Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Колко ни харчат Мерцедесите

• Заключена тема Тази тема е заключена
369 мнения по тази тема

#181 Lusco

Lusco

Напреднал

• Потребители на форума
  • 583 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W124 2.5D комби автоматик

Публикувано 19 ноември 2007 - 19:21

Значи, да приема, че моите 14л за250ТД, на градско в София на късо са нормални, така ли? Все ми се струва, че трябва да е по-малко. Кои са Ви майсторите на помпите и дюзите, бе момчета? Дайте инфо!

14 са повече от нормалните 10-11. Избор на майстор се свежда до кадърност,коректност и цени. Монтаж и демонтаж правя аз,проверката на дюзите е елементарна и може да се направи на много места-в Супер дизел струва 10 лв. на всичките,а за помпите ползвам трима майстори,но според проблема.
  • 0

#182 achogrande

achogrande

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 19 Мнения:
  • Град:Бургас

Публикувано 19 ноември 2007 - 19:50

първо поздрави на всички. Моят въпрос пък е разликата в разхода със и без климатик и има ли разлика в разхода между климатик и климатроник
  • 0

#183 Lusco

Lusco

Напреднал

• Потребители на форума
  • 583 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 19 ноември 2007 - 21:00

първо поздрави на всички. Моят въпрос пък е разликата в разхода със и без климатик и има ли разлика в разхода между климатик и климатроник

Климатик,климатроник - все тая. Има компресор и той дърпа от мощността и вдига разхода около литър,но зависи с колко от някои подробности. Туй то - всичко се плаща. :D
  • 0

#184 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5223 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    BMW

Публикувано 19 ноември 2007 - 23:34

Значи това което питаш е доста относително и според мен зависи от колата и с какъв двигател е. За разлика в разхода между климатик и климатроник ти е отговорил колата от горе ;)
Примерно, при мен разликата с пуснат климатик лятото и изключен есента е някъде около 2 до 3л на 100км. градско. Лично съм го проверявал, защото обикновено хората казват автоматика и климатика дигат с по 1л. ама на практика при мен не е така ;)
  • 0

logo-600-1002.png

#185 Lusco

Lusco

Напреднал

• Потребители на форума
  • 583 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 20 ноември 2007 - 01:03

Значи това което питаш е доста относително и според мен зависи от колата и с какъв двигател е. За разлика в разхода между климатик и климатроник ти е отговорил колата от горе ;)
Примерно, при мен разликата с пуснат климатик лятото и изключен есента е някъде около 2 до 3л на 100км. градско. Лично съм го проверявал, защото обикновено хората казват автоматика и климатика дигат с по 1л. ама на практика при мен не е така ;)

Подробностите:W124 автоматик не може да се кара на икономичен режим извънградско и само там му е завишен малко разхода спрямо ръчката. Градско или извънградско-без значение, климатик или климатроник-без значение- може да вдигне разхода над 2 литра ако е постоянно включен на макс,ако навън е много горещо,ако е зацапан радиатора на климатика,ако е тежък десния крак,ако е тъмен цвета на колата,ако е комби,ако охлажда само външен въздух,ако не е добре напълнен климатика,ако са пуснати фаровете и тубата,ако е с 16 цола гуми. Ака си помисля по-задълбочено ще изровя още толкова причини. На мен ми дава + 1-1,5 литра но не повече. Карам 250д,автомат,комби.
  • 0

#186 rosh

rosh

Чирак

• Потребители на форума
  • 83 Мнения:
  • Автомобил:
    W202 C250 TD 98г
    peugeot 206 1,4 00г

Публикувано 20 ноември 2007 - 08:58

здравейте,отново,в неделя ходих(софия-своге(околности)-софия),нормално каране,без ръчка,засекох го на една и съща колонка разход даде точно 10/100,нормално ли е или не,споделете :колата е С250 ТД-98г,комби автомат.благодарско за мнения :flagMB new:
  • 0

#187 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 20 ноември 2007 - 09:58

здравейте,отново,в неделя ходих(софия-своге(околности)-софия),нормално каране,без ръчка,засекох го на една и съща колонка разход даде точно 10/100,нормално ли е или не,споделете :колата е С250 ТД-98г,комби автомат.благодарско за мнения :flagMB new:

според мен е нормално!особенно,ако нафтата не е качествена съм забелязал,че разхода ми скача с до 20%!също е важно гумите ти с каква широчина са,колко са напомпани,въздушния филтър чист ли ти е, и т.н.!
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

#188 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5223 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    BMW

Публикувано 20 ноември 2007 - 10:24

Изобщо горивата са ни под всякаква критика, не стига че са скъпи, ами и некачетвени, пък после колите ни горяли много. Ето примера с мойта Кочина, като зареждам нафта от бензиностанцията, градски разход по това време на годината скача на 8/100 даже скоро щях да ходя на майстор да е гледа пущината защо гори толкова.
Сега карам със Сирийска нафта, не знам каква е, само знам че колата ми върви по-добре и разхода ми падна с 2л.
Как стават тия работи, не знам. Нашите отворковци кои знае какви лайна бъркат с горивата за да имат повече печалба.
Даже преди месец някъде бях попаднал на предаване по телевизията където говореха за горивата, и как в момента няма работеща лаборатория за изследване. И даже вземаха интервюта от бивши служители и като разправяха какви далавери се въртяли и какви лайна сме зареждали не е истина.
  • 0

logo-600-1002.png

#189 Ivan W210

Ivan W210

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 2836 Мнения:
  • Автомобил:
    E320 4MATIC
    E 250 TD
    150hp,1999
    ОГИН БЕШЕ!!!

Публикувано 20 ноември 2007 - 11:05

Според мен разхода ти напълно нормален,не може да искаш повече от колицата.
  • 0

#190 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 20 ноември 2007 - 11:17

И нещо много важно за разхода,което никъде не съм разбрал,или чул да се коментира!?Освен всички други фактори е важно с какви гуми-зимни,или летни е обута колата,защото зимните гуми са с повишено триене,което не е маловажен фактор!!!Мишлен затова отдавна разработват така наречените "зелени"(енергоспестяващи) гуми!При движение в града,или по шосе със завои с нормални гуми 30% от триенето се пада на гумите!Това са все неща,които съм прочел в специализирана литература,а не този казал-онзи рекъл,трети предположил,четвърти мислил,и т.н.! :tongue:
  • 0

#191 Dobri-190

Dobri-190

Чирак

• Потребители на форума
  • 80 Мнения:
  • Град:Русе

Публикувано 20 ноември 2007 - 13:01

190E 2.0i градско 10/100 извън градско 7/100 нормално каране . С климатик повечко :) .
  • 0
MB 190E 2.0i 122Hp KLIMA

#192 Dan4ev

Dan4ev

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 9 Мнения:

Публикувано 20 ноември 2007 - 13:46

190E 2.0i градско 10/100 извън градско 7/100 нормално каране . С климатик повечко :) .

За Русе, може. За София, не. Аз имам и 190 2.0i, която сигурно ще продам, но в София е 13-14. Извън града при 100-110км дори слизам под 7л, но над 120 съм към 8л. и нямам климатик. Това е и прочината да взема 124.
  • 0

#193 Dan4ev

Dan4ev

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 9 Мнения:

Публикувано 20 ноември 2007 - 13:47

За Русе, може. За София, не. Аз имам и 190 2.0i, която сигурно ще продам, но в София е 13-14. Извън града при 100-110км дори слизам под 7л, но над 120 съм към 8л. и нямам климатик. Това е и прочината да взема 124.
Абе дайте някой проверен майстор на помпи да я види моята.
  • 0

#194 Pelera

Pelera

Чирак

• Потребители на форума
  • 56 Мнения:
  • Град:Плевен

Публикувано 23 ноември 2007 - 19:25

Колеги, нещо не можах да видя по темата, но ако някой има впечатления да сподели. Колко приблизително гори 124 Е300 дизел 136к.с., автомат, че нещо съм се наточил :bigemo_harabe_net-110:
  • 0

#195 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 23 ноември 2007 - 19:31

Колеги, нещо не можах да видя по темата, но ако някой има впечатления да сподели. Колко приблизително гори 124 Е300 дизел 136к.с., автомат, че нещо съм се наточил :bigemo_harabe_net-110:

Стига с този разход,бре-що все забравяте,че не иде реч за чисто нови возила,а за доста карани колици?! :dontknow: Ако една кола втора,или трета и т.н. ръка не е подържана,и и е взета душицата разхода ще ти е най-малкият проблем!!!Ако цедеса,за който питаш е читав направо го отнасяй като депутат-рушвет,карай,и се кефи-разхода няма да те стресне!А,който иска икономия да грабва някоя чисто нова Дачия 1,5HDI! :0_yahoo:
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни