по отношение на играчките и аз ще помогна :ok:Надявам се да се съберем и да го посетим а дали ще бъде отразено не е толкова важно.хубаво е като съберем нещо да намерим и някоя медия да го отрази
Бих помолил всички който имат стари но годни за употреба играчки да ги събере за да ги занесем на децата от дома.
Колегата КРАНК вече е уредил 50 бр. макети на Мобилни телефони :
Благотворителна Акция на МБК БългарияДом за деца с умствена изостаналост
Started by ENOXELA, 05 Oct 2006 - 17:36:34
221 replies to this topic
Posted 19 October 2006 - 16:43
Posted 19 October 2006 - 17:16
:Dn: Съсъ играчките съм зле, защото още от мн малък карах наще да ми подаряват инструменти, контакти и др, честно не се ебавам, а иначе си спомням че на село имах все пак някакви играчки ама спомена е от преди 10г.
А и от тези които имах още докато ги ползвах ги изпочупих, защото инсценирах краштестове и палежи в рибарника (джибрарника) в двора. И както си му е реда всеки тест завършваше с подготовка за рецикриране или с други думи-Големия ЧУК. Даже си спомням как веднъж като пътувахме за село видях по пътя един камион със смачкана кабина от едната страна. И като пристигнахме взех едно камионче играчка , смачках го по подобен начин с чука и после го запалих на улицата.
А и от тези които имах още докато ги ползвах ги изпочупих, защото инсценирах краштестове и палежи в рибарника (джибрарника) в двора. И както си му е реда всеки тест завършваше с подготовка за рецикриране или с други думи-Големия ЧУК. Даже си спомням как веднъж като пътувахме за село видях по пътя един камион със смачкана кабина от едната страна. И като пристигнахме взех едно камионче играчка , смачках го по подобен начин с чука и после го запалих на улицата.
Lancia Kappa TDS / Land-Rover 88 Series 3 FFR
Posted 20 October 2006 - 10:09
Ако искате можем, да направим посещение приди коледа, ако ви е удобно.Да уточним. кой и кога ще събере играчките, къде е този дом и кога ще ходим до него и то без много коментарии щото пак ще има сто мнения! :FlagMB:
Смятам,че това е най-подходящото време.
Играчките всеки може да ги опокова в каквото намери за добре, и на срещите, да се уговорим как ще стане предаването от тези който няма, да имат възможност, да дойдат.
Домът се намира в село Михалци, близо до Павликени, сложил съм карта за по-прегледно.
Posted 20 October 2006 - 10:51
Хм, предлагам малко по-рано да се организираме. Съображението ми е следното - по Коледа е голяма навалица от дарители. Общо взето, тогава децата са най-задоволени. Според мен най-добре ще е другия месец.Ако искате можем, да направим посещение приди коледа, ако ви е удобно.Да уточним. кой и кога ще събере играчките, къде е този дом и кога ще ходим до него и то без много коментарии щото пак ще има сто мнения! :FlagMB:
Играчките всеки може да ги опокова в каквото намери за добре, и на срещите, да се уговорим как ще стане предаването от тези който няма, да имат възможност, да дойдат.
Домът се намира в село Михалци, близо до Павликени, сложил съм карта за по-прегледно.
И още нещо. Това с играчките е много добре, и аз ще събера доста, щерката порасна вече. Но няма ли да съберем и малко пари? Ако всеки отдели по 10 лева, ще се събере немалка сума, която можем да дарим или с която да купим нещо. Какво ще е това нещо, можем да попитаме шефа на дома. Разгледах в техния сайт раздела "Благотворителност" - ами хората имат нужда от много и най-различни неща. Например ваксини - тъкмо им е сезона. Една ваксина струва около 8 лева. Ако съберем 20 човека по 10 лева, ето ти 25 противогрипни ваксини! Това като пример, иначе предлагам да се осъществи контакт с дома и да се попита от какво точно имат нужда в момента.
Posted 20 October 2006 - 11:14
Да за това за свръзка аз ще имам грижата ще ви уведомя от какво точно имат нужда.Хм, предлагам малко по-рано да се организираме. Съображението ми е следното - по Коледа е голяма навалица от дарители. Общо взето, тогава децата са най-задоволени. Според мен най-добре ще е другия месец.
Ако искате можем, да направим посещение приди коледа, ако ви е удобно.Да уточним. кой и кога ще събере играчките, къде е този дом и кога ще ходим до него и то без много коментарии щото пак ще има сто мнения! :FlagMB:
И още нещо. Това с играчките е много добре, и аз ще събера доста, щерката порасна вече. Но няма ли да съберем и малко пари? Ако всеки отдели по 10 лева, ще се събере немалка сума, която можем да дарим или с която да купим нещо. Какво ще е това нещо, можем да попитаме шефа на дома. Разгледах в техния сайт раздела "Благотворителност" - ами хората имат нужда от много и най-различни неща. Например ваксини - тъкмо им е сезона. Една ваксина струва около 8 лева. Ако съберем 20 човека по 10 лева, ето ти 25 противогрипни ваксини! Това като пример, иначе предлагам да се осъществи контакт с дома и да се попита от какво точно имат нужда в момента.
Posted 20 October 2006 - 14:14
виж това е много добра идея
аз ще се поразровя тези дни да вида какви изграчки имам, вече съм намерил две. За парите също съм съгласен (аз носех пари още миналата среща, ама...)
Съгласен съм и с това да отидем преди коледа там Много ме ентусиазирахте с това за играчките!
А и мисля, че ако някоя медия отрази това, няма да е зле.
Posted 20 October 2006 - 14:26
Сега ми хрумна, че нищо не ни прачи да разделим акцията на две. Другия месец можем да дарим това, което ще купим с парите /след като Алекс уточни какво да бъде/. А преди Коледа можем да се изсипем там с колите и играчките. Може например и да повозим децата, ако ни разрешат.
А това за медиите не ми се вярва да стане. Няма скандал : , не е интересно
А това за медиите не ми се вярва да стане. Няма скандал : , не е интересно
Posted 20 October 2006 - 20:41
С ваксините ,няма ли да стане късно.Не знам до кога се бият :Dn:виж това е много добра идея
аз ще се поразровя тези дни да вида какви изграчки имам, вече съм намерил две. За парите също съм съгласен (аз носех пари още миналата среща, ама...)
Съгласен съм и с това да отидем преди коледа там Много ме ентусиазирахте с това за играчките!
А и мисля, че ако някоя медия отрази това, няма да е зле.
Posted 23 October 2006 - 10:16
Подкрепям willy555. Мисля, че идеята е добра - ще съберем играчки и по 10 лева и може още другия месец да ги занесем... А за медии... мисля, че ще може да се организира нещо - все пак става дума за деца - нищо че няма скандал.
Posted 23 October 2006 - 12:34
Който няма играчки какво ще събере? :Dn:
Най-доброто или нищо!
Posted 23 October 2006 - 18:10
не е ли добра идеята за детски книжкиКойто няма играчки какво ще събере? :Dn:
само питам...
Posted 24 October 2006 - 00:32
аз мисля че идеята за медиите е много добра и ВАЖНА !!
1во-друго си е като някъде напишат, че едикаква си организация от НОРМАЛНИ СРЕДНО ДОХОДНИ ХОРА(не говорим за бизнесмени,милионери депутати,фирми,извънземни и тн) се е организирала за дарение което е РЕАЛНО. повече хора от БГ биха се замислили над въпроса че не нужно да си МНОГО голям за да правиш дарение...
2ро-още повече хора ще разберат за нашия клуб и ще се убедят че дори и тези с мерцедесите (имам впредвид мерцове за 5000-20000лв) са ХОРА, а не мутри, първенюта, скръндзи,егоисти (е всяко правило си има изключения де)
другото за събирането на пари--ОК съгласен. но предлагам да разберем от какво имат нужда децата(лекарства, техника,играчки,храна..) и да го купим, а не да даваме парите. защото знаете все пак живеем в България и вобще не е сигурно тези суми дали ще стигнат до децата... по добре ние да купуваме отколкото да ни кажат: ДАйте ги на нас ние ще се оправим, знаеме от какво имат нужда децата....
това е мойто мнение по въпроса де...
1во-друго си е като някъде напишат, че едикаква си организация от НОРМАЛНИ СРЕДНО ДОХОДНИ ХОРА(не говорим за бизнесмени,милионери депутати,фирми,извънземни и тн) се е организирала за дарение което е РЕАЛНО. повече хора от БГ биха се замислили над въпроса че не нужно да си МНОГО голям за да правиш дарение...
2ро-още повече хора ще разберат за нашия клуб и ще се убедят че дори и тези с мерцедесите (имам впредвид мерцове за 5000-20000лв) са ХОРА, а не мутри, първенюта, скръндзи,егоисти (е всяко правило си има изключения де)
другото за събирането на пари--ОК съгласен. но предлагам да разберем от какво имат нужда децата(лекарства, техника,играчки,храна..) и да го купим, а не да даваме парите. защото знаете все пак живеем в България и вобще не е сигурно тези суми дали ще стигнат до децата... по добре ние да купуваме отколкото да ни кажат: ДАйте ги на нас ние ще се оправим, знаеме от какво имат нужда децата....
това е мойто мнение по въпроса де...
Posted 24 October 2006 - 08:48
И аз съм твърдо за варианта да купим нещо с парите. Имам поглед върху организацията на работа в такива домове и не мисля, че е толкова лесно да се загубят дарените пари, колкото си мислят хората, и съм сигурен, че парите ще стигнат до децата, но въпросът е за какво? Предпочитам ние сами да си направим избора, основан на конкретните нужди, които ще ни бъдат изяснени от директора на дома.другото за събирането на пари--ОК съгласен. но предлагам да разберем от какво имат нужда децата(лекарства, техника,играчки,храна..) и да го купим, а не да даваме парите. защото знаете все пак живеем в България и вобще не е сигурно тези суми дали ще стигнат до децата... по добре ние да купуваме отколкото да ни кажат: ДАйте ги на нас ние ще се оправим, знаеме от какво имат нужда децата....
Въпреки че има време, предлагам от утрешната среща вече да започваме с набирането на средствата. Алекс, не е зле да носиш по-големичък куфар за парите
Posted 24 October 2006 - 09:32
Да, и аз мисля, че трябва да се купи нещо, а не да се дават пари - самите директори на домове предпочитат така. Но трябва да направим специална среща за това - да се разберем за датите и да съберем парите - иначе ако почнем така да ги събираме от среща на среща ще се проточи една година... Трябва все пак да се направи организация някаква.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users