Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Цената на дизела

• Please log in to reply
122 мнения по тази тема

#46 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 01 март 2011 - 11:36

Тези 6-7 км се вземат с ходене точно за 1 час.Едва ли ще се мотаеш и блееш по пътя щом отиваш на работа.

Сигурно в час пик тези 6-7км се взимат с кола за 30 минути...

Не живея в София,изобщо не живея в населено място ,но почти всеки ден идвам до София.

Ако живеех в града изобщо нямаше да си ползвам колата повече в 3 от 5 случая,когато трябва да излизам някъде из града.

Освен ,че ми излиза през носа това шофиране,ами нервите, които ми създава шофирането са още по голяма причина да зарежа колата.

Все няма място за паркиране,където отиваш,после пък се притесняваш да не ти я одерат или ударят там където си намерил да спреш,ужас.

Скоро ще си живея отново в София и кола няма да карам.
  • 0

#47 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 01 март 2011 - 11:45

Може, ама аз моите 7 км ги минавам за 5 минути... имам охраняем служебен паркинг с бариера и не се притеснявам къде ще паркирам и дали ще ми одерат колата. От друга страна - покрай моя блок минава единствено един тролей, с който ми отнема над половин час да стигна до офиса и минимум 1 прекачване.

Това с един час - понеже съм имал удоволствието да се разхождам около мястото където живея - само първия 1 км. ми отнема 30 минути, защото е бая стръмен баир, освен това не е предвиждано за пешеходци, след дъжд е кално и изобщо... веднъж имах неразумието да го направя и не бих го повторил...

Не споря с теб - като цяло съм съгласен, но има случай и случай и не винаги използването на кола е вредно...

...колата вече ще се ползва само за срещи и кафенца вечер...

Това ми е далеч по-странно!
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#48 shiki

shiki

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 797 Мнения:
  • Автомобил:
    W 124 300D Turbo 1993 год.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 01 март 2011 - 12:13

Аз също съм за протест, но съгласете се как навремето изглеждаха червените бабички с кожените палта и шапки, които тракаха празни тенджери на площада! Няма ли да е малко странно да караш Мерцедес и да се жалиш от цената на горивото? Мисля, че няма да ни вземат на сериозно. Ще заподозрат политическа поръчка и ще ни оплюят. Няма да е добре за имиджа на клуба.Лично мнение.
  • 0

#49 KPAHK

KPAHK

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 3768 Мнения:
  • Град:MLADOST CITY
  • Автомобил:
    MB E 200, 2016
    MB E 320 CDI, 2007
    Mazda3 BL, 2011
    Toyota Hilux DLX, 2007
    Punto MK1, 1998
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 01 март 2011 - 12:25

Аз също съм за протест, но съгласете се как навремето изглеждаха червените бабички с кожените палта и шапки, които тракаха празни тенджери на площада! Няма ли да е малко странно да караш Мерцедес и да се жалиш от цената на горивото? Мисля, че няма да ни вземат на сериозно. Ще заподозрат политическа поръчка и ще ни оплюят. Няма да е добре за имиджа на клуба.Лично мнение.

Че кой пък е казал да тропаме с тенджери и тигани. И също така предполагам, че даден протест е хубаво да се организира от сдружението на авто клубовете(доколкото съм запознат май и ние участвахме там)

Според мен най-верният подход е да се договорим да не зареждаме определено време - 1 седмица да речем, щото един ден е смешно и никой няма да го усети. Аз даже ако набухам тайничко резервоара до горе може и цял месец да изкарам без да зареждам
  • 0

#50 Наско

Наско

Джантата

• Потребители на форума
  • 4931 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes Benz w202 C180
    Mercedes Benz w245 B150
    Mercedes Benz w164 AMG
    All Sold
    Now W163 M113

Публикувано 01 март 2011 - 13:18

http://audibg.com/fo...showtopic=96924 !!!!!

http://www.bulforums...ewforum.php?f=2 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 0
Градушка бие - слънце пече , аз съм си братче курназ момче

#51 Мишо

Мишо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2421 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    W210-E200

Публикувано 01 март 2011 - 14:33

Ееее хубава работа сега... Ще тропам не с тенджУри, а с кирки и лопати ако трябва. К'ви мерцедеси караме? 80% от форумните са над 10годишни тояги! Няма да ни вземат насероизно - то е ясно, ама трябва да се покаже малко гражданско мислене, малко воля за промяна, хората в Европа се сцепват от протести за какво ли не, а ние тук само чешем езици по форумите. Става малко като "В механата" на великия Хр.Ботев.
  • 0
Публикувано изображение
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?

#52 krasch

krasch

Майстор

• Потребители на форума
  • 1103 Мнения:
  • Град:Горна Оряховица

Публикувано 01 март 2011 - 17:01

Според мен най-верният подход е да се договорим да не зареждаме определено време - 1 седмица да речем, щото един ден е смешно и никой няма да го усети. Аз даже ако набухам тайничко резервоара до горе може и цял месец да изкарам без да зареждам

Не една седмица ами един месец, навремето в Чехия като вдигнаха горивата и най-вече акциза Чехите не зареждаха цели 2 месеца, дори и на градския транспорт не се качваха, ако той е с гориво. Това трябва да направим и тук, като нямат продажби да си го държат в резерва.

Но то горивото трудно се пие защото няма мезе :)
  • 0

#53 Yumerov

Yumerov

Напреднал

• Потребители на форума
  • 538 Мнения:
  • Интереси:Високо строителство, ВиК, риболов, фитнес
  • Автомобил:
    Mercedes W202 200 kompressor 1996g.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 01 март 2011 - 17:28

То ако продължават при всеки по-удобен за тях момент да вдигат горивата и градския транспорт няма да е алтернатива. В София неговото поскъпване може да не се усети много, но по малките градове е различно. Така че нужда от протест определено има. Държавниците искат да пълнят хазната само от данъци, акцизи и т.н. Ами нека се напрегнат и опитат да съживят поне малко икономиката. Да създадат бизнес атмосфера така да се каже.
  • 0
Луд умора нема, само се поти

Публикувано изображение

Лошото е, че чукундурите се размножават. От чукундур пак става чукундур. Цвекло не може да стане
Първият белег на интелигентността е мързелът. Мързелът е клапан, който те предпазва да не правиш нещо неподготвен.

#54 hammer^BaTe

hammer^BaTe

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 5570 Мнения:
  • Град:Дружба Сити :D
  • Автомобил:
    2004 W211 E55
    1995 W140 S500L - ex
    2014 W124 E500 - ex
    1996 W140 S350TD - ex
    1994 W124 E250D - ex
    1982 W201 190D - ex
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 01 март 2011 - 17:55

Юмеров.. каква бизнес атмосфера бе братче.. сутринта съм отворил в 10 часа.. до 17.. бяха влезнали 5 човека.. и от тях 3ма си купих... :kill_myself:
(не се заяждам съгласен съм с теб.. просто.. оплакване :) )
Иначе.. Мите (shiki) по-скоро за несериозно ще вземат ако излезнат всички нови коли.. 2/3 От колите в София.. ми прави впечатление , че нямат 5 год..

Анастасчо.. първия ти линк не бачка ;)
  • 1
Scientists have finally discovered what's wrong with the female brain : On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left... :)

#55 Наско

Наско

Джантата

• Потребители на форума
  • 4931 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes Benz w202 C180
    Mercedes Benz w245 B150
    Mercedes Benz w164 AMG
    All Sold
    Now W163 M113

Публикувано 01 март 2011 - 18:35

Анастасчо.. първия ти линк не бачка ;)

registration required ;(
  • 0
Градушка бие - слънце пече , аз съм си братче курназ момче

#56 Мишо

Мишо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2421 Мнения:
  • Автомобил:
    W210-E200

Публикувано 01 март 2011 - 20:03

registration required ;(

Марш спамер такъв!!! :0_yahoo:
  • 0
Публикувано изображение
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?

#57 Yumerov

Yumerov

Напреднал

• Потребители на форума
  • 538 Мнения:
  • Интереси:Високо строителство, ВиК, риболов, фитнес
  • Автомобил:
    Mercedes W202 200 kompressor 1996g.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 02 март 2011 - 00:41

Юмеров.. каква бизнес атмосфера бе братче.. сутринта съм отворил в 10 часа.. до 17.. бяха влезнали 5 човека.. и от тях 3ма си купих... :kill_myself:
(не се заяждам съгласен съм с теб.. просто.. оплакване :) )

Точно това казвам и аа . Да се вземат някакви истински антикризисни мерки,да се спре шуробаджанащината и корупцията ( или поне да се сведе до минимум), да има някаква гаранция, ако не за печалба, то поне за възвръщаемост на инвестицията така че да потръгне икономиката производството - щото молове бол ама файда...... Вижте съседна Румъния - даже производството на родната Калиакра се премести там. Обедня народа ни и то заради безвластието, което цари. И ние имахме магазини 9 години. Отначало продавахме само семки и вафли и изкарвахме добри пари. С течение на годините ква ли стока не изложихме ама не купуват хората. И не защото не искат, а защото с всяка нова година правителството ги изненадва я с по-високи акцизи, я с по-високи цени на тока и водата.... Ама ние сме си виновни щото търпим.........
  • 0
Луд умора нема, само се поти

Публикувано изображение

Лошото е, че чукундурите се размножават. От чукундур пак става чукундур. Цвекло не може да стане
Първият белег на интелигентността е мързелът. Мързелът е клапан, който те предпазва да не правиш нещо неподготвен.

#58 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 02 март 2011 - 12:03

Цената на тока да не би да се определя от правителството?

Както и цената на горивата не се определя от държавата ,а от гнусния Лукойл.Правителството може само да му пръдне под опашката.
  • 1

#59 Мишо

Мишо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2421 Мнения:
  • Автомобил:
    W210-E200

Публикувано 02 март 2011 - 12:15

Цената на тока да не би да се определя от правителството?

Както и цената на горивата не се определя от държавата ,а от гнусния Лукойл.Правителството може само да му пръдне под опашката.

Не се определя, защото държавата в лицето на иначе умния икономист Иван Костов, буквално подари Нефтохим на Лукойл, като преди това рафинерията беше умишлено съсипана, за да бъде оправдана приватизацията И на обидно смешна цена. Преди продажбата си Нефтохим беше забележете ЕДИНСТВЕНАТА в света рафинерия работеща на загуба!!! Имаше и един министър 10% го наричаха от същото правителство. По-късно се заговори и за лицето Р.Овч. и някакви топли Вальовци с джакузита в офиса и какво стана с всички тези хора - Нищо. Енергийната мафия в БГ си е факт и играчите там са си едни и същи лица открай време.
  • 0
Публикувано изображение

#60 Subsonic

Subsonic

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 4622 Мнения:
  • Автомобил:
    ex W124 230E, 91
    ex W124 260E, 89
    ex S211 E320, 03
    C219 CLS500, 06

Публикувано 02 март 2011 - 13:48

Р. Овч. излезе онзи ден в парламента и каза: " Не съм милионер...за съжаление..."

Аз бих довавил от негово име:

"Вече съм милиардер!"

Както много други знайни и незнайни нагли лапачи на наш гръб...
  • 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни