Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Speed Show 2010 - официална покана

• Заключена тема Тази тема е заключена
89 мнения по тази тема

#61 hammer^BaTe

hammer^BaTe

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 5566 Мнения:
  • Град:Дружба Сити :D
  • Автомобил:
    2004 W211 E55
    1995 W140 S500L - ex
    2014 W124 E500 - ex
    1996 W140 S350TD - ex
    1994 W124 E250D - ex
    1982 W201 190D - ex
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 21 май 2010 - 22:22

Баварчо... :allhail:
Малко по-рано в темата.. мисля че съм написал няколко човека които имат достатъчно бензин в кръвта... но уви.. И този път нещата не се получиха :S

Незнам защо .. за всяко нещо се получават както 1000 "ЗА" така и 1000 "против". Сигурно и при вас е така.. ма знае ли човек.... сигурно ще се оправим....
  • 0
Scientists have finally discovered what's wrong with the female brain : On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left... :)

#62 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 21 май 2010 - 23:19

Пичове мисля, че не разбрахте смисъла на мероприятеито...
Както не веднъж се спомена в пресконференцията - феновете са на първо място!!!
Колко трудно беше да потвърдите участието си, дори да бяхте изкарали пет 190ки дизел? Един истински фен ще се радва и на такъв автомобил излезнал на пистата!
.....
Накрая ще напиша едни думи на човек за който всички сте чували Лъчезар Койчев (landikar) - "Аз се кефя на всеки който стъпи на пистата независимо какво кара и как го кара"

Bavarcho, ти май израстна в този форум :) Не знам вече имаш ли кола, мина ли 18 и караш ли, но има малка подробност, която винаги е съществувала в БГ клубовете.
Не съм и толкова по-възрастен от теб, за да се вслушаш в това което ти казвам, но ще напиша какво мисля, докато темата не е отишла в коша.

Преди 10 години, когато повечето хора трудно различаваха принтер от кашон се появиха тук таме малки форумчета в България.
Основно в Дир-а. Към този момент някои хора четяхме списания от Англия и пишехме по чуждите форуми... основно английските. (все още ми важи регистрацията в Клуб Форд UK).
После си сложихме спойлери, открихме стъкломата, даже някои хора си правехме сами калъпи и експериментирахме. После мнооооого преди да излезе Бързи и яростни, имахме неони под колите, и беше яко (но се наложи да ги махнем, че циганията настъпи бързо)
После четяхме теория и практика на принудителното пълнене от разни брошури за Рено 5 ГТ Турбо...

И някъде тогава си еба майката работата.
Появиха се малки гадни php гадости, направени от ентусиасти на някакви машини, хостнати по БТК стаичките или кой където хванеше броудбанд, с идеални цели, за да избягаме от ДИР-а, който в нашите очи беше "злото".

Появиха се аграрни тунингари, които дотогава никой не бръснеше за слива по дир-а.
Появиха се такива, които си мислят, че си им длъжен, появиха се мутри, скрапери, тарикати, прости цървули, както и много нормални потребители и ентусиасти.
Някои правеха чудеса, други просто се опитваха да правят каквото им харесва...
Появи се нуждата от контрол... и съвсем си еба майката. Почнаха да се карат хората. Имаше места като Клуб Форд, където си имахме уважението, има и места като БМВ клуба, където се пръква някой 15 годишен и почва да иска, и да пише, и да иска, и да иска още повече, и да не спира да пише мамичката му, докато не отнесе бана. :)

И тука идва веселото...

Знаеш ли кога осъзнах че съм ентусиаст?... когато в 11ч. вечерта уморен от работа, слязох да си разглобя дросела на колата.
Просто за разпускане, ей така... не за да се показвам, не за да цъкат с език.

Ама за много хора това е лудост, но те също са ентусиасти... всеки по свой си начин.
Разбираш ли... не е само до пистата, мирисът на изгорено масло, гуми и детониран бензин в колекторите... всеки си е с дозата... по някакъв начин.
И тези думи, които толкова много цитирате всички на това момче Лъчезар, мир на прахът му... са хубави, но ги ползват много хора за демонстрация на ентусиазъм... а не е нужно.

И въпреки че ти се струва, че в момента ти сипвам хранилка, не е съвсем така. Евала че си дошъл да напишеш градивен пост тук. Наистина евала.
Защото е факт, че в политически игри и глупости пропускаме веселата страна на нещата... а в крайна сметка това е просто автомобилен форум.
Защото, за да знаеш къде искаш да отидеш трябва да е на лице една от следните предпоставки:
1. или да си виждал;
2. или да имаш въображение;
И е страхотно, че има клуб като БМВ, в който много хора са виждали как се прави и имат желанието да правят и в БГ.

Така че, за сметка на спийд шоуто, колегите от клуба ще присъстват на Тунинг феста.
И най-хубавото от всичко е, че всяка година автомобилните клубове се доближават все повече и повече.
(има и лоша страна, но няма да я зачесваме...)
(трийте сега) :)
  • 0

Audi_A4_avatar.gif

#63 Bavarcho

Bavarcho

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 25 Мнения:

Публикувано 22 май 2010 - 11:33

....

:beer:

п.с. Още няколо месеца и два изпита ме делят от книшката :)
  • 0

#64 MB_W124

MB_W124

Напреднал

• Потребители на форума
  • 347 Мнения:
  • Град:Елхово
  • Автомобил:
    W124-200ce 1994
    W202-C200 cdi 2000

Публикувано 22 май 2010 - 12:19

Здравейте колеги виждам, че имаме нужда от силна подкрепа за нашият клуб така, че ще се обадя на един мой приятел ако може да ни подкрепи със неговият Мерцедес S65 AMG каза че ще взима и G500 но не знам какво е направел.. Ще му се обадя да говоря с него и ще кажа какво е станало.. :)
  • 0
Три Лъчева Звезда В Кръг -->> Мерцедес-Бенц W124
Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

#65 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 03 юни 2010 - 21:57

И ся кво - нахранихте се и всичко умре безвъзвратно?

Аз въпреки всичко смятам да ходя на speed show. Не от името на клуба, а да си ходя лично аз - в качеството си на виден зяпач. Освен 24V, никой друг не каза, че ще ходи... изобщо - ще ходи ли някой или не. Че ако няма да съм сам - да си спретнем някаква организация.

Аз смятам да съм там от събота сутринта до неделя вечерта...
Който възнамерява да идва - да свирка докато не е станало прекалено късно.
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#66 Наско

Наско

Джантата

• Потребители на форума
  • 4931 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes Benz w202 C180
    Mercedes Benz w245 B150
    Mercedes Benz w164 AMG
    All Sold
    Now W163 M113

Публикувано 04 юни 2010 - 14:41

И ся кво - нахранихте се и всичко умре безвъзвратно?

Аз въпреки всичко смятам да ходя на speed show. Не от името на клуба, а да си ходя лично аз - в качеството си на виден зяпач. Освен 24V, никой друг не каза, че ще ходи... изобщо - ще ходи ли някой или не. Че ако няма да съм сам - да си спретнем някаква организация.

Аз смятам да съм там от събота сутринта до неделя вечерта...
Който възнамерява да идва - да свирка докато не е станало прекалено късно.

За съжаление ще присъствам само на срещата на Невски ..
Имам малко семейни проблем та предпочитам да съм на разположение вкъщи ..

на всеки който ще ходи от клуба искам да пожелая да се "изкефи на мах" + да удари поне 1 студена биричка вместо мене ^^

Едит 1 :
То дяволЪ бил малък .. да чукна на дърво .. и кво ли още не ще правя днеска ...
За феста :
за сега ще е само Неделя .. ще го решЪ в последния момент :)
  • 0
Градушка бие - слънце пече , аз съм си братче курназ момче

#67 Наско

Наско

Джантата

• Потребители на форума
  • 4931 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes Benz w202 C180
    Mercedes Benz w245 B150
    Mercedes Benz w164 AMG
    All Sold
    Now W163 M113

Публикувано 04 юни 2010 - 22:32

From the Bmw Forum !

"Всички състезатели и организаторите единодушно са взели следното решение : Мероприятието се отменя, НО в памет на загиналия утре всички състезатели ще бъдат на пистата заедно с боксовете и колите си, които ще бъдат отворени за разглеждане от публиката. Няма да има каране и музика, входната такса също се отменя. Ще има сложени кутии в които ще се събират средства от желаещите за подпомагане на семейството на загиналия.

БМВ Клуб България призовава всички, които имат възможност да присъстват утре на писта Дракон за да отдадем последна почит на загиналия и да подпомогнем както можем семейството му.

Загиналият се казва Даниел Кисимов - Ечо, дългогодишен състезател по картинг, двукратен шампион на България. При инцидента е управлявал собствения си картинг.

Лека му пръст !"
  • 0

#68 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C124- 92г 200CE -продаден
    Mercedes-Benz W210-97г E200 Avantgarde- продаден
    Mercedes-Benz C208- 99г CLK200 Kompressor-продаден
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 05 юни 2010 - 14:08

До това TУК водят недоклатените амбиции за състезания. Винаги съм бил против тия гонки, било то и организирани, защото там мрат хора. Дано им е за поука и никога повече не се провеждат такива мероприятия в БГ.
  • 0

#69 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 05 юни 2010 - 17:51

Бастунчик, хората мрат и от спин, мрат и на магистралата, мрат и като се задавят с храна. А загиналият не е недоклатена амбиция, а професионален състезател, шампион със знания и опит. Искам да ти кажа, че на връщане от Пловдив днес видях три жестоки катастрофи по магистралата. Един CL го бяха натоварили в два репатрака - сещай се. А една кола с неизвестна марка, модел и цвят беше по покрив в канавката след тунела Траянови врата.

Не съм съгласен, че не трябва да се организират никакви състезания. Напротив - трябва да се организират, за да бъдат инцидентите по-малко. Ама казвам организират, а не провеждат. Друг въпрос е - имало ли е и каква е била организацията именно на това мероприятие. Не случайно клубът (след обсъждане във форума) отказа да участва, макар че аз лично ходих днес до Калояново. Самият факт, че на мястото на инцидента нямаше нито линейка, нито медицински екип е достатъчно показателен за организацията. В официалното съобщение пише, че е бил със счупен шиен прешлен, така че и с линейка и без линейка, почти не е имал шансове да оживее. Ама след като се преобърне колата - пътища много.

Атмосферата на пистата днес беше много тягостна... Останах там около час, видях се с няколко познати, направих няколко снимки. Всички мълчаха, беше почти пусто, има няма 100 човека щъкаха... неприятно.
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!

#70 Наско

Наско

Джантата

• Потребители на форума
  • 4931 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes Benz w202 C180
    Mercedes Benz w245 B150
    Mercedes Benz w164 AMG
    All Sold
    Now W163 M113

Публикувано 05 юни 2010 - 22:08

Няма как атмосферата да е друга ...
Един човек си е отишъл .. няма как да се очаква да е весело .. да има бира .. кебабчета и много смях веселие и фенове ...
При всеки един спорт винаги може да има такива инзиденти ...
на всеки му е ясно какъв риск поема като реши да участва в каквото и да е мероприятие било то спортно или каквото и да е
в случая човека е бил шампион в този спорт и според мен е притежвал достатъчно знания и опит ... никой според мен не е предполагал или е мислел , че може да се случи подобно нещо

До Бастунчик :
Аз лично съм за такива мероприятия и ще ти кажа защо
Предпочитам скоростта и адреналина да са на пистата отколкото по родните ни пътища и да мрат невинни хорица ...
По тази твоя логика колега трябва да върнат и акциза на колите ...
Повече коне .. повече скорост .. по голям шанс за инциденти .. повече отнети животи

• 0

#71 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C124- 92г 200CE -продаден
    Mercedes-Benz W210-97г E200 Avantgarde- продаден
    Mercedes-Benz C208- 99г CLK200 Kompressor-продаден
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 05 юни 2010 - 23:30

Е няма как да се съглася с вас, поради ред причини.
-Недоклатена е амбицията на организаторите и на стрийт рейсърите, не на професионалните състезатели.
-Писта "обезопасена" с гуми от камион- това за мен е умишлено добавяне на смъртоносна опасност, така че Илия, не можеш с лека ръка да кажеш, че е нещо нормално хора да мрат по пистите. Да я обезопасят другия път с бодлива тел и метални колчета- тогава бройката ще е по-голяма.
-НЕ ТРЯБВА да се провеждат, защото организацията е на ниво под нулата, ето затова не трябва да се провеждат.
-Дали адреналина ще остане на пистата- защо си вярвате??? Преди 7-8 години ходех на Божурище като зрител на гонките, какво да ви кажа, най-зрелищните и рискови гонки се заформяха точно по пътя на отиване и на врщане от пистата, а не на самата писта. И какво се получава, кара си човек по пътя, а покрай него хвърчат астри, голфове и калибри с по 200+км/ч управлявани от келеши с вдигнат, от току-що провелото се състезание, адреналин. Ефекта е обратен, идиотщината от пистата се пренася и на улицата. Проверено и видяно с очите ми, няма начин ме убедите в противното.
Друг случай: Преди много години над Бистрица имаше картинг писта. Едни познати с Пасат комби, точно на връщане от картинга изправиха един завой и полетяха в дерето. За щастие се отърваха с някой друг счупен крайник и тотал за пасата, но оцеляха. И защо катастрофираха?? От вдигнатия адреналин на шофьора, който си е помислил че още кара картинга.

По принцип е добър замисъла на този тип мероприятия.
Лошото е, че от тия писти се раждат много идиоти. Види глупака как кара Ники Златков или Румен Дунев примерно, повярва си че 20 годишния му ковчег е състезателен автомобил и изправи някой завой я в дърво, я в невинния шофьор срещу него.
Ето затова съм като цяло ПРОТИВ провеждането на подобни малоумщини.
  • 0

#72 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 06 юни 2010 - 01:24

Да де - в контекста на нашата мила родна действителност - и аз съм съгласен.
Аз останах с впечатлението, че говориш глобално - в световен мащаб...
Мисля, че има места по света, където нещата са по-различни ;)
  • 0

#73 joreto

joreto

Майстор

• Потребители на форума
  • 751 Мнения:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 06 юни 2010 - 08:42

Не съм много съгласен с вас, такива трагедии са се случвали и на други места (не само в България) и то с много по-добра организация, примерно има загинали пилоти в формула 1, в световния рали шампионат и т.н. (и не само в моторните спортове) . Бастунчик както ти сам каза, проблем не е в хората които участват в въпросните мероприятия а в келешите които обръщат пътищата в състезателни писти (и си надценяват възможностите),не говоря са такива които примерно на магистралата са вдигнали 250 км когато няма движение а за тези които в града се правят на Фитипалди (изпреварват в насрещното, минават на червено и т.н.) и застрашават не само своя но и на другите хора живота, а такива келеши има, независимо дали има или няма подобни мероприятия ( всеки божи ден се сблъсквам с тях в София ). Веднага се сещам за една подобна случка (минаване на червено) на която бяхме свидетели с колегата Jerry на път за състезанието на Лесново но това е друга тема ....
  • 0
Публикувано изображение
Mercedes-Benz 190E 3.0-24vT @ 0.8 bars ( 1/4 mile: 2.483 / 13.540 / 175.17 km/h )
VW Golf IV GTI 1.8 20v turbo

#74 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 06 юни 2010 - 11:39

Между другото, аз отидох на пистата в Калояново чак в събота към 11 часа и от случилото се беше останал само спомена.
Само пистата беше оградена с ленти от полицията, явно ще правят още разследване на причините...

Но понеже всичко беше отменено - няма как да се каже, каква е била организацията.
А аз не съм присъствал в петък, когато се е случил инцидентът. Не мога да кажа - имало ли е линейки или не е имало.
Не мога да кажа изобщо каква е била организацията. В други сайтове прочетох, че линейката е дошла на пистата около 3 минути след инцидента.
Очевидно линейка от Пловдив няма как да дойде на 25 км. за 3 минути (освен ако не се движи с 500 км/ч), така че може би линейка все пак е имало.
Също така, трябва да се има предвид и друго - собственикът на пистата, който я дава под наем, държи на сигурността на съоръжението не по-малко от наемателите, тъй като инцидент като случилият се, са "лоша реклама" за самото съоръжение (ако може така да се нарече). Така че и собственикът е поставял условия за наличие на линейка и пожарна на пистата.
Така или иначе - не можах да видя нито един коментар от присъствал на инцидента, който да може да каже точно какво се е случило. Дори не е сигурно, че наистина линейката е дошла за 3 минути. Така че не може да се хвърлят обвинения на базата на няколко коментара или репортажи в медиите.
  • 0

#75 pepino

pepino

Напреднал

• Потребители на форума
  • 476 Мнения:
  • Град:софия

Публикувано 06 юни 2010 - 17:46

3,5,10,час без значение жалко само че човешки живот завърши по този нелеп начин
  • 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни