Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

"Смарт" ли ситестче за умност

• Please log in to reply
39 мнения по тази тема

#16 st16me

st16me

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 642 Мнения:
  • Град:Кюстендил

Публикувано 25 февруари 2011 - 16:14

Първа торбичка: 1 левче
Втора торбичка: 2 левчета
....
Десета торбичка: 489 левчета

Айде, който първи свирне останалите торбички, ще получи биричка да охлади главния компютър.

Не очаквах, че трябва да пишем отговорите, но щом има бира съм длъжен да се пробвам:
4,8,16,32,64,128,256.
  • 0

#17 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Град:София
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 25 февруари 2011 - 16:24

Не очаквах, че трябва да пишем отговорите, но щом има бира съм длъжен да се пробвам:
4,8,16,32,64,128,256.

Е ти като не си прегрял, каква бира очакваш :beer:
Щом съм казал на следващата среща ми напомни, да охладим с по една :lol:
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#18 Dydo

Dydo

Майстор

• Потребители на форума
  • 781 Мнения:
  • Автомобил:
    W 202 - продаден!

Публикувано 25 февруари 2011 - 17:04

Май колегата се е сетил, защото каквото и да смятах като сума която ми трябва, все излизаше вярна сметката с тези числа.

Сега нещо и от мен. Преди време (още в края мисля беше 90-те години), по радио ФМ+ чух една загадка и ей така ми е останала в главата. Абсолютна олигофрения и въображение трябваше, за да се отгатне, ама уж някакъв слушател се сети. Та:
Един човек се качил във влака, във вагон за непушачи. По едно време човека заспал, но се събудил по време, когато влака минавал през тунел, а в купето и коридора не светела нито една крушка, т.е. бил пълен мрак. Човека започнал да се вайка, да казва, че не може повече така и с опипване се добрал до прозореца на купето, отворил го и скочил навън да се самоубие. Ако обаче, се бе качил във вагон за пушачи, е имало голяма вероятност той да не вземе такова решение.
Какво всъщност се е случило?
  • 0
От Витоша по-високо нема, от Искаро по-дълбоко нема и от Мерцедес по-убаво нема...............древна шопска мъдрост!

#19 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 25 февруари 2011 - 17:24

Май колегата се е сетил, защото каквото и да смятах като сума която ми трябва, все излизаше вярна сметката с тези числа.

Сега нещо и от мен. Преди време (още в края мисля беше 90-те години), по радио ФМ+ чух една загадка и ей така ми е останала в главата. Абсолютна олигофрения и въображение трябваше, за да се отгатне, ама уж някакъв слушател се сети. Та:
Един човек се качил във влака, във вагон за непушачи. По едно време човека заспал, но се събудил по време, когато влака минавал през тунел, а в купето и коридора не светела нито една крушка, т.е. бил пълен мрак. Човека започнал да се вайка, да казва, че не може повече така и с опипване се добрал до прозореца на купето, отворил го и скочил навън да се самоубие. Ако обаче, се бе качил във вагон за пушачи, е имало голяма вероятност той да не вземе такова решение.
Какво всъщност се е случило?

Получил е сигнал от кораба майка, който е бил на ниска орбита.

Най-вероятно е помислил, че е ослепял, а пък при пушачите ще види огънчето на цигарата в тъмното.
  • 0

#20 Dydo

Dydo

Майстор

• Потребители на форума
  • 781 Мнения:
  • Автомобил:
    W 202 - продаден!

Публикувано 25 февруари 2011 - 17:29

Абе Радулов, ти си опасен :icon_coolgrin: Иначе историята е с малко допълнение - Скоро му е правена операция на очите, за да си възвърне зрението, прогледнал е, ама като се е случило това в тунела и вече не е издържал, че отново ще има такива мъки. Затова упоменавам в загадката, че се е вайкал и казвал "че не може повече така"
:allhail:
  • 0
От Витоша по-високо нема, от Искаро по-дълбоко нема и от Мерцедес по-убаво нема...............древна шопска мъдрост!

#21 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 25 февруари 2011 - 17:31

Абе Радулов, ти си опасен :icon_coolgrin: Иначе историята е с малко допълнение - Скоро му е правена операция на очите, за да си възвърне зрението, прогледнал е, ама като се е случило това в тунела и вече не е издържал, че отново ще има такива мъки. Затова упоменавам в загадката, че се е вайкал и казвал "че не може повече така"
:allhail:

Имам кристална топка, е реплика от китайски сайт е, не познава числата от тотото, ама за форумни загадки върши работа :beer:
  • 0

#22 sakata

sakata

Напреднал

• Потребители на форума
  • 724 Мнения:
  • Автомобил:
    W210 E320T CDI
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 25 февруари 2011 - 17:51

Сигурно си е помислил, че си е у дома и тока е спрял отново. Депресирал се е и е скочил. Времето е било пролетно или есенно.
Ако беше във вагона за пушачи, нямаше да си помисли, че отново е спрял тока, защото щеше да види цигара или да помирише пушек. Очевидно човека е непушач склонен към депресии, които се засилват в споменатите горе сезони.
  • 0
I expect nothing. I fear no one. I am free.

#23 a_atanasov

a_atanasov

Майстор

• Потребители на форума
  • 1713 Мнения:
  • Град:114445

Публикувано 25 февруари 2011 - 19:13

Група от 12 човека - мъже, жени и деца, изпили 12 бири.
Всеки мъж изпил по 2 бири, всяка жена по 1/2 и всяко дете по 1/4.
Колко са мъже, жени, деца?
  • 0

#24 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 25 февруари 2011 - 21:34

Група от 12 човека - мъже, жени и деца, изпили 12 бири.
Всеки мъж изпил по 2 бири, всяка жена по 1/2 и всяко дете по 1/4.
Колко са мъже, жени, деца?

5 мъже, 1 жена и 6 деца.
Ебати мъжете, по две бири, срамота! А па тая женската сигурно е била кварталната мастия, щом сама пие с мъжете!
Некоя задачка с повече алкохол и жени нема ли?
  • 0

#25 mbthepower

mbthepower

Майстор

• Потребители на форума
  • 2833 Мнения:
  • Град:Pleven D'ge
  • Автомобил:
    w140 s300 дизелак

Публикувано 26 февруари 2011 - 00:49

Трима мъже в заведение поръчват хапване за 15 лв общо. Всеки дава по 5 лв. Келнера взима парите и ги носи на шефа, който се сеща, че тримата са редовни клиенти и кара сервитьора да им върне 5 лв.

Сервитьора е зле с математиката и си пада малко шмекер. Вместо да се занимава да дели 5 лв между тримата, просто дава на всеки по 1 лв и прибира останалите 2 лв в своя джоб.

Накрая излиза, че всеки от тримата мъже е платил 4 лв или 12 лв общо. Добавяме 2 лв, които сервитьора си е прибрал и стават 14 лв... къде е отишъл 1 лв от първоначално платените 15 лв?
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение

W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.

#26 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3037 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Живота, Вселената и Всичко останало
  • Автомобил:
    C 140 CL 500 (weekend car)
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Публикувано 26 февруари 2011 - 01:34

Трима мъже в заведение поръчват хапване за 15 лв общо. Всеки дава по 5 лв. Келнера взима парите и ги носи на шефа, който се сеща, че тримата са редовни клиенти и кара сервитьора да им върне 5 лв.

Сервитьора е зле с математиката и си пада малко шмекер. Вместо да се занимава да дели 5 лв между тримата, просто дава на всеки по 1 лв и прибира останалите 2 лв в своя джоб.

Накрая излиза, че всеки от тримата мъже е платил 4 лв или 12 лв общо. Добавяме 2 лв, които сервитьора си е прибрал и стават 14 лв... къде е отишъл 1 лв от първоначално платените 15 лв?

в шефа :)

Нова гатанка
Към града си вървях и срещнах жена-тя имаше 7 торби-във всяка торба по 7 котки със по 7 малки котенца
Колко котки ще стигнат в града?
  • 0
MERCEDESBENZCLCoupe C140  1902 4 (1)

#27 mbthepower

mbthepower

Майстор

• Потребители на форума
  • 2833 Мнения:
  • Автомобил:
    w140 s300 дизелак

Публикувано 26 февруари 2011 - 01:37

Еми никъде не отишло от 15лв. сметка ми е взета 12лв. -10лв. за собственика и 2 за келнера и ми е върнато 3лв.
  • 0

Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.

#28 mbthepower

mbthepower

Майстор

• Потребители на форума
  • 2833 Мнения:
  • Автомобил:
    w140 s300 дизелак

Публикувано 26 февруари 2011 - 01:41

Еми никъде не отишло от 15лв. сметка ми е взета 12лв. -10лв. за собственика и 2 за келнера и ми е върнато 3лв.

98 котки има бабичката според мене :icon_coolgrin:
  • 0

#29 mbthepower

mbthepower

Майстор

• Потребители на форума
  • 2833 Мнения:
  • Автомобил:
    w140 s300 дизелак

Публикувано 26 февруари 2011 - 01:43

Говори се, че за тази за тази загадка Айнщайн е твърдял, че 98% от хората не могат да я решат. Може би сте сред останалите 2 %, които са в състояние да се справят с нея.

Има 5 къщи, всяка с различен цвят. В къщите живеят хора от различни националности. Те пият различни питиета, пушат различни видове цигари и отглеждат различни домашни животни. Домакините в тези къщи нямат еднакви животни, не пушат еднакви цигари и не пият едни и същи напитки.
Пита се кой от тях отглежда рибки, ако знаете, че:
1. Англичанинът живее в червената къща.
2. Шведът има куче.
3. Датчанинът пие чай.
4. Зелената къща се намира отляво на бялата.
5. Собственикът на зелената къща пие кафе.
6. Човекът, който пуши "Pall Mall" отглежда птички.
7. Собственикът на жълтата къща пуши "Dunhill".
8. Човекът, който живее в къщата, разположена в средата, пие мляко.
9. Hоpвежецът живее в първата къща.
10. Човекът, който пуши "Blend" живее в къщата, която се намира след къщата на любителя на котки.
11. Човекът, който отглежда коне, е съсед на пушача на "Dunhill".
12. Собственикът, който пуши "Bluemaster" пие бира.
13. Hемецът пуши "Prince".
14. Къщата на ноpвежеца се намира до синята къща.
15. Съседът на пушача на "Blend" пие вода.
И така: Кой от петимата отглежда рибки?
Оставям ви в размисъл , лека вечер и утре ще я обсъдим :icon_coolgrin:

Подсказвам : има малко над елементарната последователност и се мисли бая , мислете !
  • 0

#30 hammer^BaTe

hammer^BaTe

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 5571 Мнения:
  • Град:Дружба Сити :D
  • Автомобил:
    2004 W211 E55
    1995 W140 S500L - ex
    2014 W124 E500 - ex
    1996 W140 S350TD - ex
    1994 W124 E250D - ex
    1982 W201 190D - ex
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 26 февруари 2011 - 09:03

Ааа.. Филипчо... нито една котка май няма да стигне.. Че не се знае дали те отиват към града :D

А за долната.. по-късно ще я мисля.. че сега ставам и тръгвам за работа :kill_myself:
  • 0
Scientists have finally discovered what's wrong with the female brain : On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left... :)

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни