Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Какво става, ако се сменя маслото на 30000 км?

• Please log in to reply
42 мнения по тази тема

#31 Actros

Actros

Прохождащ

• Нови потребители
  • 7 Мнения:
  • Автомобил:
    S500

Публикувано 29 септември 2010 - 12:13

Просветени колега, отвори очите на заблудените потребители и обоснови безкрайно ерудирания си коментар по темата!

И какви са тези масла и масла?

Моите уважения към посетителите на сайта:) Защо ги наричаш по този начин?

Информация за масла има навсякаде,все пак сме 21 век.

А,ако ти пожелаеш да те святкам за мазила,говори от свое име? Или ти си от хората които правят интригата сами,после търсят подкрепа от колектива?

Звучиш обидно и по скоро биха те скастрили.
  • 0

#32 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8413 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 29 септември 2010 - 12:23

Виж... форумите са общности на ентусиасти, коити целят да споделят опит и знание.
Аз поне така ги виждам нещата и така правя!
Ти си на 5ти пост във форума, като предните 2 са ти заяждане с мен.
Постове с по едно изречение от типа на: "Ако маслото е качествено,този пробег не е страшен." не добавят никаква стойност към форума.
Можеш да прочетеш темата по-назад, за да ти стане ясно защо.

Аз интриги не правя, пиша каквото знам, помагам с каквото мога и живота си върви!
Моите уважения и към посетителите и към ползвателите на форума, има както хора с много познания, така и тепърва навлизащи. Всички се учим постоянно.

Има си модератори, които да преценят кой, кога и за какво да скастрят. Относно обидите и децата на бързите кучки ще се направя, че не съм го прочел.

Ако имаш какво да добавиш към темата, ще се радвам да видя аргументиран коментар. Ако ще обясняваш колко велики са някои масла... действай.
Но мнения като твоите могат да подведат някой и да си окоти мотора, което принципно си е негов проблем, но не е коректно.
Не е като да си купиш гривничка Power Balance и като усетиш колко си се прецакал, да я хвърлиш. Като артиса двигателя, става едно сълзливо настроението...
  • 0

Audi_A4_avatar.gif

#33 Actros

Actros

Прохождащ

• Нови потребители
  • 7 Мнения:
  • Автомобил:
    S500

Публикувано 29 септември 2010 - 12:42

Ти да не си на онея измекяри Polytron рекламно лице? :)

Това беше началото от нашата кратка среща.

И понеже нета е на всички,или както там си се изразил,е напълно възможно да получиш подобен отговор не на 5я пост,ами още на 1вия. Както и да е,спамът не ми е приоритет и мисля да се съобразя с другите.

Сеирите ги умея,но не ги обичам!
  • 0

#34 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8413 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 29 септември 2010 - 12:49

Ето къде била работата:
Ако те вълнува споменаването на марката, което така те засегна:
http://www.bmwpower-...lytron&start=15
Прочети внимателно темата :)
  • 0

Audi_A4_avatar.gif

#35 Actros

Actros

Прохождащ

• Нови потребители
  • 7 Мнения:
  • Автомобил:
    S500

Публикувано 29 септември 2010 - 13:27

Ето къде била работата:
Ако те вълнува споменаването на марката, което така те засегна:
http://www.bmwpower-...lytron&start=15
Прочети внимателно темата :)

Да колега там е работата че чета само неща които ме вълнуват.

Не,внимателно,изобщо няма да я чета тази тема. Ползвам висок клас Репсол и го сменям на 20 хил,след като го изхвърля,един от работниците ми го взема и го влива във работната Тойота.Карам го предимно на дълго а тойотата го влачи 10/15000 градско и работи като часовник.
Като споменавам масла и масла,ти се сещаш много добре че става дума за масла с малко и повече качества,понеже от постовете ти личи че не си тъп,но се правиш на ощипан.

Ако в момента не си в настроение,в общият нет няма да те успокоят.

Хубавото масло,може да се кара до 30000 и двигателя няма да блокира,друг е въпроса,плътен ли е двигателя и градско или дълго каране се товари мотора. Я вземи един автомат,и там е горещо,някой даже изобщо не ги сменят вече.
  • 0

#36 va.nko

va.nko

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 15 Мнения:
  • Град:Plovdiv
  • Автомобил:
    МБ.C-250td.97g.

Публикувано 16 февруари 2011 - 22:38

нали ви казвам карам с масло за камион и то оригинално от новото волво фх12 . Колата е 300д , и не е мръднала нито капка от маслото вече 12к километра и скоро време не мисля да го сменям , нищо че имам още 20 литра масло в мазата . Колата се държи перфектно , работи супер тихо , и мотора трака толкова тихо че си нямате и напредстава.Абе гледан двигател.

Колега преди да сложиш от това масло на "волвото" колата бараше ли масло?Не че ме интересува дали ти е горяла масло.Питам щото имам и аз камионско масло ама не от волв.И се чудя дали да го пробвам.
  • 0

#37 mbthepower

mbthepower

Майстор

• Потребители на форума
  • 2833 Мнения:
  • Град:Pleven D'ge
  • Автомобил:
    w140 s300 дизелак

Публикувано 16 февруари 2011 - 23:02

От масло до масло има разлика.
Но вече 40 000 км карам с Repsol , единия път беше директно от Испания , а онзи ден го смених с такова от "Косер" , беше си в тубите и това не ме притеснява много много , първоначално като го наляхме колата тракаше като трактор и от тогава до преди малко , живот и здраве и за следващите 10 000 км , като врътна ключа и колата започва да мърка , студовете миналата седмица , въртя ключа и няма да се менят обороти няма да тресе мотора , както с миналия Repsol с който карах 35 000 км. го правеше когато беше студено.Обяснявам си го , защото бая време съм карал с него се пак 40к км не са 15к км.
Винаги сипвам 15/40 , и около 7 и малко , никога не сипвам до Max , гледам да е около средата.
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение

W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.

#38 Gangsta Man

Gangsta Man

Рапeр

• Членове на клуба
  • 3671 Мнения:
  • Град:5Rich-California
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz W 140 S500 L
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 17 февруари 2011 - 00:20

А пък на мене в сервиз на Мерцедес ми обясниха, че за да караш по дълъг пробег с едно масло е нужно не само маслото да е с удължен пробег а и двигателя да има опцията за удължен пробег.
От всички изчетени до тук постове незнам вече как да ги разбирам нещата, освен за да ми е мирна главата както до сега 10 000км и смяна на масло и филтри.
  • 0
Публикувано изображение

By Batev

#39 chasovnik

chasovnik

Чирак

• Потребители на форума
  • 104 Мнения:
  • Град:washington dc
  • Автомобил:
    mercedes c320 wagon

Публикувано 17 февруари 2011 - 16:50

мен ме кефят американците - след като ти сменят маслото с каквото и да е ти лепват на челното стъкло лепенка: дата ... на смяна и смяна след 3000 мили.
няма синтетика, няма минерално - цената е почти една и съща.
на мойта с М112 двигателя го смених с мобил1 /100% е оригинално от мерцедес/ и карах 9 000 км. от които 7-7500 км градско. след смяната на маслото, мотора беше по-тих и като, че ли самият автомобил движеше по-така. /може да е от бензина де :dontknow: / както и да е.
щом на борда ти пише смяна, трябва да се сменя.
напави ми впечатление при първата смяна след като купих колата: както си пишеше остават 5 300 километра и на следващият ден беше на 1 450км. някъде и остават еди колко си дни до сервиз А.
компа си ги изчислява тези неща много точно според мен.
  • 0

#40 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 20 февруари 2011 - 22:54

А може би най-важното е, че ако го сменяш навреме или малко по-рано - това няма никога да доведе до проблеми.
А ако го караш с удължен пробег - може и да не стане проблем, ама може и да стане и никой не е Ванга, да предскаже...
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#41 crush

crush

Напреднал

• Потребители на форума
  • 451 Мнения:
  • Интереси:Автомобилни климатични системи
    Газови инжекциони
  • Автомобил:
    Ford Fusion '04 1.4 16V

Публикувано 21 февруари 2011 - 02:44

Аз знам, че маслото съдържа в себе си определен брой молекули, чиято роля е да задържат в себе си боклуците, оставени от химическите процеси при изгаряне. Та тези молекули не са безкрайни, не случайно има предписан пробег и количество. Аз лично не бих рискувал с масло за 30 000, освен ако от магазина не ми дадат писмена гаранция, че при повреда всичко ще е за тяхна сметка.
  • 0
http://www.CarProfi-BG.com/
Монтаж и поддръжка на газови инжекциони; зареждане и ремонт на автоклиматици!
Най-атрактивните цени в София!

#42 Gangsta Man

Gangsta Man

Рапeр

• Членове на клуба
  • 3671 Мнения:
  • Град:5Rich-California
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz W 140 S500 L
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 21 февруари 2011 - 05:15

Не мисля, че маслото е най-големия консуматор в една кола за да рискуваме да караме с удължен пробег или нещо подобно.
  • 0
Публикувано изображение

By Batev

#43 ognianfotev

ognianfotev

Прохождащ

• Нови потребители
  • 7 Мнения:
  • Автомобил:
    Мерцедес W221 S350 CDI blutec

Публикувано 28 март 2011 - 17:36

Карам с 5х30 Mobil esp , сменям го на 10х км. макар че пробег го дават от 20-30х км. Проблема в България е лошата нафта с много сяра.
  • 0
ex-admin

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни