Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Как да си почистите дросела на W202 C180 - обяснение

• Please log in to reply
15 мнения по тази тема

#16 alex_bs

alex_bs

Чирак

• Потребители на форума
  • 168 Мнения:
  • Град:Бургас/Варна
  • Автомобил:
    C180 Elegance 1995 - в историята
    CLK200 Elegance 1999
    CLK200 Kompressor Elegance 1999
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 21 юни 2010 - 16:18

преди известно време и аз реших да си изчистя клапата, само дето мойта работа не беше толкова подготвена като твоята
та при мен на ниските обороти двигателя не работеше добре, клапата задържаше обороти, като е студен мотора понякога не държеше по-високи обороти докато се затопли, ами аз трябваше да ги държа с натиснат педал за газта
общо взето само чух че имало файда да се изчисти, запретнах ръкави и почнах, разглобих я до основи, свалих я дори и от този големия блок на който е закачена (не знам как се казва :blush:) , моято също беше доста омаслена изчистих я старателно, като отворих капачето на самата клапа където е механиката имаше малко прашинки вътре( всъщност механиката наподобява потенциометър) поизчистих ги зачудих се дали да не я напръскам с контактен спрей, но май трябваше да свалям акумулатора та затова и се отказах,също така смазах и всички пружички и подвижни части от външната страна на клапата, проблема ми се пооправи но за малко - седмица две :kill_myself:
след това отново се появи, но нямах време да я погледна отново, и така с баща ми си разменихме колите, и той я погледна и се оказа че проблемите идват от разтегната пружинка на клапата, една малка, на пръвата снимка на колегата се вижда, стой почти вертикално, за сега тези проблеми ги няма :0_yahoo:
та общо взето това е от моя опит с клапата
а за колегата MercedesDE мога да кажа само :allhail: браво

а и да питам още нещо това омасляване в клапата не идва ли от тънкия маркуч, който свързва двигателя (над клапаните при капачката за маслото) с самата клапа или то до този маркуч воъобще не вдига масло :dontknow:

м дам и пак забравих да кажа на коя съм правил тази манипулация :kill_myself: - на C класата
  • 0
Mercedes-Benz “The Best or Nothing”

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни