EPC и WIS onlineза членове на клуба
Започната от Илия Горанов, 30 мар 2010 - 14:42:12
25 мнения по тази тема
Публикувано 30 март 2010 - 14:42
http://www.mercedes-benz-clubs.com/
Имат и английска версия. Отиваш на сайта, длизаш най-долу и избираш английската версия.
Избираш от менюто Club Lounge и от подменюто избираш Registration.
Попълваш си номера на клубната карта (този от гърба, който започва на BUL) и паролата за достъп, която трябва да си получил по e-mail когато е била издавана картата. Ако си забравил паролата - обаждаш ми се да я сменя.
Влизаш в сайта, от ушичките отгоре избираш последното - EPC.
Сваля се един малък файл, който стартира EPC в JAVA. Трябва да имаш инсталирана JAVA за да заработи!
Тръгва EPC - избираш второто меню - Setup и там избираш Configuration.
В диалоговия прозорец избираш интерфейса и данните да бъдат на английски език.
Даваш ОК, в горния ляв ъгъл пишеш VIN номера на колата и натискаш enter.
Гледаш си Datacard за колата... търсиш си инфо за части, ала бала, излизаш от програмата, прекратяваш сесията в сайта.
Имат и английска версия. Отиваш на сайта, длизаш най-долу и избираш английската версия.
Избираш от менюто Club Lounge и от подменюто избираш Registration.
Попълваш си номера на клубната карта (този от гърба, който започва на BUL) и паролата за достъп, която трябва да си получил по e-mail когато е била издавана картата. Ако си забравил паролата - обаждаш ми се да я сменя.
Влизаш в сайта, от ушичките отгоре избираш последното - EPC.
Сваля се един малък файл, който стартира EPC в JAVA. Трябва да имаш инсталирана JAVA за да заработи!
Тръгва EPC - избираш второто меню - Setup и там избираш Configuration.
В диалоговия прозорец избираш интерфейса и данните да бъдат на английски език.
Даваш ОК, в горния ляв ъгъл пишеш VIN номера на колата и натискаш enter.
Гледаш си Datacard за колата... търсиш си инфо за части, ала бала, излизаш от програмата, прекратяваш сесията в сайта.
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 01 май 2010 - 12:01
Само да спомена, че членовете на клуба вече имат достъп освен до EPC и до WIS (от същото място и по същия начин!)
EPC - Electronic Parts Catalog - електронен каталог на частите
WIS - Workshop Information System - система с информация за сервизи - съдържа описание стъпка по стъпка как се правят определени ремонти
EPC - Electronic Parts Catalog - електронен каталог на частите
WIS - Workshop Information System - система с информация за сервизи - съдържа описание стъпка по стъпка как се правят определени ремонти
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Публикувано 16 декември 2010 - 17:17
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ: Временно няма да работи достъпа до WIS и EPC от сайта на клубовете в Германия! Имат технически проблем и са ми изпратили един e-mail, че работят по отстраняването му.
Публикувано 02 септември 2011 - 22:48
Така е, защото Java-та е известна като "мулти платформена технология...
Работи навсякъде, ама не съвсем! Това е положението.
В изискванията към системата си пише - http://service-parts...ction?pageId=10
Работи навсякъде, ама не съвсем! Това е положението.
В изискванията към системата си пише - http://service-parts...ction?pageId=10
Публикувано 02 септември 2011 - 22:50
Aз пък нито парола имам нито имейл..и изобщо доскоро не знаех за тия екстриама нямам и къда да ги ползвам де-но все пак...ако има някакъв шанс да ми се изпратят...
[email protected]
мерси Илийка
[email protected]
мерси Илийка
Публикувано 02 септември 2011 - 23:00
Щ`ъ бия! Кликаш си номера на картата в профила и се логваш хАфтоматично!
За кво ви правя тия тънки екстри, като никой не ги ползва!
Публикувано 02 септември 2011 - 23:48
Илийката си скъса гъзъ, да го направи а никой не го забеляза дори
бе при мен по едно време работеше, от скоро не
аз съм с os x, интересното е, че до скоро нямах грижи, какво се промени от тогава, нещо по сайта пипаха, или кво, та не работи вече
Илийка, питай ги като имаш чуване, кажи им, че os x е разпространена в БГ
а и още нещо може ли като цъкна на номера да ми зарежда сайта ма на en, не на de
бе при мен по едно време работеше, от скоро не
аз съм с os x, интересното е, че до скоро нямах грижи, какво се промени от тогава, нещо по сайта пипаха, или кво, та не работи вече
Илийка, питай ги като имаш чуване, кажи им, че os x е разпространена в БГ
а и още нещо може ли като цъкна на номера да ми зарежда сайта ма на en, не на de
Ignore list: fiveq, Наско, krasch
Публикувано 03 септември 2011 - 08:16
И аз искам да знам дали има начин, че с немския не си говорим
Публикувано 03 септември 2011 - 10:17
Значи EPC и WIS нямат връзка със сайта на клубовете, с изключение на това, че от там се стартира.
На сайта на EPC и WIS си пише официално, че работят само и единствено под Windows...
Проблемът стана, след като смениха интерфейса на програмите с новия...
А относно английския и немския, за съжаление няма как да стане.
Проблемът е, че системата им е направена да работи с два езика - немски и английски...
И понеже нашият сайт е на български и английски, познай върху кой език е записана българската версия.
Съответно като се логнеш в българския сайт, реално гледаш немската версия (вижда се, че в края на адреса има DE)...
Та страницата за EPC и WIS няма опция за превеждане, затова излиза на немски.
Ама то няма какво толкова да се чете там - кликаш бутона и толкова
На сайта на EPC и WIS си пише официално, че работят само и единствено под Windows...
Проблемът стана, след като смениха интерфейса на програмите с новия...
А относно английския и немския, за съжаление няма как да стане.
Проблемът е, че системата им е направена да работи с два езика - немски и английски...
И понеже нашият сайт е на български и английски, познай върху кой език е записана българската версия.
Съответно като се логнеш в българския сайт, реално гледаш немската версия (вижда се, че в края на адреса има DE)...
Та страницата за EPC и WIS няма опция за превеждане, затова излиза на немски.
Ама то няма какво толкова да се чете там - кликаш бутона и толкова
Публикувано 04 септември 2011 - 20:31
Подсещам, да не забравиш да пробваш с подмяната за която говорихме може и да стане
Не, че е чудо голямо и да не стане, но някак си като ми е на немски е много гадно... предполагам и на всички английско-говорещи е така...
Не, че е чудо голямо и да не стане, но някак си като ми е на немски е много гадно... предполагам и на всички английско-говорещи е така...
Ignore list: fiveq, Наско, krasch
Публикувано 13 септември 2011 - 11:41
Щ`ъ бия! Кликаш си номера на картата в профила и се логваш хАфтоматично!
АААААА ползваме, ползваме - много удобно
Публикувано 13 септември 2011 - 15:42
ще има и още интернетски нововъведения до края на годината... ама има време...
Публикувано 28 септември 2012 - 21:47
Така, нашите приятели от Германия са ъпдейтнали сайтовете на клубовете... с което са ми обърсали системата за връзка между форума и техните системи. В резултат на това - в момента от форума временно няма достъп до немските профили - не работи както редактирането на профил, така и автоматичното логване.
Отварянето на EPC и WIS си работи...
За останалото ще видя, кога ще имам възможност да го ремонтирам, че нещо напоследък никакво време.
Като заработи отново, ще пиша...
Отварянето на EPC и WIS си работи...
За останалото ще видя, кога ще имам възможност да го ремонтирам, че нещо напоследък никакво време.
Като заработи отново, ще пиша...
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни