Проблем с палене при студен двигател
Започната от ci3pi0, 30 дек 2010 - 15:29:12
39 мнения по тази тема
Публикувано 11 януари 2011 - 20:57
Дебитомер ..... 99.9 % ......
Публикувано 13 януари 2011 - 14:18
Дебитомер ..... 99.9 % ......
Не съм сигурен, защото след като поработи 2-3 минути двигателя се оправя и работи без забележки. Не смяташ ли, че ако е от този дебитомер, би трябвало да не работи както трябва и при топъл двигател?
Публикувано 13 януари 2011 - 16:37
датчиците са три и се намират под този
сивия капак отпред с емблемата
те са за датчика на таблото управление
на климата и третия е за двигателя този
който те интересува
стойностите ги има н аутодатата и в други
подобни ама сега нямам при мен
по спомен беше нещо м/у 2-4 ком
в зависимост от т. ама провери
сивия капак отпред с емблемата
те са за датчика на таблото управление
на климата и третия е за двигателя този
който те интересува
стойностите ги има н аутодатата и в други
подобни ама сега нямам при мен
по спомен беше нещо м/у 2-4 ком
в зависимост от т. ама провери
Публикувано 13 януари 2011 - 16:55
Не съм сигурен, защото след като поработи 2-3 минути двигателя се оправя и работи без забележки. Не смяташ ли, че ако е от този дебитомер, би трябвало да не работи както трябва и при топъл двигател?
като поработи 2-3 мин. позагрява и почва да черпи информация от ламбда сондата. Преди това разчита само на дебитомер.
И аз мисля че е дебитомер - питай кои грешки ти е изкарала на диагностиката?
Публикувано 16 януари 2011 - 22:02
като поработи 2-3 мин. позагрява и почва да черпи информация от ламбда сондата. Преди това разчита само на дебитомер.
И аз мисля че е дебитомер - питай кои грешки ти е изкарала на диагностиката?
не разбирам от коли, но този дебитомер не се ли използва и при позагрял двигател? Иначе за грешките- карах я вече на 3 (три) различни диагностики- няма проблеми, както бях писал в по- горните постове. Ако имаше грешки, щяхме да видим откъде е проблема...
Публикувано 16 януари 2011 - 22:07
P.S. къде се намира този дебитомер и как мога да го проверя дали е наред?
Благодаря предварително!
Благодаря предварително!
Публикувано 18 януари 2011 - 21:37
хора, мисля че си реших проблема! Все още не съм сигурен на 100%, но от 2-3 дни вече правя следното и нямам проблем с колата- сутрин преди да запаля, давам на контакт за няколко секунди, докато бензиновата помпа качи гориво, след това паля и - ЕВРИКА! Всичко си работи както трябва!
Публикувано 19 февруари 2011 - 23:03
Много интересно нещо- както писах в последният пост- нещата се бяха оправили, НО за известно време! Дори започнах да паля при минусови температури без да правя галимацията с предварителното даване на контакт, а направо въртя и колата си пали и работи ПЕРФЕКТНО! Да обаче, от близо седмица пръвоначално пак започна да се замъчва, а след ден-два при палене сутрин се появи отново същият проблем, както го бях описал по- горе!
С две думи- преди около 3 седмици колата се оправи, пали и работи перфектно около 2 седмици, след което отново се появи същият проблем. Подозирам, че може да е от горивото- преди да се оправи сипвах 2 пъти на Шел - веднъж 95 с добавката и веднъж 95 обикновен. Преди седмица сипах на Еко обикновен 95 и може би от тогава нещата се появиха, не съм съвсем сигурен, може да и е съвпъдък...
С две думи- преди около 3 седмици колата се оправи, пали и работи перфектно около 2 седмици, след което отново се появи същият проблем. Подозирам, че може да е от горивото- преди да се оправи сипвах 2 пъти на Шел - веднъж 95 с добавката и веднъж 95 обикновен. Преди седмица сипах на Еко обикновен 95 и може би от тогава нещата се появиха, не съм съвсем сигурен, може да и е съвпъдък...
Публикувано 25 февруари 2011 - 17:02
Един приятел с w202 c180 имаше същия проблем - сменящи се обороти, бавното им падане до нормалните, давене на двигателя и беше проверил всичко описано по горе а накрая се оказа вакуум регулатор на налягането на бензина ( повредена мембрана ). Смени го и всичко заспа но май е доста скъпичак, а марката му е BOSCH
Публикувано 11 март 2011 - 21:29
РАЗБРАХ ОТ КЪДЕ Е ПРОБЛЕМА!!!!
СЛАБ АКУМУЛАТОР!!! Смених акумулатора, покарах над 100км (не знам на колко километра се оправя, но задължително трябва да карате определени км.) и вече НЯМАМ НИКАКЪВ ПРОБЛЕМ с паленето!!!
СЛАБ АКУМУЛАТОР!!! Смених акумулатора, покарах над 100км (не знам на колко километра се оправя, но задължително трябва да карате определени км.) и вече НЯМАМ НИКАКЪВ ПРОБЛЕМ с паленето!!!
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни

Виж ГАРАЖА