроник ? Изобщо що за система е тва?
  • 0

Немеца го е измислил !

#21 Momchil

Momchil

Напреднал

• Потребители на форума
  • 488 Мнения:
  • Автомобил:
    Specialized Allez - my favorite ride :)
    RAM Podium - off-road adventure :)
    Royal Enfield - Bike that has a soul!
    CLK 280, V6
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 23 март 2011 - 14:06

А кви са тия КЕ, КА К-джетроник ? Изобщо що за система е тва?

Т'ва са едни системи, дето никак на обичат газ-та :)
(в смисъл на гориво)

А иначе и моето мнение е, че да имаш карбуратор под капака и да нямаш газова бутилка в багажника е оправдано само ако не използваш автомобила :)
  • 0

#22 220TE

220TE

Чирак

• Потребители на форума
  • 165 Мнения:
  • Автомобил:
    Мercedes-Benz 124 Sportline / 220TE/ ,110KW , X.1992г.

Публикувано 06 април 2011 - 12:54

начи да ви разбирам 2,2 150 коня като най добрия бенз.мотор като здравина/вървеж/разход

:allhail:Точно така колега 2200 куб.см.бензин, 150 кончета ,16клапана...Аз навремето голямо четене и търсене му ударих,но от страна на разумен разход и достатъчна мошност за да е пъргав автомобила се спрях на него и не съжалявам нито за миг.Преди 4 години го взех от Германия...Да ел. инсталацията беше се напукала ,но едно от първите неща дето направих беше да я рециклирам ...сложиха ми нов качествен шлаух на ел системата..иначе нова струва около 500евро...Сложих качествен пълен инжекцион и се радвам на хубавия Меро /да чукна на дърво/ Избора обаче на всеки от нас е строго индивидуален...Вкус приятел няма...както е казал народа.2800куб.см. 197 кончета също е много добър мотор ама отиваш с 2-3 л/100км. повече разход на гориво.!!!Така ,че ти пожелавам успех в избора! :icon_coolgrin: :icon_coolgrin: :icon_coolgrin:
  • 0

#23 nonev

nonev

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 317 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    W 123 230E`83-продаден
    W 123 200`82-реставрира се
    W 210 320E`96
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 20 май 2011 - 23:05

К-Джетроника на 123-ките, както каза Боян, е ВЕЧЕН.

Абсолютно съм съгласен. Няма потенциометри,датчици ,електронни блокове,стъпкови мотори и т.н. Обикновена газова,хубави свещи и кабели, литър газ за осветление на резервоар бензин за чистене на дюзите, гасене на бензин и не виждам по-добра комбинация. А пък ако се намери и такъв с добре работещ карбуратор - кеф.
  • 0
Кола от ремонт и жена от курорт трудно се вкарват в пътя

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни