Дългото спиране на форума
Започната от Илия Горанов, 19 апр 2010 - 13:23:08
39 мнения по тази тема
Публикувано 19 април 2010 - 13:23
Здравейте,
както знаете, през последните 2 седмици форумът не работеше, за което се извинявам лично на всички потърпевши.
На кратко каква е ситуацията - бях пуснал едно съобщение, че фирмата която поддържа сървъра ще прави някакви миграции (смяна на сървъри) и казаха, че през следващите 3 дни (това беше преди Великден) може да има прекъсвания в работата на сървърите за кратко. Тъй като това беше по празниците - аз прочетох съобщението им прекалено късно, когато вече бяха започнали. Впоследствие се оказа, че имат грешка в софтуера за миграция и повече не можаха да подкарат сървърите си. В следствие на това - останахме без форума. Наложи се бая да се карам с тях докато оправят сървъра. На всичкото отгоре, не успях да сваля цяло резервно копие и имах само копие от базата данни без файловете.
СЪответно сървъра го оправяхи в петък миналата седмица, когато успях и да изтегля пълно копие от всичко на сървъра. Но тъй като междувременно бях предприел действия по обновяване на софтуера на форума - имах голямото желание да го свърша през времето през което и без друго сървърът не работи, за да няма допълнително време през което да не работи. За съжаление задачата се оказа не чак толкова лесна и тъй като през почивните дни не успях, а в момента продължавам да го боря, прецених, че на този етап е достатъчно че две седмици не е имало форум и затова пускам отново да работи стария (засега).
Затова се извинявам лично за събота и неделя, защото през тези два дни лично аз съм виновен, че нямаше форум, а за останалите 12 дни - пак се извинявам, макар че проблемът беше от хостинг компанията.
Държа дебело да подчертая, че никой не е бил БАН-нат и на никого не е бил ограничаван достъпа - имаше 14 дневен проблем със сървъра, през който никой не е имал достъп до форума и сайта!
Ако има някакви въпроси относно форума, новия софтуер и т.н. - ще отговоря в тази тема.
както знаете, през последните 2 седмици форумът не работеше, за което се извинявам лично на всички потърпевши.
На кратко каква е ситуацията - бях пуснал едно съобщение, че фирмата която поддържа сървъра ще прави някакви миграции (смяна на сървъри) и казаха, че през следващите 3 дни (това беше преди Великден) може да има прекъсвания в работата на сървърите за кратко. Тъй като това беше по празниците - аз прочетох съобщението им прекалено късно, когато вече бяха започнали. Впоследствие се оказа, че имат грешка в софтуера за миграция и повече не можаха да подкарат сървърите си. В следствие на това - останахме без форума. Наложи се бая да се карам с тях докато оправят сървъра. На всичкото отгоре, не успях да сваля цяло резервно копие и имах само копие от базата данни без файловете.
СЪответно сървъра го оправяхи в петък миналата седмица, когато успях и да изтегля пълно копие от всичко на сървъра. Но тъй като междувременно бях предприел действия по обновяване на софтуера на форума - имах голямото желание да го свърша през времето през което и без друго сървърът не работи, за да няма допълнително време през което да не работи. За съжаление задачата се оказа не чак толкова лесна и тъй като през почивните дни не успях, а в момента продължавам да го боря, прецених, че на този етап е достатъчно че две седмици не е имало форум и затова пускам отново да работи стария (засега).
Затова се извинявам лично за събота и неделя, защото през тези два дни лично аз съм виновен, че нямаше форум, а за останалите 12 дни - пак се извинявам, макар че проблемът беше от хостинг компанията.
Държа дебело да подчертая, че никой не е бил БАН-нат и на никого не е бил ограничаван достъпа - имаше 14 дневен проблем със сървъра, през който никой не е имал достъп до форума и сайта!
Ако има някакви въпроси относно форума, новия софтуер и т.н. - ще отговоря в тази тема.
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 19 април 2010 - 13:50
Не ти видях колата в НБУ, както говорихме. Ако мога да помогна нещо, свиркай.
Поздравления за вдигането на форума на крака. Не очаквах, че ще се отвори сега
Поздравления за вдигането на форума на крака. Не очаквах, че ще се отвори сега

Публикувано 19 април 2010 - 14:28
Всичко е добре, щом свършва добре.
Има и една друга приказка - Трай бабо за хубост.
Има и една друга приказка - Трай бабо за хубост.
Публикувано 19 април 2010 - 14:57

Автоморга-Мерцедес-0876/438-583
www.mercedes.mobile.bg
www.mercedes.mobile.bg
Публикувано 19 април 2010 - 15:46
Отново на крака - браво!
Мрежата не беше същата тези две-три седмици.
Мрежата не беше същата тези две-три седмици.
Публикувано 19 април 2010 - 17:26
предлагам да ги линчуваме тия от хостинг фирмата
Aбсолютно....
Вече почнах да си мисля, че пак е станало роене на форумчета по- дребни и пак ще има спорове кой е истинския и кой не съвсем, от което файда няма...
Дано няма повече проблеми...
Публикувано 19 април 2010 - 18:32
Разгеле, по едно време вече се бях отчаял, дали нещата ще се възстановят. За това, че форум ще има съмнение е нямало, ама разбрах за сървъра и се чудих дали от толкова много инфо и труд на много хора от тук, нещо ще се изтрие и няма да може да се възстанови.
Браво
Браво

От Витоша по-високо нема, от Искаро по-дълбоко нема и от Мерцедес по-убаво нема...............древна шопска мъдрост!
Публикувано 19 април 2010 - 19:06
предлагам да ги линчуваме тия от хостинг фирмата
А така...

Публикувано 19 април 2010 - 20:16
Ами не може ли да се смени компанията ? Нали уж беше за 3 дни , станаха 5 после 10 и така нататък . Нали се сещате че хоата ще се опитват да влязат във форума ден , два , пет дни и после ще решат че каузата е загубена и ще приключат . Радвам се че всичко вече е ОК !
Публикувано 19 април 2010 - 21:20
Поздрави на всички Серсеми
Радвам се, че проблемите ви накрая са свършили. Успехи!
И айде вече да махнете това минаване през модератор

Радвам се, че проблемите ви накрая са свършили. Успехи!
И айде вече да махнете това минаване през модератор

Публикувано 19 април 2010 - 22:18
Илийката е забравил да спомене. с нов хост сме. Той за това Илия каза, че е чакал да вземе цялото копие. Инак, за да ги линчуваме, трябва първо да изчакаме облака от прах да се разсее, да купиме билети за Хамерика и тогава можеме да действаме.
Инак огромен ЛОБ към Илия, имайки в предвите колко време го мотаха от хоста и е успял в кратки сроко да ни качи отново в нета!
Респект!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Инак огромен ЛОБ към Илия, имайки в предвите колко време го мотаха от хоста и е успял в кратки сроко да ни качи отново в нета!
Респект!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sky каза:Ела да сръбнеш от извора!
" Ау ми врътнеш един Биг Бен ма! Ни моа, боли ме главата!"
" Ау ми врътнеш един Биг Бен ма! Ни моа, боли ме главата!"
Публикувано 19 април 2010 - 23:35
Ее, жива да не бях...
Много дълъг ми се видя този период, а толкова ми трябваше информацията от две теми...
Дано всичко да е наред вече..
Много дълъг ми се видя този период, а толкова ми трябваше информацията от две теми...
Дано всичко да е наред вече..

Публикувано 19 април 2010 - 23:47
Хоста тръгна.....
Аз се прибрах....
нещата са добре
особенно след като се разминах с висенето по летищата с точно час и нещо и на влизане в Бг Гранична полиция ми каза следното "Паспортът Ви изтича днес",,,,,почувствах се късметлия
ха дано всички така
Илийка-цар си -евала
Аз се прибрах....
нещата са добре

особенно след като се разминах с висенето по летищата с точно час и нещо и на влизане в Бг Гранична полиция ми каза следното "Паспортът Ви изтича днес",,,,,почувствах се късметлия
ха дано всички така

Илийка-цар си -евала

Публикувано 20 април 2010 - 00:47
Супер , че тръгна този форум. Здравейте на всички!!!

1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни