Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

покупка на кола от Германиямоля за помощ

• Please log in to reply
37 мнения по тази тема

#31 brpi

brpi

Майстор

• Потребители на форума
  • 1243 Мнения:
  • Град:Karlsruhe,Germany
  • Автомобил:
    W124 300D 603
    W124 230E 102

Публикувано 01 февруари 2010 - 11:42

Здравейте колеги. Скоро пътувам за Германия за кола. Предполагам има доста хора тук,които сами са си докарали любимата кола от там,още повече,че вече могат да се вкарват по-мощни автомобили. Та имам няколко конкретни въпроса.

По моите наблюдения италианските и колите в БГ са с едно 20-30% по-евтини от немските (като се сметнат и разходите по доставка и т.н.) и въпреки това доста хора,които търсят точно определена кола за себе си, а не за продажба, избират да пътуват. Защо?
- В немско има закони - до 2 седмици от продажбата -ако че купуваш от часно лице - Връщаш му колата -ония ти въща парите .Няма хън ,няма мън -има закон и съдебната ситема РАБОТИ .Няма кат в БГ -каквото гледаш тва взимаш и в момента в които броиш парите колата е твоя и няма връщане назад.За италянките - ами в БГ всеки разбита от коли и съответно никои не е прецакан когато купува кола - съответно почват да се фабрикуват митове и легенди.Смея да твърдя следното -АКО обявените параметри на колата са истина - то тазя кола НЕ Е НИАКАКЪВ ПРОБЛЕМ да се продаде в Италия или в немско ,или в Австрия и т.н и то по скъпо от обявената цена в БГ.Но това се обяснява че немските търговци на коли са заспали и не ги разбират тия работи ,само наще джамбази са отворени и набарват далверата но все пак и те са заспали щото пропускат да реализират печалба -пътя от италия до нямско е много по малък и надценката би била по голяма но .... от тука нататък......всеки може да си ползва главата и да размишлява що е така.

При кой вариант вероятността да ме излъжат е по-малка, автокъща или частно лице? С нас ще има монтьор но аз не разбирам от коли а сумата е до 7К евро,която поне за мен никак не е малка.
- По принцип автокъща ,там законите са по други но не е 100% гаранция.Много дълго е за обяснение.Моя препоръка е обаче да не се купува от автокъща а от часно лице , но пък докат излене оферта минава време

Връщат ли километри там при положение че повечето коли са със сервизни книжки и пълна история (не че това не може да се изфабрикува), изобщо може ли да се вярва на документацията на колата?
- Не .Документацията не гаранция дори и в немско,освен ако колата не е ходила само в фирмен сервиз. Но иначе върнати км дори и мангалите рядко правят щото много лесно се хваща -срещу малко кинти се проерява и хвант ли че лъжеш -от няколко години е затегнаха закона и шибат яко

Доколко може да се вярва на обявите пуснати в mobile.de , защото ще се вземат 3 коли и предварително ще се прави маршрут че Германия е големичка и за една кола не може да се ходи до Хамбург например....
-Ами още при прегледа на обявите може да отсееш зърното от плявата -поне да не губиш време.

При обявена цена да речем 7500 евро с колко надолу може да смъкне човек (зная, че всичко е относително и индивидуално,но все пак конкретни примери биха ми били от полза).
- В наи общия случаи ,ама съвсем грубо -макс 10 %

И последно, най-на сърце ми е SLK kompressor 200-230 / 2000 година, ще мога ли да се включа до 7000 евро че няма накъде нагоре.....
- Тук нищо не мога да ти кажа -не съм наблюдавал тоз тип Мерц.

Благодаря Ви предварително, ще се радвам на всяко изказано мнение.

Горенаписаото е мое лично мнение , базирано на опита ми от почти 10 години живот в немско-.Ако някои случаино е засегнат -моля за извинение. Аз так виждам нещата просто.
И дебело да подчертая- Аз не се занимавам с търговия на коли икои от къде и какво ще купува и т.н ми е все тая.
  • 0
W 124 - 300D
W 124 - 230E

#32 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 01 февруари 2010 - 12:59

От друга страна - когато бях в Неапол си поставих за цел да открия неударена кола на улицата... Нямаше...
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#33 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C124- 92г 200CE -продаден
    Mercedes-Benz W210-97г E200 Avantgarde- продаден
    Mercedes-Benz C208- 99г CLK200 Kompressor-продаден
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 01 февруари 2010 - 13:14

От друга страна - когато бях в Неапол си поставих за цел да открия неударена кола на улицата... Нямаше...

От трета стана Илия, предпочитам да си боядисам броните и някоя друга козметична забележка, отколкото да кърпя вежди прагове, дъна, ботуши и др. такива опелджийски занимания.
  • 0

#34 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 01 февруари 2010 - 13:21

Айде сега - на опели ще се обиждаме :)
Съгласен съм... Между другото всичките бяха леко ударени, даже лакът е здрав... за боя да не говорим.
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#35 p22

p22

Майстор

• Потребители на форума
  • 837 Мнения:
  • Автомобил:
    ML 270 cdi
    A 170 cdi

Публикувано 01 февруари 2010 - 13:23

Аз винаги съм си купувал колите от БГ с изключение на последната - МЛ-а. Никога не съм имал кой знае какви проблеми, доволен съм бил от всичките си коли. Истината е обаче че много избирам, дълго и продължително, чак на мен ми писва...
Мисля че в конкретния случай трябва наистина да си потърсиш първо в БГ, защото както казаха колегите и по нагоре Германия вече не е това което беше, а ако спестиш някой лев от цената няма да са ти излишни.
Ако се купува от Германия смятам че има смисъл за по скъпа кола, тогава трябва да се пазарува от официалните дилъри на МБ. Хората не лъжат, изключително коректни са, дават ти гаранция и изобщо покупката е удоволствие. Карането после също :) Но те продават втора употреба обикновено по новите модели и не по стари от 5-6 годишни. За този модел нямам идея.
  • 0
Mercedes А 170cdi
Mercedes ML 270cdi
Silentium Universi

#36 gothic_fan

gothic_fan

Прохождащ

• Нови потребители
  • 10 Мнения:

Публикувано 01 февруари 2010 - 18:06

Страшно благодарско на всички за мненията, и специално на колегата brpi , много ми помагате, виждам снегът се топи,което е добър знак!!!!!! До 10% пазарлък ми се вижда напълно достатъчно, освен това ще търся коли само със сервизни книжки(има доста такива) и на повече от 100К км, някои лъщи дори дават и гаранция :cool:
Остава само късметът да е с мен и живот и здраве след седмица/две да мога да се похваля с нова количка.
  • 0

#37 hektor

hektor

Майстор

• Потребители на форума
  • 1751 Мнения:
  • Град:Гера/София
  • Автомобил:
    Alfa Romeo 147 1.6 ts

Публикувано 01 февруари 2010 - 19:42

www.autohus.de

една доста реномирана авоткъща в немско, всички коли там са проверени и минали ДЕКРА, тази къща си държи на името!
  • 0
Sky каза:Ела да сръбнеш от извора!

" Ау ми врътнеш един Биг Бен ма! Ни моа, боли ме главата!"

#38 gothic_fan

gothic_fan

Прохождащ

• Нови потребители
  • 10 Мнения:

Публикувано 04 февруари 2010 - 14:44

www.autohus.de

една доста реномирана авоткъща в немско, всички коли там са проверени и минали ДЕКРА, тази къща си държи на името!

Благодаря колега, прегледах офертите, там повечето коли виждам че са за експорт и цените (поне за мен) са височки... Както и да е, благодаря за инфото!!!

Относно пазарлъка, има една мноого малка вероятност да харесаме 2-те а защо не и 3-те коли от едно място,тогава предполагам може да се говори за по-ниска обща цена.....
  • 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни