5 ВАЖНИ ПРАВА,КОИТО ПОЛИЦАИТЕ НЕ ЖЕЛАЯТ ДА ЗНАЕТЕ!
Започната от ivostankov, 07 фев 2010 - 19:15:50
22 мнения по тази тема
Публикувано 08 февруари 2010 - 15:27
Хубава тема е. И полезна. Защото трябва да си знаем правата и правата на проверяващите ни. Иначе понякога сами падаме в капан. А полицаите обичат да поставят капани - това им е любимо, независимо доколко е позволено.
Оня ден например аз така попаднах в тъпа ситуация и се набутах само от незнание. Спира ме полиция з апроверка - проверява всичко и в един момент казва - нямаш гражданска... Как да нямам, всичко си имам... Вадя хартии и т.н. но се оказва че съм забравил да си платя вноската преди 6 дни. Съответно според полицая това значи че нямам гражданска и трябва да се глобяваме. Обясни ми че трябва да се пише акт по Кодекса за застраховането и там глобата била до 600 лв. Което си беше чиста покана за танц... и съответно човека си отнесе един обяд в близката кръчма и се разделихме доволни. Мен обаче ме глождеше нещо и звъннах на застрахователния брокер, който ми прави застраховките. Оказа се, че застрахователя покрива гражданската 15 дни след падежа на плащането. Т.е. дори и да е забравил човек да си плати вноската 15 дни след това има гражданска и дори да стане ПТП той е застрахован. Е да де ама като не го знаех това и се набутах а онези си прибраха парите и са били щастливи че са ме преметнали. Майната им... то простотията по хората ходи, но ме е яд че не знам някои неща и от незнание се набутвам. Затова такива теми са полезни и трябва да ги има. Колкото е по информиран човек, толкова по добре.
Оня ден например аз така попаднах в тъпа ситуация и се набутах само от незнание. Спира ме полиция з апроверка - проверява всичко и в един момент казва - нямаш гражданска... Как да нямам, всичко си имам... Вадя хартии и т.н. но се оказва че съм забравил да си платя вноската преди 6 дни. Съответно според полицая това значи че нямам гражданска и трябва да се глобяваме. Обясни ми че трябва да се пише акт по Кодекса за застраховането и там глобата била до 600 лв. Което си беше чиста покана за танц... и съответно човека си отнесе един обяд в близката кръчма и се разделихме доволни. Мен обаче ме глождеше нещо и звъннах на застрахователния брокер, който ми прави застраховките. Оказа се, че застрахователя покрива гражданската 15 дни след падежа на плащането. Т.е. дори и да е забравил човек да си плати вноската 15 дни след това има гражданска и дори да стане ПТП той е застрахован. Е да де ама като не го знаех това и се набутах а онези си прибраха парите и са били щастливи че са ме преметнали. Майната им... то простотията по хората ходи, но ме е яд че не знам някои неща и от незнание се набутвам. Затова такива теми са полезни и трябва да ги има. Колкото е по информиран човек, толкова по добре.
Публикувано 08 февруари 2010 - 18:41
колеги най-важното е, че ако решат да те закарат до РПУ-то /арестуват и качат в патрулката/ там задължително трябва да ти пуснат заповер за арест + декларация. няма ли го това да знаете всичко останало е полицейски произвол.
кой както иска така да го разбира.
кой както иска така да го разбира.
Публикувано 08 февруари 2010 - 20:44
аз с удоволствие бих помогнал на колега в беда, само да ми падне случайТова трябва ли да ни навежда на мисълта, че във форума има "прохождащи престъпници" ? Защото нека погледнем от другата гледна точка - ако наистина има хора, на които подобни насоки биха им помогнали да избягнат наказателно постановление, как биха се чуствали разпитващите, чиито труд донякъде отива на вятъра ?
Публикувано 08 февруари 2010 - 21:55
Хм, това и аз не го знаех..Т.е. дори и да е забравил човек да си плати вноската 15 дни след това има гражданска и дори да стане ПТП той е застрахован. Е да де ама като не го знаех това и се набутах а онези си прибраха парите и са били щастливи че са ме преметнали. Майната им... то простотията по хората ходи, но ме е яд че не знам някои неща и от незнание се набутвам. Затова такива теми са полезни и трябва да ги има. Колкото е по информиран човек, толкова по добре.
Ама застрахователите са длъжни да ни дадат тази информация,тази година смених застрахователя и питам девойката-"Няма ли да ми дадете листи с права, задължения, ала-бала"..такива, каквито примерно предния застраховател ми беше дал..
и тая ми вика.."Ми те са същите като тези на Армеец ( аз бях на Армеец предната година )..и аз стоя и мигам на парцали..
Информационна завеса..всеки трябва сам да се оправя..и да се самоинформира
Публикувано 09 февруари 2010 - 05:03
Според мен темата в вида в който е поднесена е направо обидна за правоохранителните органи(или МВР)-Нещата посочени вътре са истина ,но и не съвсем...
-Колегата Пламен е обяснил някои аспекти и различия и трудности които могат да възникнат ,но те могат да станат много повече точно поради това което той е споменал-обстоятелства и ситуация-оттам нататък не знам дали съветите в тази тема биха Ви били полезни.....
тук ще спомена само за кратко-колкото да се отчуждя от приемането им-думите(съветите) -"лъжете ,правете се на тъп и глупав(с други думи заблуждавайте) и полицаят не Ви е приятел "...какво да Ви кажа,,,сигурно ще се измъкнете,но определено няма да сте типа човек които аз бих харесал....както и да е-лично мнение
Публикувам цитат от Правилата на МБКБ -
14 . # Не се допуска публикуването на теми и мнения подтикващи и пропагандиращи нарушаване на закони и нормативно установени правила.
Аз няма да взема отношение защото ,ще ме обявят за пристрастен ,но разбира се ако някои прецени ,че темата поднесена в тоя вид е приемлива-аз няма да кажа нищо
Моят съвет към всички Вас е такъв:
-Правете всичко възможно да не попадате в полезрението на Полицията
-ако все пак сте нарушили нещо-понесете си глобата стоически и не обвинявайте никой друг освен самите себе си
-не давайте рушвети
- вместо да ги псувате(полицаите)-помагайте им-давайте сведения ако нещо някъде не Ви се струва редно ,а не по стара Българска традиция да подминем скандал или сбиване все едно нищичко не се случва и сме забравили котлона вкъщи включен
-ако се стигне до такава фаза ,че да сте на разпит и смятате ,че всичко е несправедливо и искате да се измъкнете-просто си наемете адвокат ,както правят в останалите държави-гарантирам Ви ,че той знае повече от Вас какво може и какво трябва да се направи в Полицията -така ,че ако сте невинен -всичко ще е наред..а ако не сте...погледнете съвет 2
И толкова от мен
Пак както е казал колегата Пламен...по добре гледайте да не влизате в излишни пререкания с МВР..и аз ще добавя-ако все пак някои се дължи селски,тъпо,непочтително ,мерзко и изобщо недопустимо(От органите на МВР)-Просто си търсете правата по всякакви истанций -не се предавайте и накажете мерзавеца с каквото си е заслужил
Поздрави
-Колегата Пламен е обяснил някои аспекти и различия и трудности които могат да възникнат ,но те могат да станат много повече точно поради това което той е споменал-обстоятелства и ситуация-оттам нататък не знам дали съветите в тази тема биха Ви били полезни.....
тук ще спомена само за кратко-колкото да се отчуждя от приемането им-думите(съветите) -"лъжете ,правете се на тъп и глупав(с други думи заблуждавайте) и полицаят не Ви е приятел "...какво да Ви кажа,,,сигурно ще се измъкнете,но определено няма да сте типа човек които аз бих харесал....както и да е-лично мнение
Публикувам цитат от Правилата на МБКБ -
14 . # Не се допуска публикуването на теми и мнения подтикващи и пропагандиращи нарушаване на закони и нормативно установени правила.
Аз няма да взема отношение защото ,ще ме обявят за пристрастен ,но разбира се ако някои прецени ,че темата поднесена в тоя вид е приемлива-аз няма да кажа нищо
Моят съвет към всички Вас е такъв:
-Правете всичко възможно да не попадате в полезрението на Полицията
-ако все пак сте нарушили нещо-понесете си глобата стоически и не обвинявайте никой друг освен самите себе си
-не давайте рушвети
- вместо да ги псувате(полицаите)-помагайте им-давайте сведения ако нещо някъде не Ви се струва редно ,а не по стара Българска традиция да подминем скандал или сбиване все едно нищичко не се случва и сме забравили котлона вкъщи включен
-ако се стигне до такава фаза ,че да сте на разпит и смятате ,че всичко е несправедливо и искате да се измъкнете-просто си наемете адвокат ,както правят в останалите държави-гарантирам Ви ,че той знае повече от Вас какво може и какво трябва да се направи в Полицията -така ,че ако сте невинен -всичко ще е наред..а ако не сте...погледнете съвет 2
И толкова от мен
Пак както е казал колегата Пламен...по добре гледайте да не влизате в излишни пререкания с МВР..и аз ще добавя-ако все пак някои се дължи селски,тъпо,непочтително ,мерзко и изобщо недопустимо(От органите на МВР)-Просто си търсете правата по всякакви истанций -не се предавайте и накажете мерзавеца с каквото си е заслужил
Поздрави
Публикувано 09 февруари 2010 - 10:14
Темата може и да е обидна за МВР, но същото това МВР не прави нищо с което да заслужи и капка уважение. - Напротив точно обратното - справка случаят с колегата p22 и безброй други
А е полезна защото хората общо взето наистина не знаят правата си.
А е полезна защото хората общо взето наистина не знаят правата си.
1991 190E SportLine turbo 0.6bar
Публикувано 09 февруари 2010 - 11:00
Много полезна тема.
Особено като се има пред вид номерата, които МВР понякога използва за да постигне своето - да уличи някого в нещо, да демнстрира дейност.
Всеки трябва да си знае правата и кога какво и какво не - да каже.
Особено като се има пред вид номерата, които МВР понякога използва за да постигне своето - да уличи някого в нещо, да демнстрира дейност.
Всеки трябва да си знае правата и кога какво и какво не - да каже.
Audi A8
Публикувано 10 февруари 2010 - 22:49
Искам само да кажа ,че с тази тема не съм искал да подтикна никой да лъже Съвсем случайно попаднах на това прочетох го и реших да го побликувам. Лично аз не съм видял нищо хубаво от" КАТ" писна ми да ми ровят багажника да се заядат и само да се чудят откъде да изкарат нещо Извинявам се ,че съм нарушил някой от правилата ,ако сметнете че темата трябва да се изтрие направете го няма да имам нищо на против.
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни