Xenon Luxima PremiumМонтирах ксенон
Започната от Ilian4o, 06 фев 2010 - 13:32:35
60 мнения по тази тема
Публикувано 06 февруари 2010 - 22:54
колега честито но чесно да ти кажа не виждам голяма разлика между китайски и този то газта дали ще е от китай или от германия си е все една аз имам би-ксенон от щатите си го купих преди година и половина незнам какъв е няма марка уж пишеше на обявата в ебай че е произведен в калифорния но по нищо не се различава от китайския.За година и половина съм сменил само някъкво реленце защото ми го бяха монтирали на място където се събира вода и затова изгоря нищо друго и на светлина е като твоето.Казваш че не заслепяваш ами то всеки ксенон може да не заслепява стига да си го нагласиш добре.Един приятел си купи 55Ватов ксенон от щатите тук незнам дали се предлага свети по силно от 35 ватовия но макар лъча да не те заслепява като гледаш към колата самите фарове са много ярки и дразнят.Относно лиуксима нямам наблюдение но според мен само цената им е висока и не се различават по светене от китайските.Единствено могат на светене да се различават два ксенона ако едната кола е с лупи а другата е без тогава се наблюдава разликата.Обикновен фар ако щеш и за 500 лева ксенон да сложиш няма да отцепва линията както лупата
Публикувано 06 февруари 2010 - 23:02
Силвър.. прочети таз тема 
Цък
Тук ще разбереш защо предпочитам да си дам парите на Луксима.. като почна от 24м гаранция... продлжа през това , че оторизирани сервизи са им - Авител, Тояга и т.н....
Ти сам каза разковничето за ксенона , дори и при теб. USA ... Може и пак да е правено в Китай.. но е различно качество !!!

Цък
Тук ще разбереш защо предпочитам да си дам парите на Луксима.. като почна от 24м гаранция... продлжа през това , че оторизирани сервизи са им - Авител, Тояга и т.н....
Ти сам каза разковничето за ксенона , дори и при теб. USA ... Може и пак да е правено в Китай.. но е различно качество !!!
Scientists have finally discovered what's wrong with the female brain : On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left...

Публикувано 07 февруари 2010 - 02:32
Колеги, може ли линк към тези габарити.
Аз съм търсил много пъти, но не мога да намеря с правилния цокъл, за да сложа LED габарит.
Освен това гледах някъде CCFL габаритни крушки с баласт, които не трябва да генерират грешка, но не бяха за директен монтаж, а не ми се побългарява цокъла.
Аз съм търсил много пъти, но не мога да намеря с правилния цокъл, за да сложа LED габарит.
Освен това гледах някъде CCFL габаритни крушки с баласт, които не трябва да генерират грешка, но не бяха за директен монтаж, а не ми се побългарява цокъла.
Публикувано 07 февруари 2010 - 09:04
Силвър и мен ми се ще да мина с 100-150 макс.... обаче къв е смисъла?!?! за 100лева долница,да си го монтирам аз(не че няма да се справя),да е без гаранция,да ми крещи за грешки,а да не говорим,че е писано във форума за пощурели табла и системи след слагане на ксенон.А най-много ме изкефииии-монтажа..Забележи колко са малки баластите и как и едно кабелче не стърчи от фара,просто е елегантно.

п.с. А за да видиш обяви пиши в търсачката на ebay "w208 led"освен стопове,ще ти изкара и габаритите.
Liloff-да ти пусна линк,ама след два дена може да не е активен....масовата цена е същата 26$+15$(shipping),ще трябва както каза Марто да се съберем накуп за поръчкаКолеги, може ли линк към тези габарити.

п.с. А за да видиш обяви пиши в търсачката на ebay "w208 led"освен стопове,ще ти изкара и габаритите.

Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?
Публикувано 07 февруари 2010 - 10:41
Цък
Това са габарити от Луксима.. обаче не пише нищо за грешките.
Ако не стане само с диодите.. винаги седи варианта , който написах по-нагоре
Това са габарити от Луксима.. обаче не пише нищо за грешките.
Ако не стане само с диодите.. винаги седи варианта , който написах по-нагоре

Scientists have finally discovered what's wrong with the female brain : On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left...

Публикувано 07 февруари 2010 - 11:08
аз грешката на 124-ката за изгоряла крушка я лекувам много лесно и без пари свалям таблото и откачам крушката и всичко е 6 : )
Публикувано 07 февруари 2010 - 17:35
Хм на 124-та ще махнеш крушката, ма на 210 си го изписва на таблото, там няма кво да направиш.Пък и не виждам смисъл да имаш такава полезна екстра и да я игнорираш по този начин.
Интересно когато боговете говорят, тия с фактите къде са тогава.
Публикувано 07 февруари 2010 - 17:45
Е, ти реално като сложиш кабела против сигнал за изгорели крушки - пак я губиш готината екстра 
Колкото до габаритните крушки: ако се ползват LED крушки със същата мощност би трябвало да не светва сигнализацията.
Преди време бяхме купували на братото за Митсубишито LED габаритни крушки (именно заради ксенона). Бяхме взели едни с 5 SMD диода и светеха доста приятно. Даже на дневна светлина не можеше да се различи дали светят диодите или ксенона. Цената излезе $10 комплект от 2 крушки. Реално ни излезе $20, защото се наложи да купим втори комплект, след като първия го изгорихме, но това са рисковете на професията. На митсубишито крушката опря в капачката на крушката на дългите светлини, която е метална - направи късо и изгоря LED крушката. На втория комплект ги намазах с прозрачна епоксидна смола преди да ги монтираме. Не опряха и не изгоряха, но се яви друг проблем - дали от нагряването на SMD диодите, дали от силната ултравиолетова светлина, но епоксидната смола пожълтя. И понеже фаровете бяха кристални - стана доста грозно, защото крушките изглеждаха жълти. Също така не е лоша идея да се провери къде е + и къде е - на крушката и на цокъла, за да няма изненади след монтажа. И не на последно място - ако поръчвате 2 - 3 човека - поръчайте един комплект в повече - винаги има потенциално място за грешка и после чакаш още 2 - 3 седмици да доставят новата крушка...

Колкото до габаритните крушки: ако се ползват LED крушки със същата мощност би трябвало да не светва сигнализацията.
Преди време бяхме купували на братото за Митсубишито LED габаритни крушки (именно заради ксенона). Бяхме взели едни с 5 SMD диода и светеха доста приятно. Даже на дневна светлина не можеше да се различи дали светят диодите или ксенона. Цената излезе $10 комплект от 2 крушки. Реално ни излезе $20, защото се наложи да купим втори комплект, след като първия го изгорихме, но това са рисковете на професията. На митсубишито крушката опря в капачката на крушката на дългите светлини, която е метална - направи късо и изгоря LED крушката. На втория комплект ги намазах с прозрачна епоксидна смола преди да ги монтираме. Не опряха и не изгоряха, но се яви друг проблем - дали от нагряването на SMD диодите, дали от силната ултравиолетова светлина, но епоксидната смола пожълтя. И понеже фаровете бяха кристални - стана доста грозно, защото крушките изглеждаха жълти. Също така не е лоша идея да се провери къде е + и къде е - на крушката и на цокъла, за да няма изненади след монтажа. И не на последно място - ако поръчвате 2 - 3 човека - поръчайте един комплект в повече - винаги има потенциално място за грешка и после чакаш още 2 - 3 седмици да доставят новата крушка...
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 09 февруари 2010 - 12:24
На W210-ка си сложих 35вата 4300К ксенон, на който пишеше, че е CANBUS съвместим и наистина не дава грешка за изгоряла крушка. Крушката е H7R (за РЕФЛЕКТОРНИ ФАРОВЕ!!!). Купих го от Англия за под 200лв преди година.
И на мен в студеното ми гаснат течнокристалните индикатори на таблото, имам чувството, че при пускане гълта повече пиков ток и от това гаснат индикаторите, защото ако подаваш газ до 1000 оборота и тогава пуснеш ксенона, няма проблеми.
За габарит сложих LED-ове от USA по $23, които също имат някаква електроника в корпусчето си, защото не активират системата за изгоряла крушка.
Проблемът е, че светят по-синьо от ксенона и ме дразнят. Сложих им обвивка от оранжево фотографско фолио, за да 'стопля' температурата на светене, но пак не ми харесва. Предполагам, че са сметнати да светят същия цвят като 6000К ксенон.
Ще ги подаря или продам на някой с 6000К ксенон май.
Ето ги:
И на мен в студеното ми гаснат течнокристалните индикатори на таблото, имам чувството, че при пускане гълта повече пиков ток и от това гаснат индикаторите, защото ако подаваш газ до 1000 оборота и тогава пуснеш ксенона, няма проблеми.
За габарит сложих LED-ове от USA по $23, които също имат някаква електроника в корпусчето си, защото не активират системата за изгоряла крушка.
Проблемът е, че светят по-синьо от ксенона и ме дразнят. Сложих им обвивка от оранжево фотографско фолио, за да 'стопля' температурата на светене, но пак не ми харесва. Предполагам, че са сметнати да светят същия цвят като 6000К ксенон.
Ето ги:

Публикувано 09 февруари 2010 - 13:16
На W210-ка си сложих 35вата 4300К ксенон, на който пишеше, че е CANBUS съвместим и наистина не дава грешка за изгоряла крушка. Крушката е H7R (за РЕФЛЕКТОРНИ ФАРОВЕ!!!). Купих го от Англия за под 200лв преди година.
Ето ги:
Ами ако решиш до събота ги взимам, след това така или иначе ще си взема подобни с девет кристала.
Публикувано 09 февруари 2010 - 13:21
Aз също имам интерес.
И двата варианта ме устройват. Колега, ако ги вземеш тези, би ли ми казал от къде ще поръчваш.
Denislav, прати ми моля те сайта от който ги поръча.
И двата варианта ме устройват. Колега, ако ги вземеш тези, би ли ми казал от къде ще поръчваш.
Публикувано 09 февруари 2010 - 14:04
Aз също имам интерес.
Разговарял съм с Luxima и от там ще взема крушките, като могат същите да се закупят и от партньорите им с които имат договори.Казаха ми че най-удачния вариант ще е с девет кристала, които ще са със същата светлина като ксенона.Моя е 6000к.За друг цветови диапазон незнам, не съм питал.
Публикувано 09 февруари 2010 - 14:21
Преди малко говорих с момчетата от Тояга (които са представител на луксима) тъй като мисля утре да мина да взема един комплект.. пък монтажа мааалко по натам , че в момента ценово са добре (209 лв Н4 - Би).
Та , споменаха че имат диоди . които са с 9W , което няма да дава грешна на компютъра - тъй като стандартните габарити са 5W.
Незнам дали са само 6000к... тъй като мисля да си взема 5000.. и мисля , че има и за 5000. Виж.. това не се сетих да питам на място.. ама утре като отида да го поръчам.. ще разпитам
Та , споменаха че имат диоди . които са с 9W , което няма да дава грешна на компютъра - тъй като стандартните габарити са 5W.
Незнам дали са само 6000к... тъй като мисля да си взема 5000.. и мисля , че има и за 5000. Виж.. това не се сетих да питам на място.. ама утре като отида да го поръчам.. ще разпитам

Публикувано 09 февруари 2010 - 14:29
Зимай, ще се родиш, а още повече с Би ще е върховно.Ама я верно утре като ходиш в Тояга виж и там за габаритчетата да разяснят малко.Мене по ме притеснява нещо да не се разтопи цокъла от различните W, от колкото за грешка.
Публикувано 09 февруари 2010 - 16:45
Пичове, ето линк, откъдето съм купил моите габарити:
ebay.com
Не се лъжете обаче по тия обявени ватове!
Няма как да ви продадат диоди в такъв корпус, които да консумират 9 вата. Аз съм наслагал вкъщи светодиодни скъпи 220V крушки, който са 3 и 4 Вата, вътре са с по 80-100 светодиода и светят колкото 40вата обикновена крушка.
Тия габаритчета са части от вата, дори 1ват нямат. Моите са относително силни - с 16 по-малки светодиода и 1 по-силен на челото на крушката. Тия с 9 светодиода определено ще са доста по-слаби от моите. Все пак тоя габарит трябва да се вижда, че свети, а не че мижурка.
ebay.com
Не се лъжете обаче по тия обявени ватове!
Няма как да ви продадат диоди в такъв корпус, които да консумират 9 вата. Аз съм наслагал вкъщи светодиодни скъпи 220V крушки, който са 3 и 4 Вата, вътре са с по 80-100 светодиода и светят колкото 40вата обикновена крушка.
Тия габаритчета са части от вата, дори 1ват нямат. Моите са относително силни - с 16 по-малки светодиода и 1 по-силен на челото на крушката. Тия с 9 светодиода определено ще са доста по-слаби от моите. Все пак тоя габарит трябва да се вижда, че свети, а не че мижурка.
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни