P.S. аз съм с W202 2.5тд 150 кс и още 35 кс допълнителни и не мисля че ще ме дръпне,но все пак даже не съм се качвал в такава Алфа...

....старт от място с автоматик....МБ е класа,не квартална бегачка,но....
Започната от SJambazov, 25 дек 2010 - 12:54:49
90 мнения по тази тема
Публикувано 25 декември 2010 - 12:54
Здравейте колеги.Имам следния въпрос: Има ли някаква техника за старт с автомат ,защото имам един дразнител с Алфа 156 2.4 JTD около 140к.с. е май. Понеже карам служебна Ситроен Берлинго HDI и там съм и свикнал все едно сме едно цяло ,а с автомата нещо ми се струва прекалено лесно само да смачкам газта до долу...Още не сме заставали на чертата ,но не мога да го слушам повече...Ако някой има опит нека драсне 2 реда. Няма да понеса илалианска кочина да ми се подиграва.
P.S. аз съм с W202 2.5тд 150 кс и още 35 кс допълнителни и не мисля че ще ме дръпне,но все пак даже не съм се качвал в такава Алфа...
Публикувано 25 декември 2010 - 13:35
Първо.. не се занимавай с глупости е най точно.. 
Иначе относно техниките... предполагам автомата ти е с 5 скорости ? Вкарваш лоста на 2 (нямаш 1 нали?) тогава няма да включи втора при 4500-5000 rpm , а при 5000-5500. Така ще изцедиш и 2ра , след това буташ лоста към трета и мааалко преди прекъсвач бъташ на 4
Но.. ако не си го правил това най-добре не рискувай а просто си набий Кик както си си на Д.
Не мисля че таз алфа има вариант да те дръпне

Иначе относно техниките... предполагам автомата ти е с 5 скорости ? Вкарваш лоста на 2 (нямаш 1 нали?) тогава няма да включи втора при 4500-5000 rpm , а при 5000-5500. Така ще изцедиш и 2ра , след това буташ лоста към трета и мааалко преди прекъсвач бъташ на 4

Но.. ако не си го правил това най-добре не рискувай а просто си набий Кик както си си на Д.
Не мисля че таз алфа има вариант да те дръпне
Scientists have finally discovered what's wrong with the female brain : On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left...

Публикувано 25 декември 2010 - 14:04
Тогава още по лесно.. буташ лоста на 1.. газ до 5200-300 (5500 ако много държиш) и буташ на горе към 2.. пак така.. и 3.. и тн

Scientists have finally discovered what's wrong with the female brain : On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left...

Публикувано 25 декември 2010 - 14:49
И после бегай в Балкан Стар за нова кутия.
Я,не се занимавай с глупости.Остави го пича с Алфата да се радва.Кажи му да ходи да се дърпа с Голфчета и тогава да дойде при тебе.Не му се връзвай на детските глупости.Ако Алфата е с ръчка просто нямаш шанс на късо разстояние.Автомата иска моторетката да се развърти хубаво.Кажи му ако е толкова навитак да се дърпате на 1 или 2 км.
Я,не се занимавай с глупости.Остави го пича с Алфата да се радва.Кажи му да ходи да се дърпа с Голфчета и тогава да дойде при тебе.Не му се връзвай на детските глупости.Ако Алфата е с ръчка просто нямаш шанс на късо разстояние.Автомата иска моторетката да се развърти хубаво.Кажи му ако е толкова навитак да се дърпате на 1 или 2 км.
Не хапи този,който може да те изяде.
Публикувано 25 декември 2010 - 20:35
Момчета съжалявам че аз ви го казвам,ама аз имам такава алфа и е много добра,така че мечока няма никакъв шанс.Алфите много лесно се чипват и разликата тогава става огромна,така че внимавай тази да не е чипната.Все пак двигателя и е ново поколение.При мерцедесите го отбелязват с CDI а при алфите JTD.Твоя мечок не влиза в тази група.Двигателя ти няма пълно компютърно управление.Все пак ако се пробваш пиши за резултата.Мисля че автоматика е с предимство,лично мнение.Успех.
Никога не оставям магарето си в калта.
Публикувано 25 декември 2010 - 21:44
Изобщо не се връзвай на такива идиотчета с алфи и фиатчета.Това са комплексирани типчета,заради колите си и се мъчат да избият комплексите си с теб и Бенца ти.Такива ги бъзикат по цял ден заради колите им,а и те самите след време осъзнават какъв боклук карат,з-то по-зле от алфа,ланча и фиат няма на целия свят.Лично мнение,но това е дъното.Единственото водещо нещо да си купиш такава кола е....цената и нищо друго.На такива хорица с такива коли по улиците гледам като на много излъгани и минати,че карат и те кола.Прати го твоя приятел в който си поиска автосервиз и да пита дали изобщо могат да му кажат нещо хубаво за италианка и като я изпъне 4-5 пъти и после дреме с отворен капак пред блока в неделя,щото все нещо и се е строшило.Е поне с такава кола на твоя човек не му е скучно винаги нещо тропа и прекъсва по нея/магнети-минети/ и все има какво да човърка.Не е лесно всеки срещнат разбиращ що годе от автомобили да ти се подиграва на колата,щото е италианска.Тях и без туй вече всички ги разбраха,че не стават за нищо и ги купуват само заблудени девойки-начинаещи шофьорки за първа кола,която да строшат за година.Все пак за около 2000 лв си купуваш фиатче около 2002год с един куп екстри,които не работят или след време отказват заедно с чистачките,щото на жабарите електрониката хич не им е силна страна.А и частите им били евтини/основен аргумент/ това е така за сметка на честата им смяна
.И още нещо аз не познавам човек ,който веднъж се е набутал с италианка втори път да е направил такава грешка.Познавам хора,които са карали мерцедес,фолксваген,опел итн. и пак са си купили такива коли,но веднъж усетиш ли разочарованието и подигравката с италиански автомобил не повтаряш. Това е лично мнение,бях потърпевш от фиат......дълга история.Единственото им хубаво нещо е,че вътре таблата им светят като коледни елхи
все нещо е развалено и свети.....

Публикувано 26 декември 2010 - 00:05
Ако 156-цата е наред ще ти счупи кокалите с тоя мотор, ако пък е мапната да не говорим....
Само незнам от къде ги изкара тези 35 коня от твойта, но няма значение.
Принципно, не си троши колата и занимавай с глупости
Само незнам от къде ги изкара тези 35 коня от твойта, но няма значение.
Принципно, не си троши колата и занимавай с глупости

Публикувано 26 декември 2010 - 01:06
nikolai4eto,научи нещо за 156-цата в дизелов вариант и тогава дрънкай глупости.Пък за електрониката да не забравяме кой пръв създаде това дизелово управление,и наистина съм съгласен с grosmaster,че тези 35 кончета няма от къде да дойдат.
М/у другото купих си алфата заради мотора.Това е най евтиния вариант на кадърен и много здрав коман рейл мотор.Няма возия но си е бегачка,и то добра бих казал.Но в момента не обсъждаме моя кола,описвам положението заради SJambazov.
М/у другото купих си алфата заради мотора.Това е най евтиния вариант на кадърен и много здрав коман рейл мотор.Няма возия но си е бегачка,и то добра бих казал.Но в момента не обсъждаме моя кола,описвам положението заради SJambazov.
Публикувано 26 декември 2010 - 02:04
Туй го забелязахме ама предвид егн-то не знам,не знам,все пак нали се сещаш какво очакваме от таз кола.Да не забравяме че се слагат на старта.Все пак е идеята да избегнем позора.
Публикувано 26 декември 2010 - 09:14
Момчета понеже въпроса и заглавието на темата ми беше има ли нещо по-специално за тръгване с автоматик,защото ми е новост, а не дали 156та е по-бързата кола, бързам да отбележа че определящи фактори за една такава "имагинерна" гонка могат да бъдат: форма и дължина а трасето, пътната настилка и гумите, трафика /ако има/ и нека не забравим задкормилното устройство...всички гореизброени могат да наклонят везните в полза на по-бавния....все пак е Алфа не е Ферари!!!
Пример:Четири дни обикалям София с Берлингото и разнасям коледни рекламни материали - ако бях с МБ повече ли щях да разнеса....а с Алфа 156?
По-принцип се бях отказал да се занимавам с това ама като гледам големия интерес
май се амбицирах повече...
Пример:Четири дни обикалям София с Берлингото и разнасям коледни рекламни материали - ако бях с МБ повече ли щях да разнеса....а с Алфа 156?
По-принцип се бях отказал да се занимавам с това ама като гледам големия интерес

Публикувано 26 декември 2010 - 11:01
Дано споделиш позора от алфата

Публикувано 26 декември 2010 - 11:02
Така е ти каза че няма да понесеш да ти се подиграва италианска количка,та ни за това де.Не чи нещо.Просто искахме да те осведомим какво представлява т.н. Алфа 156.Иначе особеностите при автоматика са газ до дупка и да се надяваш че няма да тръгне от втора.
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни