Към съдържанието

•  

Снимка
* * * - - 2 гласа

Как да свалим таблото на W202 и да сменим изгорелите крушки - обяснение

• Please log in to reply
25 мнения по тази тема

#1 MercedesDE

MercedesDE

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 10 Мнения:

Публикувано 20 май 2010 - 11:35

Здравейте колеги, реших да ви покажа нагледно със снимки как да си свалите таблото и да си смените изгорелите крушки. Процедурата не е никак сложна, аз я правя за втори път и найстина е лесно.

Ще прилагам снимки за да онагледя какво съм правил и ще обяснявам:

1.Откачете минусовата клема на акумулатора ( защото ако започнете без да сте я откачили ще запише грешка на Аер бега и лампичката ще свети)
2.Влизате в колата и откачате показаната (отдоло) решетчица чрез издърпване на кръглия щифт
Публикувано изображение

3.Отвивате болчетата които държат кората отдоло
3.1.Зад лосчето за освобождаване на ръчната спирачка
Публикувано изображение

3.2.Зад лосчето за отваряне на капака (отдясно на предала за ръчната спирачка)
Публикувано изображение

3.3. 2 броя под контактния ключ
Публикувано изображение

3.4.Зад лосчето за мигачите
Публикувано изображение

3.5.И едно назад ще го видите
Публикувано изображение

4.Откачете щифтчето което захваща кората за таблото и се намира откъм вратата (оградил съм го на снимката) и след това кората сама пада надоло
Публикувано изображение

5. Бъркате отдолу и напипвате таблото (по-лесно от от ваше ляво като застанете срещу таблото) след което с пръсти го избутвате (трябва малко сила)
Публикувано изображение

5.1 Изкарвате го и от другата страна
Публикувано изображение

5.2Качвате го леко на волана
Публикувано изображение

5.3. След което бъркате отзад и откопчавате двата кабела ( От двете страни на таблото) чрез подбутване на закопчалката и той кабела сам излиза
Публикувано изображение

5.4.След като сте откачили кабела качвате таблото напълно отзад на волана и леко въртите волата заедно с таблото в дясно и то само излиза
Публикувано изображение

6.Ето как изглежда отзад ( крушките посочени с червено на снимката са за осветлението на скоростомера оборотомера и бензиномера и термометъра, те са по 2W като на снимката съм показал какъв вид са едните са малки, а другите са габаритна крушка пак 2W///// с зелено на снимката са отбелязани крушките на часовника, дневния и общия километраж те са малки (показани на снимката) и са по 1.2W/// със синьо на снимката са показани всички контролни лампи по таблото и те са малки крушки по 1.2W)
Публикувано изображение

7.Хващате една пинсетка или много тънки клещи и отвивате крушчицата
Публикувано изображение

7.1 След което на нейно място завивате новата
Публикувано изображение

8. Сглабяте по обратния ред закачате клемата и въртите на контакт, но без да палите изчаквате 1 минута връщате контакта и палите и всичко трябва да е наред.

В магазините крушките са с различно цокълче и затова търсете с такова каквото е ващо, цената на габаритната крушка е 1лв. , а на другите е от 2 до 3лв.
След като прочетете обяснението погледнете и коментарите отдоло за да видите дали не съм пропуснал да напиша нещо или пък съм го направил грешно.
Надявам се да съм ви помогнал :)
  • 8

#2 nicxonster

nicxonster

Чирак

• Потребители на форума
  • 83 Мнения:
  • Град:Кърджали-София
  • Автомобил:
    W202 - 220 CDI , '99
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 20 май 2010 - 13:58

+1 браво, полезна информация :icon_welldone:
  • 0
Rakia's best friend is the Salata!
Don't forget about it!
Try it .......... and you'll never walk alone!!!

Публикувано изображение

Публикувано изображение

#3 Мишо

Мишо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2421 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    W210-E200

Публикувано 20 май 2010 - 20:20

Оня ден го правих т'ва упражнение,на w210 та там е далеч по-лесно,защото таблото може да се издърпа без да се сваля кората отдолу...кефа да ти свети всичко по таблото е голям :icon_coolgrin:
Със съжаление констатирах,че цокъла на крушките ( този пластмасовия) е прекалено малък,за да се побере диод там - камо ли и съпротивление,но ще потърся тук там диоди с такъв цокъл.
  • 0
Публикувано изображение
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?

#4 MercedesDE

MercedesDE

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 10 Мнения:

Публикувано 20 май 2010 - 20:29

То и на 202-ката може да излезе, но трябват кукички, а мен ме беше страх да не си нараня таблото понеже съм перфекционист и ще ми лази по нервите :D
Иначе си прав направо е супер като свети цялото табло и то в един цвят :) , за диоди не съм питал из магазините, но моето сега свети едно бледожълто и ми харесва
  • 0

#5 Мишо

Мишо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2421 Мнения:
  • Автомобил:
    W210-E200

Публикувано 20 май 2010 - 20:38

Да де не жълтее баш,но съм виждал с бели диоди как свети и доста ми допадна,бих оставил само часовника,термометъра и километража с оригиналния цвят ;)
И евала за темичката,поснимал си - пописал си,и със сигурност ще е полезна някому :icon_coolgrin:
  • 0
Публикувано изображение
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?

#6 Silverstar

Silverstar

Чирак

• Потребители на форума
  • 183 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    1995' Mercedes Benz W202 C200 Elegance
    1992' Mercedes Benz W201 190 - 1.8 - R.I.P.
    1986' Ford Sierra - 1.6

Публикувано 20 май 2010 - 21:52

За мен лично е изключително полезна, защото трябва да сменя някои крушки!

Много благодаря!

Иначе откъде купи новите крушки?
  • 0

#7 House M.D.

House M.D.

Майстор

• Потребители на форума
  • 3301 Мнения:
  • Автомобил:
    1. Suzuki Sv650, '04
    silver

Публикувано 20 май 2010 - 22:00

+1 браво, полезна информация :icon_welldone:

Видя ли , че става и без да се маха волана ;)
  • 0
Застраховки Каско и ГО - Тук!

Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!

Публикувано изображение
Отбор по футбол на Мерцедес - Бенц Клуб България - Тук!
Публикувано изображение

#8 Мишо

Мишо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2421 Мнения:
  • Автомобил:
    W210-E200

Публикувано 20 май 2010 - 22:33

Видя ли , че става и без да се маха волана ;)

100% проверено ;)

• 1
Публикувано изображение

#9 nicxonster

nicxonster

Чирак

• Потребители на форума
  • 83 Мнения:
  • Град:Кърджали-София
  • Автомобил:
    W202 - 220 CDI , '99
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 20 май 2010 - 22:51

Докторе ,
трябваяше да ме светнеш по рано че така се прави, а не да ме оставиш да свалям волана :icon_coolgrin:
  • 0
Rakia's best friend is the Salata!
Don't forget about it!
Try it .......... and you'll never walk alone!!!

Публикувано изображение

Публикувано изображение

#10 MercedesDE

MercedesDE

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 10 Мнения:

Публикувано 21 май 2010 - 08:37

Крушки си купих от три магазина :) Две от младост на метрото в едно магазинче, 2 от патеките на младост в края на една от пътреките се намира магазинчето и 2 от Тонекс на горубляне, но определено ако бях потърсил в Тонекс там щеше да ги има всичките.
  • 0

#11 tremblay

tremblay

Прохождащ

• Нови потребители
  • 13 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes C-Class W202 '95 sport

Публикувано 27 юни 2010 - 12:49

Браво на колегата! Чудесно е онисано. И на мен ми се налага да посменям някои от крушките на таблото. Ще се похваля после как съм се справил. Благодаря пак за темичката. :icon_welldone:
  • 0
Публикувано изображение

Uploaded with ImageShack.us
Публикувано изображение

#12 fika210

fika210

Напреднал

• Потребители на форума
  • 738 Мнения:
  • Град:Най-голямото село
  • Автомобил:
    W201 1991
    W210 2000

Публикувано 27 юни 2010 - 13:12

От такива теми се поддържа интереса към такъв форум, а не от тема като тази от един многоуважаем форумец "Помагайте!Какъв подарък да купя на тъщата за рожденния й ден" И темата се пълни със съвети от "аналлизатори"
:beer: :D :)
  • 0
Verba volant,scripta manent...Казаното отлита,написаното остава .../ако не го изтрият/....

На тази сладурана е кръстена нашата марка
Публикувано изображение
Мерседес Йелинек

#13 merco1997c22

merco1997c22

Прохождащ

• Нови потребители
  • 2 Мнения:
  • Град:Първомай
  • Автомобил:
    C220 97

Публикувано 30 август 2010 - 00:59

Абе колеги да ви питам в мойто табло свети само часовника,светлините на километрите ми спряха преди няколко месеца но цифрите се виждат все пак,при мене не свети термометъра където показва външните грдауси преди работеше всичко но бащами кото завърти ключа се счупило защитния механизъм на волана отиде да го смене като дойде единствено което свтеше като отварям вратата беше часовника. Та моят въпрос е дали да свалям таблото и да сменя крушките или този проблем е нещо друго чакам вашите съвети преди да започна работата
Мерси предварително !!!
  • 0

#14 Mien

Mien

Напреднал

• Потребители на форума
  • 647 Мнения:
  • Град:Свиленград
  • Автомобил:
    1.W202-250d-605 910-automat-1994г.
    2.HONDA Eve 50cc-3hp-1988г.

Публикувано 30 август 2010 - 21:03

Свали си таблото и си смени крушките за по сигурно,може при самата интервенция да са се скапали крушките.Ползвай такива като тези дето сваляш,а не по мощни.Щом една от всички свети,предполагам че друго всичко е наред - надявам се.

Късмет.

• 0

#15 koko_84_

koko_84_

Прохождащ

• Нови потребители
  • 7 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Автомобил:
    c200 - w202 - 1997

Публикувано 10 ноември 2011 - 21:37

хора копчето за фаровете осветено ли е,моето не е осветено и кажете как да разглобя ключа да си сменя крушката ако е осветено
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни