Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

ГОЛЯМ ПРОБЛЕМКсенон-климатроник

• Please log in to reply
4 мнения по тази тема

#1 evko_86

evko_86

Прохождащ

• Нови потребители
  • 2 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C200/1996god.

Публикувано 25 януари 2011 - 17:21

Здравейте колеги,имам следния проблем с моята w202.Наскоро сложех ксенон на дългите и късите фарове и съм много доволен от светлината но,при включен климатроник когато запаля ксенона на дългите светлини климатроника направо се побърква(изключва се,сменя си посоката на въздуха,или силата на вентилатора.)моля ако някои се сблъсквал с подобен проблем или знае какво да направя да каже.БЛАГОДАРЯ
  • 0

#2 DEOdriver

DEOdriver

Майстор

• Потребители на форума
  • 983 Мнения:
  • Град:Смолян
  • Автомобил:
    VW Passat B7 4motion
    Mercedes Sprinter 311CDi 07г.
    Mercedes 308 Diesel 90г.
    Mercedes 1317 TurboDiesel 90г.

Публикувано 25 януари 2011 - 17:51

Ми като слагате китайски ксенони за 60-70лв. е така.Пробвай да сложиш Stop-error кабели,може и да стане номера.Явно се получават някакви смущения в компа.На Шкодата на брата изгаряше датчика за скоростта при включване на ксенона и трябваше да се изведе един кабел.
  • 0

#3 a_atanasov

a_atanasov

Майстор

• Потребители на форума
  • 1713 Мнения:
  • Град:114445

Публикувано 25 януари 2011 - 18:06

Разкачи "новия" ксенон и почни да дърпаш буксите.
При мен се оказа, че една въобще не е кримпвана (стисната), направо ми остана в ръцете. Малко калай на точното място върши чудеса.
При мен ми се гасеше целия климатроник, таблото направо умря.
  • 0

#4 nikolai4eto

nikolai4eto

Напреднал

• Потребители на форума
  • 726 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    W202 C 200 CDI 2000г T VITO 110 CDI 2000г CLC 203 220 CDI 2002г 143Hp

Публикувано 25 януари 2011 - 21:39

Ми като слагате китайски ксенони за 60-70лв. е така.Пробвай да сложиш Stop-error кабели,може и да стане номера.Явно се получават някакви смущения в компа.На Шкодата на брата изгаряше датчика за скоростта при включване на ксенона и трябваше да се изведе един кабел.

Ще ослепите колегите на пътя с тия китайчета.Няма никаква регулировка и като ти светне в огледалото за обратно виждане ти идва направо да дръпнеш ръчната в движение...
  • 0

#5 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Град:София
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 26 януари 2011 - 00:20

Разкачи "новия" ксенон и почни да дърпаш буксите.
При мен се оказа, че една въобще не е кримпвана (стисната), направо ми остана в ръцете. Малко калай на точното място върши чудеса.
При мен ми се гасеше целия климатроник, таблото направо умря.

Калая не е препоръчителен в автомобилостроенето за куплиране на кабели. Възможно е да се използва, като временно решение, но не е препоръчителен. Причините са свързани оснвно с неподходящото поведение на калая при ниски температури, както и свойството на кабелите да се късат точно след калаената спойка при вибрации(които са нещо нормално за автомобилите).

Предполагам проблема не е в държавата производител на ксеноновата система, а в гражданството и квалификацията на монтьора. Реглажа на фаровете е задъление на водача. Сигурен съм, че след подходящ съвет и мотивация някъде по пътищата, фаровете ще бъдат надлежо регулирани, така че да не пречат на останалите водачи.

Предполагам, че е лично възприятие и резултат от възрастта, но ми се струва, че при мокър път конвенционалните халогенни фарове са по-ефективни от ксеноновите. Впечатленията ми се базират на два автомобила със заводски ксенон(предишната беше Тойота Авенсис 2004).
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни