Моля за помощ !!!
Започната от Gangsta Man, 28 окт 2010 - 16:12:01
31 мнения по тази тема
Публикувано 28 октомври 2010 - 16:12
Здравейте колеги ето ме мен отново с моя проблем.Откакто съм си купил автомобила а той е w210 2.9 турбо 1996 като ми забуксуват гумите ми светва на таблото триъгълника но не ми отнема газта.Което ще рече че лампата си свети а колата си боксува.Закачих я на компютър всичко е окей, обаче момчетата от сервиза ми казаха, че имало вероятност аз да я нямам тази функция с отнемането на газта, защото първите очиларки не всички имали.Та въпроса ми е следният има ли наистина такава вероятност или не.
By Batev
Публикувано 28 октомври 2010 - 17:02
Да, има такава вероятност... А бутон за включване и изключване на ESP или ASD имаш ли някъде по таблото? Ако нямаш бутон, 99% нямаш и системата
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 28 октомври 2010 - 17:29
Трябва да имаш бутон за вкл./изкл.от ляво на скоростния лост в/у махагона.Ако нямаш такъв значи нямаш и функция.
Публикувано 28 октомври 2010 - 18:07
За съжаление колеги нямам такъв бутон.Един мой приятел който също има W210 96г. 2.5 чист дизел ми каза че при него преди му е отнемало газта, а сега вече и при него не го прави.Той също няма бутон и това ме кара да си мисля че тая функция трябва да я имам.Вие как мислите възможно ли е в първите години да не са я слагали на всички автомобили.
By Batev
Публикувано 28 октомври 2010 - 18:32
Триъгълника показва че колата пробуксува и се включва шпер-деференциала.Газта се връща когата колата тръгва и да се поднася.Не всеки път връща газта,например ако правиш завой под наклон нагоре с малка скорост-15-20км.час,без да даваш рязка газ,тогава триъгълника свети защото колелата пробуксуват но не ти се връща газта,защото не поднасяш.
Публикувано 28 октомври 2010 - 19:11
То това е ясно колега ама аз давам газ в завой тя поднася леко нали независимо какъв е завоя, но връщане на газта няма.Особено днес на тоя дъжд, на това сукане в завоите не ми я върна газта...незнам вече сигурно я нямам тази функция за съжаление(
By Batev
Публикувано 28 октомври 2010 - 19:30
Отклонявам се от въпроса ти,ама моята ако ми връшташе газта щях да се побъркам.Искам като си забуксува аз с педала да контролирам какво ще става а не тя да ми дава тон в живота.Радвам се нашите 124-ки не са ги осакатили.Извинете за отклонението на въпроса.
Никога не оставям магарето си в калта.
Публикувано 28 октомври 2010 - 19:39
не търси нещо което нямаш
а и се радвай ,че го нямаш щото
в снега ще трябва да го изключваш
а и се радвай ,че го нямаш щото
в снега ще трябва да го изключваш
Публикувано 28 октомври 2010 - 19:54
Дано да сте прави досега не съм го усещал това връщане на газта и не знам колко помага и колко не.Но все пак си мисля, че ако го има ще е по добре в смисъл такъв, че ще предотврати евентуално ПТП.
By Batev
Публикувано 28 октомври 2010 - 20:15
Това не е вярно. Като цяло обикновените модели нямат LSD-та или шперове както им казвате. Изключително рядка опция е, и предполагам се среща при 124-ки и 190ки основно. При съвременните коли със системи против буксуване, класическите дифове с повишено триене са неприложими. Използват се виско шпер-касети.Триъгълника показва че колата пробуксува и се включва шпер-деференциала...
Понеже са основно 2 системите за помощ при каране при МБ от тези години, е напълно неприложима употребата на стандартен шпер.
Първата система предпазва от буксуване. ASR мисля се водеше. Тя контролира да няма превъртане на гумите. Помага някак си в завои, но не много.
Втората е въпросното ESP, което няма проблем за каране в каквито и да е обстоятелства. Аз рядко го спирам, освен ако не ми се правят простотии. Системата отчита латерално движение и си смята на коя гума да натисне спирачката Вярно е, че отнема газта понякога, но в никакъв не пречи на въртенето на гуми в права линия, това е факт, няма нужда да го обсъждаме. В много дълбок сняг и аз го изключвам, но и включено не пречи. Предвидено е да улеснява шофьора. Със сигурност се тръгва дори и в дълбок сняг и лед без проблеми с включена система, противно на митовете.
Недейте с това "по-добре че я няма", не е по-добре, но такъв ни е стандарта. Това е като глупостите, които разни форумни гении разтягаха преди години, че по-добре се спира без ABS...
Публикувано 28 октомври 2010 - 20:58
И да не се отклоняваме колеги много от темата, която всъщност е дали аз имам функцията за отнемането на газ или не.Благодаря на отзовалите се!
By Batev
Публикувано 28 октомври 2010 - 21:36
Какъв може да е проблема след като на компютъра не излизат грешки.
By Batev
Публикувано 28 октомври 2010 - 21:57
Ми как да ти кажем, като не казваш имаш ли ESP? (като е 1996-та едва ли). Като тръгнеш да я дрифтиш, все още ли не отнема газта? На каква диагностика ти я гледаха?
Защото при мен, дори при изключено ESP, свети триъгълника, но колата не ми се меси на простотиите
Защото при мен, дори при изключено ESP, свети триъгълника, но колата не ми се меси на простотиите
Публикувано 29 октомври 2010 - 00:00
Кажете кой съфорумец може да ми направи справка ВИН, че аз направо полудях с тези сайтове.Ровя се вече 4 часа и нищо.Никъде неможе, преди е могло ама сега неможе.Надявам се някой, който е по навътре в нещата да ми помогне.От ровене аз вече издухвам така без резултат.ВИН номера е WDB2100171A209050.
By Batev
Публикувано 29 октомври 2010 - 05:19
Моята е 1996 и има ESP но също няма копче. Доколкото знам някои коли от нашите модели имат ESP, но нямат копче, което се появява по късно. Зимата се включва много често и то обикновено в завой или когато прибоксуват колелата. Лятото ми се е включвало само когато изкачвам Витиня в дъждовно време и то в завой с голяма скорост.
W210 E300 D 1996
W124 and E300
W124 and E300
2 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни