Уважаеми г-н. Миролюб Владимиров явно ви е провокирало заглавието на темата ми,която държа да подчертая,че описаното в нея е пълна истина.
Въпросната част е закупена и монтирана лично от мен.
Как мога да предявя иск за рекламация при това положение?
С Уважение Александър Михайлов
Понеже съм пристрастен, когато става въпрос за части и сервизи, искам да изкажа мнението си.
Всеки един човек, ръководител на сервиз или магазин иска да знае, каква е организацията, която ръководи от очите на клиента, но в тази тема изказванията не са породени от професионализъм, а търсене на сензации.
Ако ние, свързаните с колите, постваме такива теми, скоро където и да отидем да търсим партньорство, ще ни затварят вратите.
Както за Бош, така и за Балкан Стар мисля, че трябва да успокоим страстите и да не нападаме хората и фирмите, още повече да се изказваме неподготвени.
Сервиза в който работя, ползваме всякакви части Бош и не мога да кажа че са боклуци.
Освен това, фирма Киров ни е доставчик на оборудване, заваръчни апарати, ръчни ел. инструменти и др. Познавам колегите и мисля, че са професионалисти и отговорни хора.
Нека някой отвори оригинална опаковка на подгревна свещ от Пежо, VW, BMW или МБ и да прочете какво пише на свещта. Какво пише? BERU пише.
Относно купуването на резервни части и тяхната гаранция, има правила - отиваш в сервиза, плащаш вграждат и гаранцията е валидна.
Обаче, ако някой иска да се прави на майстор, а после плаче - какво очаква да стане?
Много ясно, на Алекс 1, пурата е на газ, дали при покупката е съобразена тази малка подробност - това го давам като пример.
Искам да кажа, че има много фактори, на които не обръщаме внимание, но се оказват важни.
Относно качеството на частите - в големите фирми затова е скъпо, защото хората дават гаранция, ако някой иска евтино, нека купува евтино, но да не търси гаранция.
Така че, уважаеми господа, много Ви моля, да сте малко по сдържани в изказванията си.
Посочете ми една голяма фирма, която няма изнесено производство някъде по света?
Аз, като секретар на клуба, искам да помоля някой Модератор да заключи темата, а в "проблеми и ремонти" да си пишем теми например: моторчета от Лада да се слагат на Мерцедес и други такива разпробиваници.
Поздарви и успех на всички.
С Уважение.
Людмил Деянов