Jump to content

•  

Photo
- - - - -

Xenon Luxima PremiumМонтирах ксенон

• Please log in to reply
60 replies to this topic

#46 Мишо

Мишо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,421 Posts:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    W210-E200

Posted 18 February 2010 - 22:27

Аз после като загледах снимката.. седи все едно е пуснат ксенон , а не габарит :bigemo_harabe_net-110:
Да не говорим , че след като бяха изстинали фаровете , ги включих... и след 2 мин.. левия (с белия габарит) не беше загрял грам.. а другия.. си беше топличък :)

Ами т'ва има и своите отрицателни ефекти-кат' караш на минусови температури ти събира сняг и лед по фаровете...
А иначе откъде (като адрес) ги купи тези габарити?!?!? и нали няма грешка?!?!
  • 0
Публикувано изображение
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?

#47 hammer^BaTe

hammer^BaTe

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 5,571 Posts:
  • Град:Дружба Сити :D
  • Автомобил:
    2004 W211 E55
    1995 W140 S500L - ex
    2014 W124 E500 - ex
    1996 W140 S350TD - ex
    1994 W124 E250D - ex
    1982 W201 190D - ex

User's Awards

3
24
15
3
Garage View Garage

Posted 19 February 2010 - 10:40

Като адрес.. в Тояга пичовете ми ги поръчаха (само им казах какви) и направо при доставката на ксенона ми донесоха и габаритите.
Относно отрицателния ефект... за мен не виждам такъв , тъй като аз с мръсни фарове не седя... смисъл сутрин ако има лед на тях ги чиста , ако са мръсни - също. Така , че ... това не ме притеснява ама грам :)

За грешката.. не съм сигурен в момента тъй като единия ми фар.. (с белия габарит) е с нормален цокъл.. а другия баща ми го сменял.. и е с друг цокъл на габарита :blink: :kill_myself: А за десерт... този който е оригиналния цокъл... ми дава проблем по кабела.. и като мина през някоя дупка.. габарита спира да свети... после се оправя ... така че за момента не мога да кажа за това.

Но аз все пак си мисля , че ако дават грешки... то варианта е да оставя габарита да си свети вътре... и да се приготи с още едно кабелче и диода.

Левия е такъв диод, а десния - такъв
  • 0
Scientists have finally discovered what's wrong with the female brain : On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left... :)

#48 Ilian4o

Ilian4o

Чирак

• Потребители на форума
  • 176 Posts:
  • Град:София

Posted 19 February 2010 - 12:33

Днес си сложих и аз диодните габарити с девет кристала т.е. същите и със същия цокъл, които е поставил и hammer^BaTe.Довечера ще видя на тъмно с ксенона как точно се връзват.Иначе на дневна светлина са точно същия цвят като ксенона ми.Купих ги по 10 лв. бройката.Ще щракна и няколко снимки и ще ги кача тука.
  • 0
Интересно когато боговете говорят, тия с фактите къде са тогава.

#49 hammer^BaTe

hammer^BaTe

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 5,571 Posts:
  • Автомобил:
    2004 W211 E55
    1995 W140 S500L - ex
    2014 W124 E500 - ex
    1996 W140 S350TD - ex
    1994 W124 E250D - ex
    1982 W201 190D - ex

User's Awards

3
24
15
3
Garage View Garage

Posted 19 February 2010 - 14:44

Това , че са същия цвят като ксенона ти.. маааалко ме притеснява мен.. че твоя е 6000к ... а моя е 5000к...
Иначе... за момента не ти ли седи по-добре с белите габарити ?
На теб даде ли ти грешка ?
  • 0
Scientists have finally discovered what's wrong with the female brain : On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left... :)

#50 caki

caki

Напреднал

• Потребители на форума
  • 501 Posts:
  • Град:Разград
  • Интереси:коли,тенис и ...
  • Автомобил:
    Mercedes 190 Е
    Mercedes 200 CE

Posted 19 February 2010 - 17:06

140 лв е комплекта с тънките (слим) баласти. Гаранцията важи една година без значение кой ги монтира. От тук могат да се вземат и каквито си искаш крушки за габаритите а също и диодна плочка за купето-става ден вътре. Единственият проблем е , че пича неможе да смогне със заявките, но като звъннете ще се разберете. Праща и по куриери тел. 0888508885. Цената е за биксенон, но ако ви изреве друга ми пишете на лични и ще я оправим http://www.autostylemania.com/
  • 0

#51 Ilian4o

Ilian4o

Чирак

• Потребители на форума
  • 176 Posts:

Posted 19 February 2010 - 18:15

Нямам никакви грешки.Всичко си е ок.Мойте габаритни крушки са от тези с цокъла.
Ето и снимките които обещах.По мое мнение цвета на габарита се доближава като че ли повече до 5000к от колкото до 6000к на тъмно, но май всичко е субективно.Истината е ,че така визията на автомобила е много по-добра от колкото с жълтите халогени, иначе като степен на осветеност си е същото.Качеството на снимките не е много добро ама :dontknow:. Само да вметна и още нещо, като слагате диодни крушки трябва да обърнете полюсите на обратно сравнимо с обикновенните.

Attached Files

• 0

#52 Заличен потребител

Заличен потребител

Чирак

• Потребители на форума
  • 75 Posts:

Posted 20 February 2010 - 09:36

Гаранцията важи една година без значение кой ги монтира. http://www.autostylemania.com/

А в гаранцията включена ли е гаранция на крушките (промяна в цвета на светене на някоя от тях) ? Това най- много ме притеснява?
  • 0

#53 hammer^BaTe

hammer^BaTe

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 5,571 Posts:
  • Автомобил:
    2004 W211 E55
    1995 W140 S500L - ex
    2014 W124 E500 - ex
    1996 W140 S350TD - ex
    1994 W124 E250D - ex
    1982 W201 190D - ex

User's Awards

3
24
15
3
Garage View Garage

Posted 20 February 2010 - 09:56

MB_Guard - мен този въпрос от страна на луксима.. не ме притеснява...
Веско (Блонд) - вече около 2 год (по спомен) е с техен ксенон.. и освен суперлативи.. няма нищо друго.
Едно приятелче , преди година някъде сложи 5000к пак на луксима... същата работа :)

Колко коли от чисто ново изкараните си виждал с различен цвят на фара ? Защото.. всяка нова кола която се изкарва в момента от шоу румите.. е с ксенон на луксима (смешно и странно... но факт)

Илиянчо.. свети супер сега :)
Незнам дали ми се струва в момента.. но май фаровете са ти леко захабени и потъмнели ?
Иначе.. как да разбера от коя страна е + и от коя - ? Че може и заради това да ме бърка с грешка....

Само да вметна още нещо. Когато говорих с Тояга... ми казаха , че не ми препоръчват много 6000к... следователно попитах защо ?
Отговра бе.. , че всички специалисти казват , че 6000 к.. свети по същия начин като 5.. но човешкото око го възприема с около 10 % по-малко. От там идва и вечния спор за това.. дали 5 или 6000к е най-бяло. Съвета им бе.. от 4300.. 5000 и 6000... = 5000к
  • 0

#54 Заличен потребител

Заличен потребител

Чирак

• Потребители на форума
  • 75 Posts:

Posted 20 February 2010 - 10:21

Рефлекторите не са мръднали скоро са отваряни за почистване и нямат и една точица черно нито петно нищо, само така изглежда на снимката. Виж тук е с Philips Xtreme Power халогенни крушки. Цвета не е синкав като на ксенона на 6000К. Може би наподобява 5000К с разликата, че е по- малко отдадено количество светлина отколкото на ксенона. Халогените са различни от основния фар, защото са с други крушки.

Attached Files

• Attached File  DSC.JPG   285.64K   31 downloads

• 0

#55 Ilian4o

Ilian4o

Чирак

• Потребители на форума
  • 176 Posts:

Posted 20 February 2010 - 11:13

По скоро си мисля, че hammer^BaTe питаше за моите фарове.Като цяло са доста добре няма потъмнено и захабено, просто първо , че не са изчистени т.е. мръсни са :kill_myself: и второ както споменах не се придобива много коректна представа, защото са снимани на тъмно с телефон.В първите постове на дневна светлина се вижда, че са си ок. Иначе за обръщането на плюсовете нямам идея за грешката, но по всяка вероятност не е от това, защото ако не се обърнат то просто крушката няма да свети.Свети ли значи е закачена правилно и трябва да се мисли вариянта евентуално с премахване на лампичката за изгоряла индикация.Нямам идея за това, но при мене нищо не индикира грешки.Чудя се дали има нещо общо с това, че вече един път са сложени необходимите джаджички за премахване на тази индикация при монтажа на ксенона :dontknow:А иначе за различната цветова температура на ксеноните, ми какво да ти кажа въпрос на лично предпочитание, мене пък по ми е добре с 6000к, но като се замислиш то разликата между 5000 и 6000 не е кой знае каква.Факт е че най много се продава 6000к.
  • 0

#56 Заличен потребител

Заличен потребител

Чирак

• Потребители на форума
  • 75 Posts:

Posted 20 February 2010 - 11:30

Да стана объркване :closed-topic:
  • 0

#57 mbthepower

mbthepower

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,833 Posts:
  • Град:Pleven D'ge
  • Автомобил:
    w140 s300 дизелак

Posted 28 January 2011 - 23:47

Да обнова малко темата . Днеска си монтирах ксенон ( luxima h.i.d xenon 6000k h4 )Какво да ви кажа направо се родих.Преди това бях с osram nb , ами има ненормално коренна разлика .
Препоръчвам на всички luxima :)

Attached Files

• 0
Публикувано изображение Публикувано изображение

W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.

#58 hammer^BaTe

hammer^BaTe

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 5,571 Posts:
  • Автомобил:
    2004 W211 E55
    1995 W140 S500L - ex
    2014 W124 E500 - ex
    1996 W140 S350TD - ex
    1994 W124 E250D - ex
    1982 W201 190D - ex

User's Awards

3
24
15
3
Garage View Garage

Posted 29 January 2011 - 18:33

Еее.. ще се сетиш ама късно :icon_coolgrin:
Имаш да чепиш да знаеш :D

Я сега ходим им го обясни в темата за осрам нб :)

Това само на късите ли е ? Че от снимките не се вижда точно и Би ли е ?
  • 0

#59 mbthepower

mbthepower

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,833 Posts:
  • Град:Pleven D'ge
  • Автомобил:
    w140 s300 дизелак

Posted 29 January 2011 - 18:51

и на къси и на дълги е . С една крушка х4 съм.Кви осрамки , кви пхилипси . Истината е лухима , който иска да спори , да спори , може да дадеш повече пари , ама знаеш защо ги даваш , днеска момчетата ги регулираха много добре , абе много съм доволен.
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение

W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.

#60 DEOdriver

DEOdriver

Майстор

• Потребители на форума
  • 983 Posts:
  • Град:Смолян
  • Автомобил:
    VW Passat B7 4motion
    Mercedes Sprinter 311CDi 07г.
    Mercedes 308 Diesel 90г.
    Mercedes 1317 TurboDiesel 90г.

Posted 29 January 2011 - 20:08

Колеги вярно е,че в ксенона е истината.Ние в темата за осрам просто коментираме най-доброто от обикновенните крушки.Не казваме,че са по-добри от ксенон,макар че доста се доближават до ксенон.Щом вече измислиха обик.крушка да свети 4000К(Osram Cool Blue Hyper).
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users