Здравейте колеги. Скоро пътувам за Германия за кола. Предполагам има доста хора тук,които сами са си докарали любимата кола от там,още повече,че вече могат да се вкарват по-мощни автомобили. Та имам няколко конкретни въпроса.
По моите наблюдения италианските и колите в БГ са с едно 20-30% по-евтини от немските (като се сметнат и разходите по доставка и т.н.) и въпреки това доста хора,които търсят точно определена кола за себе си, а не за продажба, избират да пътуват. Защо?
- В немско има закони - до 2 седмици от продажбата -ако че купуваш от часно лице - Връщаш му колата -ония ти въща парите .Няма хън ,няма мън -има закон и съдебната ситема РАБОТИ .Няма кат в БГ -каквото гледаш тва взимаш и в момента в които броиш парите колата е твоя и няма връщане назад.За италянките - ами в БГ всеки разбита от коли и съответно никои не е прецакан когато купува кола - съответно почват да се фабрикуват митове и легенди.Смея да твърдя следното -АКО обявените параметри на колата са истина - то тазя кола НЕ Е НИАКАКЪВ ПРОБЛЕМ да се продаде в Италия или в немско ,или в Австрия и т.н и то по скъпо от обявената цена в БГ.Но това се обяснява че немските търговци на коли са заспали и не ги разбират тия работи ,само наще джамбази са отворени и набарват далверата но все пак и те са заспали щото пропускат да реализират печалба -пътя от италия до нямско е много по малък и надценката би била по голяма но .... от тука нататък......всеки може да си ползва главата и да размишлява що е така.
При кой вариант вероятността да ме излъжат е по-малка, автокъща или частно лице? С нас ще има монтьор но аз не разбирам от коли а сумата е до 7К евро,която поне за мен никак не е малка.
- По принцип автокъща ,там законите са по други но не е 100% гаранция.Много дълго е за обяснение.Моя препоръка е обаче да не се купува от автокъща а от часно лице , но пък докат излене оферта минава време
Връщат ли километри там при положение че повечето коли са със сервизни книжки и пълна история (не че това не може да се изфабрикува), изобщо може ли да се вярва на документацията на колата?
- Не .Документацията не гаранция дори и в немско,освен ако колата не е ходила само в фирмен сервиз. Но иначе върнати км дори и мангалите рядко правят щото много лесно се хваща -срещу малко кинти се проерява и хвант ли че лъжеш -от няколко години е затегнаха закона и шибат яко
Доколко може да се вярва на обявите пуснати в mobile.de , защото ще се вземат 3 коли и предварително ще се прави маршрут че Германия е големичка и за една кола не може да се ходи до Хамбург например....
-Ами още при прегледа на обявите може да отсееш зърното от плявата -поне да не губиш време.
При обявена цена да речем 7500 евро с колко надолу може да смъкне човек (зная, че всичко е относително и индивидуално,но все пак конкретни примери биха ми били от полза).
- В наи общия случаи ,ама съвсем грубо -макс 10 %
И последно, най-на сърце ми е SLK kompressor 200-230 / 2000 година, ще мога ли да се включа до 7000 евро че няма накъде нагоре.....
- Тук нищо не мога да ти кажа -не съм наблюдавал тоз тип Мерц.
Благодаря Ви предварително, ще се радвам на всяко изказано мнение.
Горенаписаото е мое лично мнение , базирано на опита ми от почти 10 години живот в немско-.Ако някои случаино е засегнат -моля за извинение. Аз так виждам нещата просто.
И дебело да подчертая- Аз не се занимавам с търговия на коли икои от къде и какво ще купува и т.н ми е все тая.