Към съдържанието

•  

Снимка
* * * * * 1 гласа

Хора.. пазете се от.... 11 годишните

• Please log in to reply
24 мнения по тази тема

#16 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Град:София
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 23 февруари 2011 - 22:58

Гледам палачинките може доста скъпо да ти струват, обаче според мен си постъпил абсолютно коректо, като си зивикал полиця, браво. Аз ако бях щях да го ошамаря преди полицията да дойде, не знам как си се удържал.

Относно Либия, не съм споделял, ама баща ми е в Бенгази и след доста гимнасити очаквам утре по обяд да се качи на кораб за турция.
Ако ви е интересно ще разкажа подробно за премеждията и как да се свръжеш с Либия при нарочно спрени колуминакации. Мога да дам съвет и как да се процедира с външно министерство. Ако има и други колеги с роднини, които все още са там да свирнат, ще помагам с каквото мога.
Историята на Либия е интересна, аз съм живял 2 години там.
  • 1
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#17 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Град:София
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 24 февруари 2011 - 00:43

Разказвай , не само ще е интересно а ще е информация от първа ръка .

Аз лично не вярвам на журналистите и още по малко на офицялните "източници" .

Ще ми е много интересно да науча простата и
неподправена истина за ситуацията в арабския свят .

Значи за реалната обстановка бих желал да преразкажа, като чуя от баща ми на живо, защото по телефона дадва ясни индикации, че не казва съвсем всичко, първо защото, като се свържа пускам конферентен с майка ми, второ защото явно там се знае, че телефоните на чужденци се подслушват със сигурност и неподходящит приказки могат да донесат доста проблеми. Надявам се до края на седмицата да си е тук и ще преразкажа подробно.
Това което знам със сигурност е, че в общи линии информацията по медиите отговаря на истината, но има неща за които по медиите не се съобщава или информацията не е съвсем точна. Примерно, в медиите се твърди че пистите на летището в бенгази са разрушени, а баща ми казва че са блокирани, по пистите са паркирани автобуси, така че да не може да се каца или излита. Медиите твърдят че има около 60 българи в Бенгази, а в същност са над 100(възможно е не всички да са се регистрирали за евакуация)

Външното ни министерство сформира кризистен щаб в нчалото на седмицата. В понеделник бяха много отзивчиви, особенно след като разбраха че имам жива връзка с Либия. Договорихме се ако получа информация да я споделя с тях, спбеоделих няколко пъти. Отношението постепенно охладня, докато днес не са казали на майка ми, че в момента ги интересува само как да изкарат българите от Триполи и то след като последния самолет излетя с 1 българин на борда, а Бенгази не ги интересува, което не е нещо ненормално за мен, но майка ми беше пред нервна криза. Като разберат, че телефона има функционалност да записва разговори нещата се променят драстично, особенно ако се намеси името на някоя по-известна телевизия, а пък вие сте си направили труда да попитате с кого разговаряте. Ония филм "Мисия Лондон" е едно доста цензурирано подобие на истината за нашите посолства и консули по цял свят. Специално за арабския свят имам и личен опит с посолството ни в Либия, само че преди доста години.

Как да се свръжем с роднини в джамахирията:
Моите наблюдения сочат, че има няколко прозореца в които това е възможно. Сутрин между 10 и 11 часа, следобед около 16 часса, вечер около 19-20 часа и през нощта около 02:00. В момента да се избере либийски мобилен телефон е меко казано невъзможно, но ако имаш българска(чуждестранна) карта с роуминг там(с каквато моя старец е оборудван) пробваш упорито в посочените интервали, като упорито значи упорито, за да се свържа имам между 30 и 80 избирания. Много е важно картата да е чужда и да ползва роуминг, защото роуминг разговорите са много доходни за оператора и имат по-висок приоритет, да не говорим че временните роуминг номера са в отделен диапазон, който обикновенно се пропуска при разни ръчни намеси(тарамбуките не ги знаят тия фокуси, а пък спецовете им са европейци и нарочно оставят роуминга отворен за да могат и те спокойно да си чуят роднините). Има и други много кратки интервали в които отпушват мобилната мрежа. За да ги хванете, трябва да си настроите телефона да иска деливери репорт за смс и срока за доставка на максимум(стойността максимум в менюто значи две седмици), пращате смс и чакате да получите съобщение че е доставено(внимавайте, има разлика между съобшение че е изпратено и съобщение че е доставено). Ако е извън посочените интервали имате около 3-5 минути за избиране(на БГ карта с роуминг, либийските са орязани до дупка, получават смс но не връща деливери репорт), в които е много вероятно да се свържете. Вътре в страната комунакациите си работят нормално, само дето не можеш да избираш международно, да изпращаш смс или ммс. Интернета го спряха още в началото на миналата седмица, което допринесе за правилното маршрутизиране на гласовите обаждания, така че качеството е прилично. Имайте предвид че цените на роуминга са солени(7-10 лева на минута входящо, зависи от оператора) и лесно се достига кредитен лимит(ако тарамбуките пращат информация изобщо за роуминг потребление, което ще проверя и ще докладвам). Ако картата бъде спряна за кредитен лимит, може и да не мъцне повече до нормализиране на комуникациите, така че предплатете 200-300 лева и не се впускайте в празни приказки.

Във връзка с горните фокуси със смс:
- Как да познаем, че издирван партизанин си е включил телефона или е влязъл в обхват?
- Логично, праща ме му смс с сикане за деливери репорт по гореописаната технология. Като получим репорта, значи си е включил телефона или е влязъл в обхват. Операцията се повтаря на всеки 13 дена, за да не изтича крайния срок.

- Какво правим ако знаем, че някой ни дебне да си включим телефона(дебне ни по гореописанта технология), но ние искаме да се укрием?
- Набълбукваме си смс входящата кутия, докато не започне да връща съобщение, че не може да получава повече смс. Скъпо, а и не можете да получавате никакви смс-и повече, докато не разчистите. Демек претоварвате паметта на телефона си за входящи смс-и, като при някои смартфони това значи десетки хиляди смс-и(тъч скрийн брато). Все пак, ако отсрещния знае какво прави, пак ще разбере кога сте си включили телефона, ама няма да казвам как става публично.
Други "малки тайни" свързани с мобилните комуникации при необходимост, че не е ясно кой чете тук и как ще се възползва.

Мишо-стискам палци да се прибере баща ти (и всички нашенци)благополучино и съвсем скоро и да си разказвате историй на една голяма маса с много приятели и цялото семейство...с усмивки на устата

С теб сме!
Ако има нужда от каквато и да била помощ-свободен съм цял ден-казвай-с каквото мога помагам

Успех брат
:beer:

Този пост е редактиран от SAMURAIJACK: 24 февруари 2011 - 01:26

• 1
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#18 Мишо

Мишо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2421 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    W210-E200

Публикувано 24 февруари 2011 - 08:53

Човече - мен са ме нападали двама първокласници (на половината на възрастта на твоето хлапе) да ме бият с пръчки... мани другото, ами ме и наистина започнаха да ме бият. И аз се чудя какво да правя - не мога да им посегна, щото дето казваш, да не ги убия, ама може сериозно да пострадат... най-малкото съм поне 3 пъти на техните кила... от друга страна, какво - да седя и да си ме бият ли? А на всичкото отгоре - родителите им - на 20 метра от мен и първите 30 сек. нулева реакция... накрая само викнаха - оставете баткото (едва ли не - "нека живее")...

Хах ей това ме развесели... Илия много си толерантен - объркал си държавата.
Лятото си карам из квартала и колата изпуква здраво, поглеждам встрани и гледам две пишлемета хвърлят неузрели ябълки - бам спирачките, оставям колата отворена запалена и по тях... Търчат хлапетата ама дедо Мишо висок, с дълги крака и малкия артилерист бе спрян с шут. Взех му очилата казах му къде живея, да идва с родителите си да ги вземе. Върнах му ги почти веднага, щото сополанкото се разрева, а и на колата и нямаше нищо. Но му остана урок и съм на мнението на КРАНК, тая наглост не се ли пресече в зародиш става страшно, защото добиват чувство за безнаказаност.
  • 1
Публикувано изображение
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?

#19 KPAHK

KPAHK

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 3768 Мнения:
  • Град:MLADOST CITY
  • Автомобил:
    MB E 200, 2016
    MB E 320 CDI, 2007
    Mazda3 BL, 2011
    Toyota Hilux DLX, 2007
    Punto MK1, 1998
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 24 февруари 2011 - 17:36

-1

не е виновно лапето-а родителите са за бой-щото детето е дете-не разбира последствията от свойте постъпки-така е залегнало и в закона и затова съденето на малолетни и деца е съвсем различна бира.....ся цяла държава (и не само наща)е решила ,че децата разбират всичко различно...само ние не-и ще ги трепем...
Затова не съм съгласен.....
Виж за родителите.....бой,е**не и тесни обувки....даже те би трябвало да нпсят наказателна отговорност вместо децата си...

-1

Бат Фил позволи ми да не не съглася с теб. До известна степен си прав: редно е и родителите на такива обекти да бъдат "анихилирани", но определено след като някое дете вече е изпуснато нито аз нито никой друг не е длъжен да го търпи т.е. трябва да си понесе наказанието. Естественно физическите ампутации и изтреблението в случая са малко пресилени и преувеличени от моя страна, въпреки че ако притежавах нужната власт бих ги приложил в цялата им строгост.

• 0

#20 hammer^BaTe

hammer^BaTe

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 5571 Мнения:
  • Град:Дружба Сити :D
  • Автомобил:
    2004 W211 E55
    1995 W140 S500L - ex
    2014 W124 E500 - ex
    1996 W140 S350TD - ex
    1994 W124 E250D - ex
    1982 W201 190D - ex
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 24 февруари 2011 - 19:30

Мишо.. и на мен ми се случи един път подобно нещо :D
Карам си аз из циганската мааааала.. и по едно време се чу силно "туп" поглеждам в дясно (пада се между 3 и 4 ти легнал полицай посока от сухата река към дружба) и виждам хайка циганчета взимат кал от земята , беше валяло , и целят по колите. Веднага един поглед в ляво.. и виждам хайчица от по-габаритни цинки.. който само чакаха някой балък да слезе... Минах без да спирам , след това видях , че са ме уцелили малко под заден десен прозорец.. ама уви какво да им направя там :kill_myself:

Фил.. вярно е за родителите .. ама пък и хората са си казали "Боя не е средство , но определено помага"
В интерес на истината докато се случваше това не ми мина през акъла да му посегна.. чак след това се зачдуих ами ако бях .. ?
И в крайна сметка.. колкото и полицията да бе коректна и тн.. хлапето си тръгна ненаказано.. дори не бе смъмрено...
Просто трябва да се измисли нещо..

П.С По късно ще направя някоя тема за Либия.. че гледам така се преплитат доста теми..
  • 0
Scientists have finally discovered what's wrong with the female brain : On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left... :)

#21 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3037 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Живота, Вселената и Всичко останало
  • Автомобил:
    C 140 CL 500 (weekend car)
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Публикувано 24 февруари 2011 - 19:40

-1

Бат Фил позволи ми да не не съглася с теб. До известна степен си прав: редно е и родителите на такива обекти да бъдат "анихилирани", но определено след като някое дете вече е изпуснато нито аз нито никой друг не е длъжен да го търпи т.е. трябва да си понесе наказанието. Естественно физическите ампутации и изтреблението в случая са малко пресилени и преувеличени от моя страна, въпреки че ако притежавах нужната власт бих ги приложил в цялата им строгост.

я си признай ти като дете не беше ли едно малко бедствие.....ама честно....аз лично бях..

от моста-долу по колите със топки сняг.....на един строеж със ограда-от другата страна пътека за стадион-пускаи маркуча и всички през оградата вир вода....мятане на мокри балони от балкона...и още много...

точно затова казах ,че децата не осъзнават последствията от своите постъпки...-примерно че топката сняг ще стресне водача...или ще му спука стъклото и това може да доведе до истински опасни инциденти.....(добре ,че се е разминало навремето)....

Поздрави :beer:
  • 0
MERCEDESBENZCLCoupe C140  1902 4 (1)

#22 Мишо

Мишо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2421 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    W210-E200

Публикувано 24 февруари 2011 - 20:00

Мишо.. и на мен ми се случи един път подобно нещо :D
Карам си аз из циганската мааааала.. и по едно време се чу силно "туп" поглеждам в дясно (пада се между 3 и 4 ти легнал полицай посока от сухата река към дружба) и виждам хайка циганчета взимат кал от земята , беше валяло , и целят по колите. Веднага един поглед в ляво.. и виждам хайчица от по-габаритни цинки.. който само чакаха някой балък да слезе... Минах без да спирам , след това видях , че са ме уцелили малко под заден десен прозорец.. ама уви какво да им направя там :kill_myself:

Не бъркай бизнеса със забавлението мили Марто!! И бъди по-внимателен с с палачинките май нигааа.
  • 0
Публикувано изображение
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?

#23 hammer^BaTe

hammer^BaTe

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 5571 Мнения:
  • Град:Дружба Сити :D
  • Автомобил:
    2004 W211 E55
    1995 W140 S500L - ex
    2014 W124 E500 - ex
    1996 W140 S350TD - ex
    1994 W124 E250D - ex
    1982 W201 190D - ex
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 24 февруари 2011 - 20:28

Ааа.. вече като излизам и до отпред.. заключвам :D
  • 0
Scientists have finally discovered what's wrong with the female brain : On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left... :)

#24 Богомил

Богомил

Напреднал

• Потребители на форума
  • 430 Мнения:
  • Град:България

Публикувано 24 февруари 2011 - 20:47

• 0
Моят личен блог интернет технологии Програмируеми логически контролери PLC Forum

"Този, който отхвърля промяната, е архитектът на разрухата. Единствената човешка институция, която отхвърля прогреса, е гробището"
Харолд Уилсън.

#25 damian-E250

damian-E250

Майстор

• Потребители на форума
  • 923 Мнения:
  • Град:Троян
  • Автомобил:
    W124 E-250TD/94'
    W123 200D/79'
    Sprinter 308D Maxi/98'
    Lada Niva 1.6/94'
    kawasaki klx 250/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 28 февруари 2011 - 17:19

Радвам се че си ги хванал на време. Аз ако бях нямаше да се здържа без да му шурне кръв от нослето....

Едно дете трябва да се възпитава.Да немусе дават много пари и после да се спрат рязко защото се почва със кражби(имам такъв случаи) със комшията ми които родителите му му даваха много пари на ден и после рязко му спряха кранчето и от безпаричие почна да разбива апартаменти и така... но се оправи вече порасна и му доиде акъл във главата :)
  • 0
Публикувано изображение

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни