Мисля да купувам W209 - CLK 270CDI. Помощ?!
Започната от stoy2die4, 11 дек 2010 - 00:49:41
19 мнения по тази тема
Публикувано 11 декември 2010 - 00:49
Колеги, здравейте!
От доста време чета форума и по-точно този за CLK, защото ще купувам W209 CLK 270 CDI и много моля тези от Вас, които разбират или имат такова купе - двигател да споделят с мен:
- Какво впечатление имат за този мотор и купуе като цяло..
- Какви проблеми сте имали или знаете за това купе и на какво да се обърне внимание като се купува - къде са слабите места.
- Ръчка или автомат е по-добрият вариант?? Аз лично предпочитам ръчните скорости..
- Какъв в реалният разход на гориво ..градско, извънградско. Това е много важно за мен, тей като всеки ден съм качен на колата.
Като цяло ме интересуват мнения за тази кола, тка че пишете каквото и да е.. каквото се сещате.
Търся в момента с AMG packet да изкочи нещо изгодно.. в Англия цените на ЦЛК-то са най-ниски, но с тези волани отдясно - всичко свършва до там??!! хаха
Ето например тази:
http://cgi.ebay.co.u...=item41518e8563
От доста време чета форума и по-точно този за CLK, защото ще купувам W209 CLK 270 CDI и много моля тези от Вас, които разбират или имат такова купе - двигател да споделят с мен:
- Какво впечатление имат за този мотор и купуе като цяло..
- Какви проблеми сте имали или знаете за това купе и на какво да се обърне внимание като се купува - къде са слабите места.
- Ръчка или автомат е по-добрият вариант?? Аз лично предпочитам ръчните скорости..
- Какъв в реалният разход на гориво ..градско, извънградско. Това е много важно за мен, тей като всеки ден съм качен на колата.
Като цяло ме интересуват мнения за тази кола, тка че пишете каквото и да е.. каквото се сещате.
Търся в момента с AMG packet да изкочи нещо изгодно.. в Англия цените на ЦЛК-то са най-ниски, но с тези волани отдясно - всичко свършва до там??!! хаха
Ето например тази:
http://cgi.ebay.co.u...=item41518e8563
Публикувано 11 декември 2010 - 01:38
Тук са доста малко хората с W209, повечето сме с W208... за добро или за лошо
Само архитекта има W209, но не съм сигурен с какъв двигател е неговото.
Поразпитай в раздела за E класа за този двигател, мисля, че на W211 слагат същите.
Единственото, което се знае със сигурност за този модел е, че редовно не им работи третия стоп
Само архитекта има W209, но не съм сигурен с какъв двигател е неговото.
Поразпитай в раздела за E класа за този двигател, мисля, че на W211 слагат същите.
Единственото, което се знае със сигурност за този модел е, че редовно не им работи третия стоп
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 11 декември 2010 - 04:36
И аз съм се насочил към това купе/мотор W209 - CLK 270CDI
Но аз по скоро ще търся бартер за моя 208 - 200 компресор, защото трудно се продават коли в днешно време
иначе точно този мотор е супер, имам доста лични впечатления от него, карал съм го доста.... имам приятелка с 209 и същия мотор, като цяло впечатленията им са отлични...
като разход е доста добре, като вървеж също, нейния е със всички екстри, кожи - можи и т.н. много ме кефи като дизайн и интериор... а и може да се каже, че моята ми писна вече и искам нещо по добро... оглеждам се за някоя 2004-05 с повечко екстри, задължително да е автомат и с 270цди мотора или може и някой бензин но по мощен от 170 коня
Но аз по скоро ще търся бартер за моя 208 - 200 компресор, защото трудно се продават коли в днешно време
иначе точно този мотор е супер, имам доста лични впечатления от него, карал съм го доста.... имам приятелка с 209 и същия мотор, като цяло впечатленията им са отлични...
като разход е доста добре, като вървеж също, нейния е със всички екстри, кожи - можи и т.н. много ме кефи като дизайн и интериор... а и може да се каже, че моята ми писна вече и искам нещо по добро... оглеждам се за някоя 2004-05 с повечко екстри, задължително да е автомат и с 270цди мотора или може и някой бензин но по мощен от 170 коня
Ignore list: fiveq, Наско, krasch
Публикувано 11 декември 2010 - 18:01
И аз съм се насочил към това купе/мотор W209 - CLK 270CDI
Hooligan, това е много хубаво че имаш такива впечатления от този модел. За сега между другото лошо не съм чул, освен този 3ти стоп за който и Илия говореше.
Интересно ми е защо казваш - задължително автомат ..имаш наблюдение, че кутията е по-добра или просто тка предпочиташ Ти.. защото автомата май няма 6-та скорост, а ръчката има. Което според мен означава, че ще има значителна разклика в разхода на гориво.. Как мислиш?
Колеги, благодарско много за бързите отзиви. Знам, че тук се дискутира повече по W208, но лошо няма да обърнем повечко внимание и на W209!
Публикувано 11 декември 2010 - 18:26
Защото така предпочитам, от години карам само автоматици, за мен по голяма екстра няма
А разхода, ръчка vs автомат е ясно, че автомата гори повече, но разликата в никакъв случай не идва от 6-тата предавка
btw, 270 cdi са само с 5 скорости и автомата и ръчката
но има и с 7Г троник модели, примерно 320 цди или 280 бензин и т.н.
А разхода, ръчка vs автомат е ясно, че автомата гори повече, но разликата в никакъв случай не идва от 6-тата предавка
btw, 270 cdi са само с 5 скорости и автомата и ръчката
но има и с 7Г троник модели, примерно 320 цди или 280 бензин и т.н.
Публикувано 13 декември 2010 - 10:10
Здравейте,
ето и моето скромно мнение, след около 3 години пилотаж а CLK 320 бензин.
Относно качеството на изпълнение нямам никакви забележки.
Пътното поведение е отлично, включително и през зимата. Не можем да го сравняваме с 4х4,
но до сега не съм закъсвал и не се е налагало да бутам.
Почти не съм правил ремонти - само редовна поддръжка и преди месец смених преден долен носач (240лв.)
Автоматикът е истината! След като свикнеш как да го ръководиш, ще се убедиш, че няма равен.
Лошото:
- малко ми е тясна вътре, а аз не съм едър.
- очаквах по мека возия.
- много завиждат и постоянно колата е предмет на коментари.
Ако си решил да вземеш дизел, моторът 320 cdi (224к.с.) според мен е по-добър.
Можеш да му сложиш чип-тунинг и да получиш направо спортна кола с около 280-290 к.с.
Ако нещо по-конкретно те интерисува, питай.
Успех!
ето и моето скромно мнение, след около 3 години пилотаж а CLK 320 бензин.
Относно качеството на изпълнение нямам никакви забележки.
Пътното поведение е отлично, включително и през зимата. Не можем да го сравняваме с 4х4,
но до сега не съм закъсвал и не се е налагало да бутам.
Почти не съм правил ремонти - само редовна поддръжка и преди месец смених преден долен носач (240лв.)
Автоматикът е истината! След като свикнеш как да го ръководиш, ще се убедиш, че няма равен.
Лошото:
- малко ми е тясна вътре, а аз не съм едър.
- очаквах по мека возия.
- много завиждат и постоянно колата е предмет на коментари.
Ако си решил да вземеш дизел, моторът 320 cdi (224к.с.) според мен е по-добър.
Можеш да му сложиш чип-тунинг и да получиш направо спортна кола с около 280-290 к.с.
Ако нещо по-конкретно те интерисува, питай.
Успех!
Посети моя сайт или станицата ми във Facebook
Публикувано 13 декември 2010 - 10:24
- малко ти е тясна... това не го очаквах, W208 е доста широко, а пък аз не съм от дребните
- мека возия и купе могат да са в едно изречение само с отрицание
- много завиждат - някои не го оценяват като недостатък! Някои дори си взимат кола поради това
- мека возия и купе могат да са в едно изречение само с отрицание
- много завиждат - някои не го оценяват като недостатък! Някои дори си взимат кола поради това
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Публикувано 13 декември 2010 - 15:42
За мен колата не е тясна а ниска дори и с максимално свалена (потънала) седалка главата/косата ми пак стърже тавана, но при мен да речем е от ръст и останалите настройки на седалката. Подлакътника е нещо без което вече най-вероятно ще се чувствам зле- малко ми е тясна вътре, а аз не съм едър.
Публикувано 13 декември 2010 - 15:52
Тя подлакътник си има и даже може да се повдига,ако така ти е по-удобно.
Публикувано 13 декември 2010 - 19:30
Така е, Архитекта е прав, 209 е по тясна от 208. Също и возията е по гадна осезаемо
но пък е по нова, по стилна с по добри и съвременни екстри, с по нови двигатели и скорости, подобрено окачване и т.н.
бе купенце си е, кво да говорим
много съм му се наточил, нещо със 7G троник малеее, няма такъв кеф просто
но пък е по нова, по стилна с по добри и съвременни екстри, с по нови двигатели и скорости, подобрено окачване и т.н.
бе купенце си е, кво да говорим
много съм му се наточил, нещо със 7G троник малеее, няма такъв кеф просто
Публикувано 13 декември 2010 - 23:15
Архитекта, напълно съм съгласен за 320 CDI.. изключителен двигател, но си и гори доста повече. Също и данъка е доста по-голям вече.
За 270 CDI знам, че е класика в стила на Мерцедес - 5 цилиндровия редови двигател и не лош варианта, а цената между него и 320 CDI си е доста фрапираща все пак.
Аз до сега имах АУДИ А6 320FSI бензин на 265 коня, автомат, с много екстри и тка нататък, но това беше като живях в братска USA , тук ми отиваха много средства по нея и я продадох. Мислех си и да мина малко на Мергел, че до сега не съм карал от тези животни, но ще е дизел.
Много съм му свикнал на автомата и ми допада, но си мисля че за купе ще е по-подходяша ръчката..особенно с това задно
А за скоростната кутия беше станало на въпрос.. да доложа, че ръчката си е с 6-скорости -> Ако гледате в testdrive bg там е отразено грешно, пише че са 5 скорости и за двете скоростни кутии, но грешат Само автомата е с 5!
Ето вижте тук: http://www.ultimates...el=354&car=2496
За 270 CDI знам, че е класика в стила на Мерцедес - 5 цилиндровия редови двигател и не лош варианта, а цената между него и 320 CDI си е доста фрапираща все пак.
Аз до сега имах АУДИ А6 320FSI бензин на 265 коня, автомат, с много екстри и тка нататък, но това беше като живях в братска USA , тук ми отиваха много средства по нея и я продадох. Мислех си и да мина малко на Мергел, че до сега не съм карал от тези животни, но ще е дизел.
Много съм му свикнал на автомата и ми допада, но си мисля че за купе ще е по-подходяша ръчката..особенно с това задно
А за скоростната кутия беше станало на въпрос.. да доложа, че ръчката си е с 6-скорости -> Ако гледате в testdrive bg там е отразено грешно, пише че са 5 скорости и за двете скоростни кутии, но грешат Само автомата е с 5!
Ето вижте тук: http://www.ultimates...el=354&car=2496
Публикувано 13 декември 2010 - 23:28
Tи какво ревеш от возията... ела да те повозя на картинга да видиш твърда возия. И пак е добре, не се оплаквам!...- мека возия и купе могат да са в едно изречение само с отрицание
Публикувано 14 декември 2010 - 10:41
Не се оплаквам - казвам просто...
Имаш крава - пиеш мляко... имаш купе - возиш твърдо...
Освен това, да не забравяме, че на 209 му се отварят и задните прозорци!
Имаш крава - пиеш мляко... имаш купе - возиш твърдо...
Освен това, да не забравяме, че на 209 му се отварят и задните прозорци!
Публикувано 14 декември 2010 - 10:56
Aaaaa вярно забравих фундаменталната екстра със задните прозорци
Публикувано 14 декември 2010 - 11:32
Абе заглеждам едни купета като CL и Бентли Континентъл GT дето разправят, че не подрусвали.
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни