акт със грешна дата
Започната от Gallkka, 20 дек 2010 - 18:43:51
38 мнения по тази тема
Публикувано 20 декември 2010 - 18:43
Здравейте, искрено се надявам да ми разясните по-обстойно какво да правя в моят случай, тъй като досега не съм имала нарушения и нямам представа за какво става въпрос.Вчера 19.12.10г. ми беше съставен акт за превишена скорост в населено място с 30км. и не ползване на колан.Бях засечена със стар радар, без снимка и нямам представа дали е верен тъй като ,лампите на таблото ми се развалиха и не свети. Написала съм без възражения и се подписах, но чак сега 20.12.10г.(днес) виждам , че са ми написали грешна дата , вместо 19.12. пише 18.12. Мога ли да направя нещо в случая и ако може да ми разясните, какво ще стане ако не отида да платя и не си взема решението?
Благодаря предварително и ако на някой му е ясно колко ли ще бъде глобата ми , нека каже. Благодаря!
Благодаря предварително и ако на някой му е ясно колко ли ще бъде глобата ми , нека каже. Благодаря!
Публикувано 20 декември 2010 - 21:37
Вчера 19.12.10г. ми беше съставен акт за превишена скорост в населено място с 30км. и не ползване на колан.Бях засечена със стар радар, без снимка
Имаше един филм с актьора Джим Кери, казва се "Лъжльото". Та във филма тоя пич го играе адвокат, ама така стана, че не можеше да лъже вече. Обажда му се един негов клиент, да го пита, какво трябва да направят при поредното грубо нарушение. И Кери му каза: "Престани да нарушаваш закона....... Есолллллллл
Та сега сериозно, ако има нещо друго като доказателство, с което може да се докаже, именно на коя дата е извършено нарушението, последващото наказателно постановление ще е незаконосъобразно. Ако ти издадат такова и имаш време и нерви да го обжалваш, и ако ти се падне някой уважаващ себе си съидя, ще го отмени. Защото..............погрешното описване на обстоятелствата на нарушението (престъплението) е нарушение на правото на защита, което от своя страна нарушава основно начало (принцип) в наказателния и и административнонаказателния процес, т.е. правото на защита. Нарушаването на правото на защита е порок, който не може да се санира или с две думи да се заздрави.........или абсолютен порок, който ако съдията спазва закона и това което е учил в съответния юридически факултет, трябва на 100% да отмени това наказателно постановление
От Витоша по-високо нема, от Искаро по-дълбоко нема и от Мерцедес по-убаво нема...............древна шопска мъдрост!
Публикувано 21 декември 2010 - 15:36
Иначе глобата ти е 150 лв. 7 точки от контролния талон и 1 месец без книжка за скоростта. За колана не знам.
По принцип може да се докаже датата, защото за да ти съставят акт, полицаите трябва да са имали зачислен радар и да са били на смяна на написаната в акта дата. Понеже 19 е неделя - те са били дежурни и е много слабо вероятно да са били дежурни и в събота и в неделя. В съда може да се поиска справка, дали са били наистина дежурни на 18 лицата съставили акта и готово!
По принцип може да се докаже датата, защото за да ти съставят акт, полицаите трябва да са имали зачислен радар и да са били на смяна на написаната в акта дата. Понеже 19 е неделя - те са били дежурни и е много слабо вероятно да са били дежурни и в събота и в неделя. В съда може да се поиска справка, дали са били наистина дежурни на 18 лицата съставили акта и готово!
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 22 декември 2010 - 15:04
Благодаря за написаното
Да,Dydo, прав си за спазването на правилата, но предполагам,че няма как да отречеш, че няма човек който спазва всички ограничения на пътя. Опитвам се да карам по правилата, но в случая бях на неоживена улица (магистрала) и просто изпреварих камион, това разбира се няма значение, но смятам , че и вие на дали карате с 40км.
Днес ходих до КАТ и написах упровержение, казаха ми ,че до един месец трябва да проверя развитието след поддаването на моята молба.
Наистина се надявам акта да отпадне и повярвай ми сега не забравям колана
Да,Dydo, прав си за спазването на правилата, но предполагам,че няма как да отречеш, че няма човек който спазва всички ограничения на пътя. Опитвам се да карам по правилата, но в случая бях на неоживена улица (магистрала) и просто изпреварих камион, това разбира се няма значение, но смятам , че и вие на дали карате с 40км.
Днес ходих до КАТ и написах упровержение, казаха ми ,че до един месец трябва да проверя развитието след поддаването на моята молба.
Наистина се надявам акта да отпадне и повярвай ми сега не забравям колана
Публикувано 22 декември 2010 - 15:07
Така е за съжаление, когато си мислим, че ситуацията позволява, наистина не караме с 40 км/ч. И аз съм така, а и много други.
Иначе по отношение на възражението, надявам се поне в твоя случай, заради очевадната грешка с датата, да го уважат и да не ти издават наказателно постановление. Иначе да ти кажа, никак нямат навика да приемат каквото и да е възражение, освен ако хептен не са се овапцали.
Иначе по отношение на възражението, надявам се поне в твоя случай, заради очевадната грешка с датата, да го уважат и да не ти издават наказателно постановление. Иначе да ти кажа, никак нямат навика да приемат каквото и да е възражение, освен ако хептен не са се овапцали.
От Витоша по-високо нема, от Искаро по-дълбоко нема и от Мерцедес по-убаво нема...............древна шопска мъдрост!
Публикувано 22 декември 2010 - 15:14
Аз също се надявам да има успех, мога да докажа,че на 18.12. съм била на работа. Много ти благодаря за добре написаният коментар
Публикувано 22 декември 2010 - 18:05
Колежке, аз спазвам всички ограничения на пътя..може да съм единствената тук, която го прави, но го правя, вярвай ми..
Изгубила съм твърде много близки хора и приятели в катастрофи, за да си позволя да правя каквото си искам на пътя
Не искам да те обвинявам теб или други колеги конкретно, ама не можем всички да се ръководим от логиката..."Щом всички го правят защо аз да не го правя?"
Има правила...и те са за всички нас..
Кога най-после ще осъзнаем, че неспазването на правилата сее смърт?!
Защо си позволяваме да го правим? Защо оправдаваме действията си?
Ако бях на твое място щях да се срамувам от себе си, а нямаше да мисля как да ми се размине акта...хубаво е да се научим да поемаме отговорност за действията си..и да сме пример с това за децата си, поне..
П.П. Дано с шофирането се справяш по-добре, отколкото с правописа..
Изгубила съм твърде много близки хора и приятели в катастрофи, за да си позволя да правя каквото си искам на пътя
Не искам да те обвинявам теб или други колеги конкретно, ама не можем всички да се ръководим от логиката..."Щом всички го правят защо аз да не го правя?"
Има правила...и те са за всички нас..
Кога най-после ще осъзнаем, че неспазването на правилата сее смърт?!
Защо си позволяваме да го правим? Защо оправдаваме действията си?
Ако бях на твое място щях да се срамувам от себе си, а нямаше да мисля как да ми се размине акта...хубаво е да се научим да поемаме отговорност за действията си..и да сме пример с това за децата си, поне..
П.П. Дано с шофирането се справяш по-добре, отколкото с правописа..
Публикувано 22 декември 2010 - 20:48
Lil, съгласен съм с теб, обаче когато виждам, че правилата у нас са очевидно грешни... просто защото за цял свят има едни правила, само в България има различни правила. Освен това нашите си различни правила за едни важат, а за други не, кажи ми какъв е стимула да ги спазвам? Имам книжка от 11 години и за това време имам само една катастрофа (в първия ден) без жертви и с не особено големи материални щети. Смятам, че мога да карам кола достатъчно, че да не предизвиквам опасни ситуации и оставям преценката за подходящата скорост на себе си, а не на някой неграмотник, дето е шибнал знак на определено място, за да изгради хранилка, а не защото "правилата" го налагат.
На Цариградско шосе, като строяха The Mall, бяха сложили знак с ограничение 40 км/ч и го махнаха 4 месеца, след като приключи строежа. Ако трябва да спазваме писаните правила, понеже някой идиот не си е свършил работата и е забравил да махне знака, всички трябва да се съобразяваме с него през тия 4 месеца! Защо? Заради нечие безхаберие?!
На Цариградско шосе, като строяха The Mall, бяха сложили знак с ограничение 40 км/ч и го махнаха 4 месеца, след като приключи строежа. Ако трябва да спазваме писаните правила, понеже някой идиот не си е свършил работата и е забравил да махне знака, всички трябва да се съобразяваме с него през тия 4 месеца! Защо? Заради нечие безхаберие?!
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 22 декември 2010 - 21:25
Това дали правилата са логични и релевантни е вече друга бира. Не това коментирах в предходното си мнение.
Това, че 20% от българските шофьори са разумни и предприемат добре пресметнати рискове на пътя не означава, че другите 80% могат да си го позволят...но тези 80% също го правят и предизвикват критични ситуации..
95% от катастрофите стават поради несъобразена скорост...
Ти би ли насърчавал децата си, в бъдеще, да не спазват правилата, защото не са "правилни"?
И според мен плащането на данъци не е правилно, но ги плащам...ако не го правя ще съм престъпник....каквито са и всички онези, които на пътя не спазват правилата, поне това е моето мнение...Знам, че е крайно, но животът ме е научил да си нося последствията от всяко действие или бездействие..
Когато наруша правилата и съм за отнемане на книжка ще ме е срам от мене си и ще променя държанието си, а няма да търся начини да оневиня постъпката си..
Сигурна съм, че девойката вече ще внимава много повече, ще си оправи дисплея и ще слага колан, както тя сама заяви.
Мисълта ми беше, че много хора нямат втори шанс да го направят. И това е жалко.
Жалко е, че търсим вината другаде, а не в самите себе си...
Това, че 20% от българските шофьори са разумни и предприемат добре пресметнати рискове на пътя не означава, че другите 80% могат да си го позволят...но тези 80% също го правят и предизвикват критични ситуации..
95% от катастрофите стават поради несъобразена скорост...
Ти би ли насърчавал децата си, в бъдеще, да не спазват правилата, защото не са "правилни"?
И според мен плащането на данъци не е правилно, но ги плащам...ако не го правя ще съм престъпник....каквито са и всички онези, които на пътя не спазват правилата, поне това е моето мнение...Знам, че е крайно, но животът ме е научил да си нося последствията от всяко действие или бездействие..
Когато наруша правилата и съм за отнемане на книжка ще ме е срам от мене си и ще променя държанието си, а няма да търся начини да оневиня постъпката си..
Сигурна съм, че девойката вече ще внимава много повече, ще си оправи дисплея и ще слага колан, както тя сама заяви.
Мисълта ми беше, че много хора нямат втори шанс да го направят. И това е жалко.
Жалко е, че търсим вината другаде, а не в самите себе си...
Публикувано 22 декември 2010 - 23:11
И аз съм на мнение, че правилата трябва да се спазват от всички. Но трябва и законите да се променят и наистина да имат еднаква тежест за всички ни. Аз имам книжка от около 3 години и за краткия ми шофьорски опит съм видял много безотговорни шофьори (с доста по-голям шофьорски стаж), които надценявайки възможностите си поставят в риск своя и живота на други хора. И точно заради един такъв колега за да избегна челен удар потроших колата си.Той естествено не спря - избяга, не спря и колата, която се опитваше да изпревари в населено място при наличие на ляв завой и двойна непрекъсната линия. И на края какво стана. На него всичко му се размина, а аз бях със счупена броня,картер,кора под картер,десен носач,шарнир,кормилна щанга, гръмнали ейрбеци.... и несправедлив акт за причиняване на ПТП, при което съм счупил някакви колчета по тротоара. Е кажете ми това закони ли са?
Луд умора нема, само се поти

Лошото е, че чукундурите се размножават. От чукундур пак става чукундур. Цвекло не може да стане
Първият белег на интелигентността е мързелът. Мързелът е клапан, който те предпазва да не правиш нещо неподготвен.

Лошото е, че чукундурите се размножават. От чукундур пак става чукундур. Цвекло не може да стане
Първият белег на интелигентността е мързелът. Мързелът е клапан, който те предпазва да не правиш нещо неподготвен.
Публикувано 23 декември 2010 - 10:19
Юмеров, предполагам са ти съставили акт на теб, защото идвайки на ПТП-то, полицаите са възприели това което са видяли. Т.е. ти си знаеш, че не си виновен и заради друг си катастрофирал, но при такава ситуация, полицаите не могат да се доверят на това, което им казваш. Всеки катастрофирал може да каже, че не е защото не се е съобразил с пътната обстановка, а защото например някой го е засекъл и т.н. Дошли са, видяли са само твоята катастрофирала кола и за съжаление, ти си го отнесъл.
Аз навремето (93 или 94 г. беше, не помня)също го отнесох абсолютно невинен. Карах в най-дясна лента по Борис, посока Княжево и виждам на огледалата как един с една Шкода напиня в лявата лента, ама едно БМВ кара в насрещното за да го изпревари. Отсреща обаче коли и веднага си казах, че нещо ще стане тук. Когато се изравниха с мен, за да не се удари челно, БМВ-то засече Шкодата, която тръгна пък да бяга към мен...........хубаво, че намалих рязко, за да може да се прибере пред мен, ама ме закачи в предницата ми и ме качи на бордюра. БМВ-то естествено духна, въобще не спря или намали, а онзи с Шкодата също се опита да бяга, но светофара преди Автогарата на Овча Купел го хвана. Догоних го и го засекох-беше някакво такси, една пенсия-щях да го смажа направо. В случая този Шкодата де юре може да не е виновен, не е длъжен да пуска онзи изпреварващия, но де факто има за мен толкова вина, колкото и отрепката с БМВ-то. Смятам така, защото като вижда, че онзи с бяло синята перка на капака няма да се даде, можеше просто да намали леко и да го пусне. С едно леко движение с крака върху спирачката, можеше да избегне цялата тази ситуация. Но не го направи. Ето такива хора, които уж формално спазват закона, са не по-малко виновни от другите..........лично мнение. В крайна сметка на финала на ситуацията, този с Шкодата също е виновен, защото се наби в моята кола и то без БМВ-иста да го е закачил. Да е внимавал, съобразявайки се с пътната обстановка.
А иначе за правилата. Да, трябва да се спазват, но има такива катилски правила, които предразполагат към ПТП повече, от колкото ако се спазват. Като например, движещият се с 55 км./ч. в средна лента (формално спазил закона) по магистрала, е в пъти по опасен от движещия се със 135 км./ч. в крайна лява лента, който е нарушил закона и е превишил скоростта с 5 км./ч.
Аз навремето (93 или 94 г. беше, не помня)също го отнесох абсолютно невинен. Карах в най-дясна лента по Борис, посока Княжево и виждам на огледалата как един с една Шкода напиня в лявата лента, ама едно БМВ кара в насрещното за да го изпревари. Отсреща обаче коли и веднага си казах, че нещо ще стане тук. Когато се изравниха с мен, за да не се удари челно, БМВ-то засече Шкодата, която тръгна пък да бяга към мен...........хубаво, че намалих рязко, за да може да се прибере пред мен, ама ме закачи в предницата ми и ме качи на бордюра. БМВ-то естествено духна, въобще не спря или намали, а онзи с Шкодата също се опита да бяга, но светофара преди Автогарата на Овча Купел го хвана. Догоних го и го засекох-беше някакво такси, една пенсия-щях да го смажа направо. В случая този Шкодата де юре може да не е виновен, не е длъжен да пуска онзи изпреварващия, но де факто има за мен толкова вина, колкото и отрепката с БМВ-то. Смятам така, защото като вижда, че онзи с бяло синята перка на капака няма да се даде, можеше просто да намали леко и да го пусне. С едно леко движение с крака върху спирачката, можеше да избегне цялата тази ситуация. Но не го направи. Ето такива хора, които уж формално спазват закона, са не по-малко виновни от другите..........лично мнение. В крайна сметка на финала на ситуацията, този с Шкодата също е виновен, защото се наби в моята кола и то без БМВ-иста да го е закачил. Да е внимавал, съобразявайки се с пътната обстановка.
А иначе за правилата. Да, трябва да се спазват, но има такива катилски правила, които предразполагат към ПТП повече, от колкото ако се спазват. Като например, движещият се с 55 км./ч. в средна лента (формално спазил закона) по магистрала, е в пъти по опасен от движещия се със 135 км./ч. в крайна лява лента, който е нарушил закона и е превишил скоростта с 5 км./ч.
Публикувано 23 декември 2010 - 13:35
Така е няма спор.Юмеров, предполагам са ти съставили акт на теб, защото идвайки на ПТП-то, полицаите са възприели това което са видяли. Т.е. ти си знаеш, че не си виновен и заради друг си катастрофирал, но при такава ситуация, полицаите не могат да се доверят на това, което им казваш. Всеки катастрофирал може да каже, че не е защото не се е съобразил с пътната обстановка, а защото например някой го е засекъл и т.н. Дошли са, видяли са само твоята катастрофирала кола и за съжаление, ти си го отнесъл.
Луд умора нема, само се поти

Публикувано 26 декември 2010 - 22:13
Мила LIL, имам книжка от 4год. , наистина не са много, но за това, което съм видяла на пътя не е и малко. На ден минавам най-малко по 100км. , в които се опитвам да спазвам правилата. Признавам,че съм сгрешила, най-вече за колана за скоростта си- НЕ. Сигурна съм, че ако беше на мое място, определено в тази ситуация и ти нямаше да караш с 40км. Изобщо не ти вярвам, че спазваш всички правила, защото когато спазваш ограничение с 40км, а всички се движат с 60км и отгоре самата ти създаваш хаос на пътя. Нямаше никакъв риск от шофирането ми нито за мен, нито за когото и да било, все пак карах с 70км. , не с 120км. Аз самата съм ЗА спазването на правилата, ако не беше така , щях да дам някой лев на шапкарите и изобщо нямаше да обжалвам този акт в момента.
Няма за какво да се срамувам, напротив...
П.П. Успех в спазването на правилата, но ако карам зад теб, определено ще се наложи да те задмина
) А за правописа- не ставай смешна , моля те
))
Няма за какво да се срамувам, напротив...
П.П. Успех в спазването на правилата, но ако карам зад теб, определено ще се наложи да те задмина
Публикувано 27 декември 2010 - 00:41
Браво, гордей се със себе си тогава..Няма за какво да се срамувам, напротив...
Хаос на пътя не съм създавала, дали ми вярваш..малко ме вълнува, а затова, че ще ме задминеш....тук вече ме усмихна..
Лека и безаварийна
Публикувано 27 декември 2010 - 01:34
Мили дами,
Весела Коледа
Към колежката с акта с грешна дата.
Няма значение, че са объркали датата. Ще я поправят
Интересно ми е какво написа като възражение
Весела Коледа
Към колежката с акта с грешна дата.
Няма значение, че са объркали датата. Ще я поправят
Интересно ми е какво написа като възражение
1 потребител(и) четат тази тема