И на мен не ми се спори.Не ми се спори, но:
1. Актът (АУАН - Акт за установяване на административно нарушение) е констатация за нарушение и дори и да не го подпишеш като нарушител, това няма да възпрепятства КАТ да ти съставят наказателно постановление, както и няма да те оневини. Това, което те прави виновен не е актът, а наказателното постановление. Затова пред съда не се обжалва АКТ, а НП... в акта имаш поле за възражение, което можеш да попълниш и на теория може срещу този акт да не бъде съставено НП. Но след като излезе НП - вече започва да тече 7 дневния срок за обжалване пред съда.
2. Няма термин "пропуснати ползи" при административните дела, каквито са делата срещу КАТ. Примерът с трудовите правоотношения няма нищо общо с административното наказание. Ако не спазя договор с теб, също можеш да си търсиш "пропуснати ползи", ако те осъдят за убийство и те оправдаят след 5 години в затвора (имаше такъв репотаж тия дни по ТВ) - също, обаче в случая с КАТ не става дума нито за търговско, нито за трудово, нито за наказателно право, а за административно производство и не си прав. Щом си спечелил 17 дела срещу КАТ - любопитен съм да чуя твоя опит - колко обезщетение получи ти? Сигурен съм, че николко, спечелил си дотолкова, доколкото са отпаднали наказанията, с които не си бил съгласен и не си плащал разноски по делата, но не повече от това.
Акта е хартийка с която да си бършем дупето. Ако се подпишеш на нарушител сам си слагаш глават в торбата. Ако не се подпишеш може и да няма наказателно постановление. С две думи: акта е гледната точка на милиционера, НП е гледната точка на някой си друг, съда казва дали предишните две са правилни. Всеки си има глава на раменете, може да се посъветва с адвокати и да си прецени шансовете.
Пропуснати ползи има винаги. Дали ще си ги търсиш и можеш ли да ги докажеш си е твоя работа.