Кой е най добрия двг на 124. Механична или новата инжекция
Започната от bigdady, 20 мар 2011 - 21:53:05
22 мнения по тази тема
Публикувано 23 март 2011 - 09:12
Мдааа има и карбуратори и то не са лоши , ти доволен ли си? Кажи като разход и вървеж?
NO PAIN - NO GAIN!
Публикувано 23 март 2011 - 09:58
Ще коментирам 102 мотора от позиция на потребител. Не претендирам, че съм дълбоко запознат с мехничната инжекция.
Значи, мотора пали като "види ключа". При това без да е пален от 5-6 месеца - колата стои в гараж. Не се чува никакво въртене на стартера. Просто въртиш 1/4 оборот и двигателя пали.
Колата е на 22 години.Хората от пловдивската група са я виждали. Lorinser също. Кара се само на бензин. Обслужвани са палец,дист.капчка и кабели на съответните килиметри. Не знам при мотор 111 това дали е постижимо при същите години - дано някой да ме опровергае. Ще изчакаме още 4-5 години.
Значи, мотора пали като "види ключа". При това без да е пален от 5-6 месеца - колата стои в гараж. Не се чува никакво въртене на стартера. Просто въртиш 1/4 оборот и двигателя пали.
Колата е на 22 години.Хората от пловдивската група са я виждали. Lorinser също. Кара се само на бензин. Обслужвани са палец,дист.капчка и кабели на съответните килиметри. Не знам при мотор 111 това дали е постижимо при същите години - дано някой да ме опровергае. Ще изчакаме още 4-5 години.
W124 200E M102 963 - Черния феникс
Публикувано 23 март 2011 - 10:01
Да карбуратора за газифициране е перфектна работа.По някога ми се е искало една от предишните ми коли да е карбуратор.Твоята ако е карбуратор,сподели наистина малко впечатления.
Никога не оставям магарето си в калта.
Публикувано 23 март 2011 - 11:48
Значи моята е карбуратор. На вървеж не искам да коментирам защото в момента е в сервиз да и се сменя разпределителния вал и кобилици. Предишния собственик я е карал без масло. Баща ми също я беше карал под минимума около 200 км.
При всичкото това колата пали наистина само докато пъхнеш ключа. На разход 8 извънградско. Майсторите дето са ми я гледали до сега до един се изреждат да ме убеждават да слагам гас, на тоя двигател било направо грях да не му сложа... аз винаги съм си мислел ,че газифицирането скапва двигателя... това вие ще кажете? Масло ми гореше ама като смениха гумичките майче няма пробле (да не чуе дявола) . Даже майстора дето ми сменя гумички ме вика да ми покаже ,че от маркуча за картерните газове не излиза почти нищо - демек сегментите били перфектни според него. Сега се се нагласил да си купя едно масло мобил 10/40 полусинтетика и като ми сменят чарколаците да го наливам па каквото госпед покаже.
Приятно шофиране
Приятно шофиране
Публикувано 23 март 2011 - 12:47
А кви са тия КЕ, КА К-джетроник ? Изобщо що за система е тва?
Немеца го е измислил !
Публикувано 23 март 2011 - 14:06
Т'ва са едни системи, дето никак на обичат газ-таА кви са тия КЕ, КА К-джетроник ? Изобщо що за система е тва?
(в смисъл на гориво)
А иначе и моето мнение е, че да имаш карбуратор под капака и да нямаш газова бутилка в багажника е оправдано само ако не използваш автомобила
Публикувано 06 април 2011 - 12:54
начи да ви разбирам 2,2 150 коня като най добрия бенз.мотор като здравина/вървеж/разход
Публикувано 20 май 2011 - 23:05
К-Джетроника на 123-ките, както каза Боян, е ВЕЧЕН.
Абсолютно съм съгласен. Няма потенциометри,датчици ,електронни блокове,стъпкови мотори и т.н. Обикновена газова,хубави свещи и кабели, литър газ за осветление на резервоар бензин за чистене на дюзите, гасене на бензин и не виждам по-добра комбинация. А пък ако се намери и такъв с добре работещ карбуратор - кеф.
Кола от ремонт и жена от курорт трудно се вкарват в пътя
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни

Виж ГАРАЖА