Jump to content

•  

Photo
- - - - -

покупка на кола от Германиямоля за помощ

• Please log in to reply
37 replies to this topic

#16 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8,412 Posts:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Turbo Quattro

User's Awards

3
16
3
2
Garage View Garage

Posted 30 January 2010 - 13:56

Мхм абсолютно съм съгласен с илия и Бастунчика...всичките ми четири коли са от Италия. И освен,че нямам ядове с тенекията,нямам ядове и с ДВГ-то...да чукна на дърво.Момци селяка си е се селяк и в дойч и в жабарско-така,че е въпрос на късмет,а вие си купувайте гнилоч от немско и австрийско, и спете спокойни :icon_coolgrin:

И аз подкрепям. Трите ми лични коли до сега са били италианки и са били изключително запазени.
Форда ми внесен в България 2000г., до ден днешен няма грам ръжда (говорим за Форд Орион на 19г.)
БМВ-то ми е като излязло от завода, отдолу като я видях, все едно никога не е била карана.
Мерцедеса ясен, като й полирам фаровете, въобще няма да си личи че е стар :)

Но и трите коли си бяха със сервизните книжки и си личеше, че са пазени, със всички ключове и т.н.

На всичките ми приятели със немски коли, де що има алуминий по тях е свършил от солта в германско.
Бях купил една климатична перка 2ра ръка от немска кола за БМВ-то... той мотора беше в полуразпад на перката от тая сол, цъфнал като майска роза.

Има и изключения разбира се на коли в Германско в невероятно състояние, но и цените са им такива, те не са прости хората ;)
Исках да купя едно купе Е46 от приятел в Щутгарт, пича на 8х.евро се цупеше, после като се замислих слава Богу, че не съм я взел. 2-3 години по-късно някой сопол щеше да дойде да ми се дърви, че не е възможно да съм я купил на 30х.км (а тя в момента е на толкова, щото момчето й е първи собственик), и пак да се набия с някаква космическа сума назад за кола.

И, да, виждал съм една Швейцарка, няколко австрийки и няколко германки в добро състояние, но само толкова, останалото е изгнил талаш, дето се движи по нашите пътища.
  • 0

Audi_A4_avatar.gif

#17 FOKERA1979

FOKERA1979

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 49 Posts:
  • Град:софия
  • Автомобил:
    w210-2.5td

Posted 30 January 2010 - 17:20

да не забравяме колко немци с мустаци ;) и австрици ходят до италия за коли и след това познаи с 1000-2000 евра от горе
  • 0

#18 300 Gullwing

300 Gullwing

Чирак

• Потребители на форума
  • 115 Posts:
  • Автомобил:
    E230 Classic 2007 W211 2.5L 204/bhp - черен

Posted 30 January 2010 - 17:53

Ама от арабските ако вземеш някоя на 10`000 км, ама е карана така, по-добре недей :)

Има ги и такива фенове :0_yahoo: ма как и да го погледне човек пичовете радват окото и душата и карат сарцетоти да затупти по барзо. :0_yahoo: :0_yahoo:

Сега по темата, ако трябва да избирам между това дали да е взема от България или Германия бих пробвал първо от Бг, защото според ме и тук се намират доста добри коли, но и от България да е пак да е от частник според мен и да е карана малко по дълго от човека в Бг, ако е карана редовно колата то си личи според мен, а от кола която се кара редовно могат да изкочат по малко неприятни изненади като цяло. Поздрави и успех в търсенето на кола.
  • 0
От един Мерцедес по добър може да бъде само друг Бенц. ;)

#19 vik_70

vik_70

Чирак

• Потребители на форума
  • 320 Posts:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    W210 3,2CDI 197hp avangard

Posted 30 January 2010 - 20:21

http://cars.bghot.com/
  • 0

#20 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8,412 Posts:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro

User's Awards

3
16
3
2
Garage View Garage

Posted 30 January 2010 - 22:26

Аз чак сега видях, че става въпрос за SLK...
Ти луд ли си бре? Как ще ходиш да обикаляш Германия специално за такава кола. Това да не е Е-класа или друга семейна кола, карана от Турчин, който всяка година пътува Турция - Германия с лапетията?
SLK-тата обикновено са на малко километри, а особено на тази цена не знам какво трябва да е.
Един приятел си купи преди няколко месеца от България за 11000лв. перфектна 200 Компресор, 2000г. с кожи и всички нормални екстри, които ти идват на ум.
И да, колата като се изключи пробито казанче на течността за чистачките, няма други забележки.

Според мен е по-разумно да си купиш такава количка от България и с останалите пари да си направиш една хубава почивка някъде.
  • 0

Audi_A4_avatar.gif

#21 Subsonic

Subsonic

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 4,598 Posts:
  • Автомобил:
    ex W124 230E, 91
    ex W124 260E, 89
    ex S211 E320, 03
    C219 CLS500, 06

Posted 31 January 2010 - 02:53

Вие наистина ли вярвате че в Италия няма зима, никога не вали сняг, и не обработват пътищата със сол? :)

Или си избирате колите само от Сицилия?
  • 0

#22 FOKERA1979

FOKERA1979

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 49 Posts:
  • Град:софия
  • Автомобил:
    w210-2.5td

Posted 31 January 2010 - 06:31

от палеца на ботуша :hooray:

Вие наистина ли вярвате че в Италия няма зима, никога не вали сняг, и не обработват пътищата със сол? :)

• 0

#23 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7,499 Posts:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue

User's Awards

2
13
3
3
Garage View Garage

Posted 31 January 2010 - 09:10

Е, зима има разбира се, но започва един месец по-късно и свършва месец по-рано. И това не е малко :)
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#24 msi200

msi200

Напреднал

• Потребители на форума
  • 278 Posts:
  • Град:Sofia

Posted 31 January 2010 - 10:01

Трябва да си прецениш дали има смисъл за такава кола, тоест за тези пари. Все пак ходенето до Германия е време и път... Ако я купиш от тук едва ли ще има проблеми, но цените са по-високи.

И друг съвет - наблюдавай пазара известно време(поне месец), за да забележиш на какви цени изчезват колите от обявите.

И в Германия може да се пазариш, даже и със истински Германци.
  • 0
I love the sound of V8 in the morning...

#25 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,773 Posts:
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C124- 92г 200CE -продаден
    Mercedes-Benz W210-97г E200 Avantgarde- продаден
    Mercedes-Benz C208- 99г CLK200 Kompressor-продаден
Garage View Garage

Posted 31 January 2010 - 13:29

Купето беше от Милано- нямаше ТОЧИЦА ръжда, но за сметка на това имаше всички екстри, за които стиснатия германец не би платил никога. Иначе относно зимата- в момента в Милано е +4градуса, слънчево и няма сняг, влага, киша и т.н. След 3-4 дни ще вали дъжд при t' +6 градуса. Аз на това зима не мога да му кажа.
Очиларката е внесена от гр.Бари- няма точица ръжда, въпреки форумните легенди за гниещи 210-ки, пак има всички екстри, които германецът не плаща, щото е скръндза. Климатичната обстановка в Бари- в момента е слънчево и сухо при t' +12 градуса. Прогнозата за близките две седмици е температури между +6 до +14 градуса. Едва ли и това се нарича зима.
В отговор на въпроса: ДА наистина вярвям, че в някои части на Италия няма зима, не вали сняг, а при +12градуса едва ли някой ръси сол по улиците, за забавление. Относно как си избирам колите- видя ли ръжда, колата отпада автоматично, ако ще да е била от гаража на Хелмут Кол.
  • 0

#26 Subsonic

Subsonic

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 4,598 Posts:
  • Автомобил:
    ex W124 230E, 91
    ex W124 260E, 89
    ex S211 E320, 03
    C219 CLS500, 06

Posted 31 January 2010 - 22:44

http://www.blogfromi.../snowy-snowier/
http://www.rexfeatur...in_milan,_italy
Сняг в Милано

http://www.twowheels...rough-city-snow
Моторист по заснежен път около Милано
  • 0

#27 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,773 Posts:
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C124- 92г 200CE -продаден
    Mercedes-Benz W210-97г E200 Avantgarde- продаден
    Mercedes-Benz C208- 99г CLK200 Kompressor-продаден
Garage View Garage

Posted 31 January 2010 - 23:04

http://www.blogfromi.../snowy-snowier/
http://www.rexfeatur...in_milan,_italy
Сняг в Милано
http://www.twowheels...rough-city-snow
Моторист по заснежен път около Милано

Така де, то тия аномалии заляха и Испания, страна с традиционно горещ климат, кадри от тогава даваха и по новините на БНТ, но това беше когато тук нямаше и помен от зима. Обаче това са епизодични явления, веднъж на няколко години и траят по седмица-две, не можем да говорим засериозна зима от типа на австрийската или германската зими.
Факт е, че когато тук беше -18 (преди няколко дни) в Южна Италия беше +8.
  • 0

#28 Subsonic

Subsonic

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 4,598 Posts:
  • Автомобил:
    ex W124 230E, 91
    ex W124 260E, 89
    ex S211 E320, 03
    C219 CLS500, 06

Posted 31 January 2010 - 23:37

Това с моториста е от декември 2008, другите снимки са от януари 2009-та, не говорим за януари 2010.

А то Милано си е почти в Швейцария на картата. Топлия, влажен, морски климат на юг също не е цвете за боята.

Причината за изгнилите немски коли и "запазените" италиянки е друга - просто в Германия за толкова има стигат парите на наште авто-търгаши и предпочитат да ги карат от Италия. Да не говорим че в Италия има много повече българи, които въртят далаверки, отколкото в Германия. Нищо чудно там да си имат готови канали за износ на коли, с предимно българско участие, и по малко албанско ;).
  • 0

#29 msi200

msi200

Напреднал

• Потребители на форума
  • 278 Posts:
  • Град:Sofia

Posted 01 February 2010 - 09:46

В България се внасят евтини коли, защото пазара го изисква.

А това дето старите коли от Италия били по-качествени от Немските според мен не може да го мислите сериозно... Ако бяха по-качествени, щяха да са по-скъпи - пазарна логика.
  • 0
I love the sound of V8 in the morning...

#30 vanko

vanko

Напреднал

• Потребители на форума
  • 292 Posts:
  • Град:Варна

Posted 01 February 2010 - 11:33

Въпреки, че никой няма да ми повярва, моята каруца си я докарах на 9 години и 70 000 км, с документи от ДЕКРА. Имаше преди това само 1 собственик. Мисълта ми е, че който търси - намира. Ако искаш да си купиш хубава колица си трябват пари и обикаляне. Отиваме по обява в една автокъща - Ужас! И накрая случайно визирах моя екземпляр, но 2 минути следкато го спазарих, дойдоха хора точно за него. Така че хубавите колици се продават бързо.
  • 0
Всеки нехарактерен шум в колата след време става характерен!
Публикувано изображение

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users