Рестартирайте си адаптациите на дросела при монтаж на спортен филтър!
Започната от kdl, 05 дек 2010 - 22:42:16
22 мнения по тази тема
Публикувано 05 декември 2010 - 22:42
Направи ми впечатление, че при спиране към светофар, особено сега като е студен въздуха (и по-богат на кислород), оборотите падат леко, а не заковават директно на 750. Първо пропадат до 500 и после се качват.
Причината за това е, че дросела не знае колко да затвори клапата и пропуска повече въздух, като се освободи от скорост и се оставят оборотите да паднат сами. Същото се наблюдава и при обикновените газови уредби. При инерция с висока скорост, гаснат.
Наскоро си инсталирах панелен K&N филтър и го наблюдавам това поведение. Вчера беше 20 градуса и почти нямаше проблем, днес се усеща осезаемо.
Проблемът се решава с рестартиране на адаптациите на дросела. След това клапата се самообучава отново и този проблем изчезва.
Целта на темата е да не се търси под вола теле. Спортните филтри пропускат по-голямо количество въздух от обикновените.
Което навежда на мисълта, че е добре при всяка смяна на филтъра да се трият адаптациите на дросела.
Причината за това е, че дросела не знае колко да затвори клапата и пропуска повече въздух, като се освободи от скорост и се оставят оборотите да паднат сами. Същото се наблюдава и при обикновените газови уредби. При инерция с висока скорост, гаснат.
Наскоро си инсталирах панелен K&N филтър и го наблюдавам това поведение. Вчера беше 20 градуса и почти нямаше проблем, днес се усеща осезаемо.
Проблемът се решава с рестартиране на адаптациите на дросела. След това клапата се самообучава отново и този проблем изчезва.
Целта на темата е да не се търси под вола теле. Спортните филтри пропускат по-голямо количество въздух от обикновените.
Което навежда на мисълта, че е добре при всяка смяна на филтъра да се трият адаптациите на дросела.
Публикувано 05 декември 2010 - 23:22
тази адаптация как се извършва.Поставяш ключа на позиция 2 и задържаш педала на газта за 20 секунди при затворени врати и спряни други консуматори или е по друг начин и за коли от кои години е приложимо?
Публикувано 05 декември 2010 - 23:48
Наистина, не е зле да кажете как се рестартира дросела, не че имам проблеми с оборотиде, ама е хубаво да се знае.
Публикувано 06 декември 2010 - 00:08
Ъмм... не знам как се рестартира без компютър. И на мен ми е любопитно дали има някакъв друг начин.
Публикувано 06 декември 2010 - 00:19
До колкото си спомням с компютър, после колата се стартира и се оставя намясто 10 минути да поработи. Също така от електричарче знам, че при нашите мечовци ( моят мотор е същия като на Лилоф ) същият ефект ще има ако се махне минусовата клема за 15 минути и процедурата се извърши после.
П.П. Даже ще го пробвам утре и ще ви кажа. Аз нямам толкова проблем със спад на оборотите колкото при потегляне в студено време колата забива муцуна като не е загряла и натисна педала на газта рязко.
П.П. Даже ще го пробвам утре и ще ви кажа. Аз нямам толкова проблем със спад на оборотите колкото при потегляне в студено време колата забива муцуна като не е загряла и натисна педала на газта рязко.
http://www.CarProfi-BG.com/
Монтаж и поддръжка на газови инжекциони; зареждане и ремонт на автоклиматици!
Най-атрактивните цени в София!
Публикувано 06 декември 2010 - 11:27
Е това с откачането на клемите не ме кефи, щото покрай адаптациите ще ми замине ESP-то, прозорците, и още куп други настройки...
Лилов - аз тоя проблем го имам от както съм взел колата и така и никой досега не успя да го оправи. Казаха ми да чистя дроселовата клапа, което още не съм направил. Проблемът не е много силно изразен, но определено в студено време си проличава по-ясно, отколкото в топло.
Ето това е положението при мен в студено време:
Лилов - аз тоя проблем го имам от както съм взел колата и така и никой досега не успя да го оправи. Казаха ми да чистя дроселовата клапа, което още не съм направил. Проблемът не е много силно изразен, но определено в студено време си проличава по-ясно, отколкото в топло.
Ето това е положението при мен в студено време:
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 06 декември 2010 - 18:51
Илия, не ти ли рестартирахме дросела като ти ровехме по твоята?
Ако не са, вземи един инвертор на напрежение 12V->220V и дай да го направим.
Мен ме мързи също, че цял ден се занимавам с административни простотии, но съм в отпуск и можем да пием по бира и да го оправим.
Ако не са, вземи един инвертор на напрежение 12V->220V и дай да го направим.
Мен ме мързи също, че цял ден се занимавам с административни простотии, но съм в отпуск и можем да пием по бира и да го оправим.
Публикувано 07 декември 2010 - 11:43
Е, ако си си вкъщи - мини през моя офис - да не търсим инвертор - имам контакт.
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 17 февруари 2011 - 23:18
В крайна сметка така или иначе не е описано как се става самата адаптация
И аз имам същия проблем но мисля че може да ми е заминал дросела щото самия вакум маркуч е запушен с една тапичка
И аз имам същия проблем но мисля че може да ми е заминал дросела щото самия вакум маркуч е запушен с една тапичка
Публикувано 18 февруари 2011 - 18:39
като не ти се аткача акумулатора
откачи само буксата на дросела за 15 мин
при загасена кола естествено
после без да бараш педалите я даваш на контакт
за 10 мин. после палиш и си готов
ама не при всички става
някои модели си искат диагнозата
ама не при всички става
Публикувано 22 февруари 2011 - 19:17
Вчера това го пробвах. Никаква промяна.Държи перфектни 800 оборота и като му подам газ да потегля и забива муцуната. 200CE-16Vкато не ти се аткача акумулатора
ама не при всички става
Публикувано 22 февруари 2011 - 23:39
Ако си купиш нови свещи,може и да се оправи.Наскоро си имах такъв проблем.В твоя случай,може и да греша.Вчера това го пробвах. Никаква промяна.Държи перфектни 800 оборота и като му подам газ да потегля и забива муцуната. 200CE-16V
Никога не оставям магарето си в калта.
Публикувано 23 февруари 2011 - 22:00
Аз също имам този проблем вече и е адски дразнещ и опасен даже. Това ако ми се наложи да се изнеса бързо от кръстовище..., онзи ден да ме отнесат без малко. Свещите съм сменил преди 3 месеца - NGK. Някой има ли други идеи откъде може да идва проблемът? Случва се при мен при рязко натискане педала на газта, ако е плавно няма проблем, ама то така все едно карам 80 коня кола... Също така ако натисна и педала докрай, направо забива муцуна и не иска да отлепи.
Публикувано 23 февруари 2011 - 22:06
E ти нали имаше грижи с Recirculation Flap-a (Blow off valve-a). Оправи ли нещо там?
На диагностика качвал ли си я? Има една кофа датчици по всмукателния колектор.
На диагностика качвал ли си я? Има една кофа датчици по всмукателния колектор.
Публикувано 24 февруари 2011 - 20:33
Качвах я, миналата седмица - няма грешки. Интересното е, че преди го правеше само докато е студена, сега го прави и при напълно загрял двигател. Колкото до клапана бях казал на майстора да го погледне и каза, че си е играл да го чисти и сега работи, лично го проверих. Дебитомер и темп датчик мисля, че не са - нали излизат на диагностика? Може би да остава нещо по дросела или TPS-a като искрено се надявам да не е в последното.
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни