Към съдържанието

•  

Снимка
* * * * * 3 гласа

Честито нов форумместим се на новия сървър

• Please log in to reply
55 мнения по тази тема

#1 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 24 май 2010 - 19:36

Планирам в сряда, на 26 май 2010 г. от рано сутринта (8 - 9 часа) да започна да местя форума към новия сървър.
Заедно с това ще преминем на нова версия на софтуера за форум - по-съвременна, с повече фанкции, по-сигурна и по-стабилна, с нова визия.

По принцип всичко от настоящия форум ще бъде запазено. Включително за известно време ще оставим стария форум да продължи да фонкционира, за да може, ако открием, че нещо липсва - да го копираме от тук. Също така - разбирам, че ще има недоволни хора от това, че ще се промени визията на форума, но няма как да запазим сегашната визия заради промяната във версиите на софтуера, който използваме за форума. Просто новата версия не поддържа скиновете от старите версии.

В тази връзка форумът няма да е достъпе от сутринта в сряда (26 май 2010 г.) докато не приключи местенето. Надявам се местенето да приключи в рамките на деня, но не мога да гарантирам. Досега съм го отиграл три пъти, но винаги има място за изненади. Ако не успея, форумът може да остане недостъпен и в четвъртък. Ако нещо съвсем се издъни - най-късно в четвъртък по обяд ще възстановим стария форум и ще търсим нова дата за преместването.

Ако преместването е било успешно, ще разберете много бързо - просто като отворите форума, ще видите новата визия и ще знаете, че сте в новия форум :)

Който желае да си съхрани безценни лични съобщения от форума - да използва функцията за архивиране. По принцип ЛС ще бъдат запазени, но все пак съществува минимална вероятност да има изчезнали. Новият софтуер има различна система за управление на личните съобщения. При тестовете забелязах, че ми изчезнаха някои от личните съобщения, които бяха в "папки". Затова имам молба към всички - направете си резервни копия от съобщенията!

Паролите, аватарите, подписите, профилите на потребителите и т.н. ще бъдат запазени във вида, в който са в момента.
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#2 House M.D.

House M.D.

Майстор

• Потребители на форума
  • 3301 Мнения:
  • Автомобил:
    1. Suzuki Sv650, '04
    silver

Публикувано 24 май 2010 - 20:02

Браво Илийка,
дойде момента значи ;)

Нека само те помоля,
банера, който сме определили за реклама на БС(вляво на всяки първи пост) да го направиш на ротация с един
много обикновен банерс инфо за местенето и водещ към тази тема :icon_welldone:
  • 0
Застраховки Каско и ГО - Тук!

Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!

Публикувано изображение
Отбор по футбол на Мерцедес - Бенц Клуб България - Тук!
Публикувано изображение

#3 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 24 май 2010 - 21:39

Успех!

Поздрави
:4036:
  • 0
Публикувано изображение
Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител

#4 Dydo

Dydo

Майстор

• Потребители на форума
  • 781 Мнения:
  • Автомобил:
    W 202 - продаден!

Публикувано 24 май 2010 - 22:27

Успех!

Поздрави
:4036:

Браво, това за новата визия ми харесва, за да не се бъркат хората с другия изглеждащ по същия начин и все да питат....................."абе ходили сте на събор, а никой нищо не е казал тука за това :0_yahoo:
  • 0
От Витоша по-високо нема, от Искаро по-дълбоко нема и от Мерцедес по-убаво нема...............древна шопска мъдрост!

#5 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 24 май 2010 - 23:48

Нека само те помоля,
банера, който сме определили за реклама на БС(вляво на всяки първи пост) да го направиш на ротация с един
много обикновен банерс инфо за местенето и водещ към тази тема :icon_welldone:

E-e-e-e... там дето е банера на БС и без друго беше голям зор да го пъхна, малко сложно ще ми дойде с това редуване.
Шибнах един голям и червен надпис най-отгоре - няма как някой да го пропусне!
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!

#6 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 27 май 2010 - 18:30

И така, преместването вече приключи. Продължи малко повече от очакваното, но се надявам всичко да е ОК.

Моля, ако видите някакви проблеми - докладвайте в тази тема.

Влизането във форума става с потребителското име и паролата от стария форум.

Възможно е да изскочат различни проблеми с настройки за видимост на раздели, форуми, теми и т.н, които ще се оправят в движение.

Също така, ако на някого му липсва аватар, картинка или нещо друго, преди да бърза да си ги качва наново - обадете се, за да проверим ЗАЩО липсват. Може да се окаже, че липсват на много хора и има лесен начин да бъдат възстановени всичките накуп.

Възможно е да има проблем с качването на файлове - ако изскочи такъв проблем - също алармирайте, за да взимаме мерки своевременно.

Подбрал съм и допълнителни функции за форума, които се инсталират отделно, но за целта трябва да се направят някои експерименти, преди да ги пусна за употреба. Има доста добри изненади, но по-нататък. Надявам се всичко да е безпроблемно.

Имайте предвид, че адресът на форумите е променен. Старите форуми бяха на адрес http://www.mbclub.bg/forums/ новите форуми са на адрес http://forums.mbclub.bg/ ако имате bookmarks или favorites в браузъра - обновете си адреса там. В момента старият адрес е пренасочен към новия, но като поотмине малко време, ще изтрия пренасочването.

Отделно от това, старият форум ще остане достъпен минимум до изтичането на валидността на стария сървър (февруари 2011 г.) но в него няма да могат да се регистрират нови потребители, няма да може да се пише и няма да могат да се качват нови файлове. Стари файлове, стари теми и стари бележки ще могат да се четат от стария форум. Той ще бъде достъпен на отделен адрес: http://oldforum.mbclub.bg/ но в момента все още има проблем с логването. В стария форум остават да важат старите потребителски имена и пароли...
  • 0

#7 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 27 май 2010 - 18:53

Ако имате проблеми с влизането във форумите, необходимо е да изтриете Cookies, които са били записани от старите системи.

Ако използвате Mozilla Firefox браузър, направете следното:
1. Отваряте Tools->Options
2. Избирате Privacy
3. Кликвате бутон "Show Cookies"
4. В полето за търсене попълвате "mbclub.bg"
5. Изтривате всички намерини Cookies от този домейн (използвате бутона "Remove Cookies")

Ако използвате Mozilla Firefox на български език:
1. Отваряте Инструменти->Настройки
2. Избирате Лични данни
3. Кликвате "Премахване на отделни бисквитки"
4. В полето за търсене попълвате "mbclub.bg"
5. Изтривате всички намерини бисквитки от този домейн (използвате бутона "Премахване на бисквитки")

Ако използвате Internet Explorer:
1. Отворете Tools->Internet Options
2. На първия панел, в "Browsing History" изберете бутона "Settings"
3. В новия диалогов прозорец кликнете "View Files"
4. Ще се отвори Windows Explorer с файловете ви от Интернет, намерете всички файлове, които съдържат "cookie:[email protected]" и ги изтрийте.
5. Ако горното не помогне, можете в Internet Options да изтриете всички Cookies като кликнете бутона Delete и изберете само опцията за изтриване на Cookies. За съжаление Explorer не предлага опцията да изтрие Cookies само за определен домейн. Ако изтриете всички Cookies, може да ви се загубят данните за вход в други сайтове. Ако все пак имате проблем с влизането във форумите - обаждайте се, ще потърсим друг вариант.

Ще се опитам да направя една програмка (страничка в интернет) която да показва какви Cookies имате от домейна и да дава опция за изтриването им.
Като е готова - ще дам адреса тук. Който има проблеми - да следи тази тема днес по-късно или утре.
  • 0

#8 300SEL

300SEL

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 39 Мнения:

Публикувано 27 май 2010 - 20:24

Ще има ли опция "нови коментари" или само през RSS ?
  • 0

#9 300SEL

300SEL

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 39 Мнения:

Публикувано 27 май 2010 - 20:27

редакция на публикуван коментар - възможна ли е или чрез нов коментар? Не се вижда аватара в отговора,който пускам
  • 0

#10 Plamen

Plamen

Чирак

• Потребители на форума
  • 236 Мнения:
  • Автомобил:
    W 168 (A170 CDI), 2002, Long-wheelbase
    W 163 (ML 270 CDI), 2005, SE

Публикувано 27 май 2010 - 20:39

При мен и с Мозила и с Експлорър постовете са безкрайно дълги и след текста има стотици празни редове в рамката преди да се появи началото на следващия пост.
  • 0
Публикувано изображение

#11 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 27 май 2010 - 21:31

При мен IE8 и за сега всичко е наред.

П.С.
Пак ще помоля и в края на темата да се вижда линка за "Нови Коментари", щото това скрулване ме убива. Готов съм да помагам с превода на форума на Българаски(разбирам от инглизе).
П.П.С
Имало такава връзка, ама на български. Отпада молбата и остава предложението за помощ.
П.П.П.С
Не от всички теми можеш да отидеш в нови коментари. Например от чат темата те връща в разговори за всичко, не в нови коментари.
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#12 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 27 май 2010 - 21:36

При мен IE8 и за сега всичко е наред.

Честитка и от мен :icon_coolgrin:

С ИЕ8 съм и работи перфактно
Скоростта е ....светкавица :bigemo_harabe_net-110:
(да не сте сложили сървъра в съседната къща :rolleyes:)
  • 0
Публикувано изображение
Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител

#13 Mitko_pln

Mitko_pln

Чирак

• Потребители на форума
  • 56 Мнения:
  • Град:Плевен
  • Автомобил:
    W124 TE 16v 93' sold
    E 200 Kompressor Elegance 01'
    C 200K 01'
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 27 май 2010 - 22:11

Браво форума е станал мн хубаво харесва ми да ни е честит :icon_welldone:

аз съм с OPERA и няма никакви проблеми
а скоростта е страшна...

Pinging http://forums.mbclub.bg [91.196.124.22] with 32 bytes of data:

Reply from 91.196.124.22: bytes=32 time=9ms TTL=55
Reply from 91.196.124.22: bytes=32 time=8ms TTL=55

Ping statistics for 91.196.124.22:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 8ms, Maximum = 9ms, Average = 8ms
  • 0

m5901.gif

#14 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 27 май 2010 - 22:42

А горе вдясно ликчето "Най-новите мнения" до иконата за RSS не е ли това, за което питаш?

редакция на публикуван коментар - възможна ли е или чрез нов коментар? Не се вижда аватара в отговора,който пускам

Редакцията ще я оправя при първа възможност. Аватар не се вижда, ама гледам, че и в стария форум не си имал аватар? На другите потребители си им излизат аватарите!

При мен и с Мозила и с Експлорър постовете са безкрайно дълги и след текста има стотици празни редове в рамката преди да се появи началото на следващия пост.

Коя версия ти е експлорера и коя версия е мозилата, за да проверя. По принцип това е скина по подразбиране и трябва да е доста изпипан... Не съм тествал със стари версии, гледах го с firefox 3 и с Explorer 7 и 8 и е ОК.

Скоростта е ....светкавица :bigemo_harabe_net-110:
(да не сте сложили сървъра в съседната къща :rolleyes:)

Сървърът е вече в България, като проверката сочи, че е към 5 пъти по-бърз като достъп, а и машината е по-добра.
Освен това се вижда около 2 пъти по-добре дори и от страните в ЕС, в сравнение със стария.
Не на последно място - новия софтуер е по-качествен (в общи линии), така че и от него вероятно работи по-добре.
Тая работа одавна трябваше да я свършим, ама всичко е добре, когато завършва добре.

Сега се сещам и за още нещо - пътечката, дето е най-горе, да я има и най-долу. Това КРАНК го беше поискал преди време, ще го добавя и тук.
Също - в стария форум имаше една опция, че иконките на разделите показваха, дали има нови коментари или не. То и сега го има, ама иконките не са много ясни - ще върнем някаква схема както в стария: цветна иконка - има нови, чернобяла иконка - няма нови...

Също така - липсват рекламните банери... и тях ще ги вържем пак. А също така и броячите и статистиките...

Има много неща за оправяне, ама едно по едно, важното е нещата да работят в момента.
  • 0

#15 Plamen

Plamen

Чирак

• Потребители на форума
  • 236 Мнения:
  • Автомобил:
    W 168 (A170 CDI), 2002, Long-wheelbase
    W 163 (ML 270 CDI), 2005, SE

Публикувано 27 май 2010 - 22:44

Това е само с първите няколко поста от днес. Сега всичко е нормално.
  • 0
Публикувано изображение

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни