Шум от двигателя602.912
Започната от Kunev, 04 яну 2010 - 20:07:51
22 мнения по тази тема
Публикувано 04 януари 2010 - 20:07
От доста време насам имам един шум от двигателя, който в студеното време се засилва.
Става въпрос за остър "ръмжащо - стържещ" шум, който значително намалява на около 1200 - 1500 оборота дори и на студен двигател.
Когато загрее мотора работи "като бензинов" само при подаване на газ се усеща звук като от разхлабена и трепереща пластмаса, който около 1200 оборота понамалява.
Аз си мисля че имам проблем с агренажа /веригата/, но се чудя дали е от обтегача или от хидро-привода му, или пък веригата е вече "пътник" ?
Колата е на 250 000 или поне така пише ...
Знам че най добре ще се види като се отвори но в предвид на сезона /понеже нямам гараж/ не ми се иска да се "разцапотвам" много.
Ако някой е имал подобен проблем или има информация по въпроса го моля за съвет.
Прилагам и звуков файл /от GSM но пипнат "малко" с Cool Edit/
Предварително Благодаря
Става въпрос за остър "ръмжащо - стържещ" шум, който значително намалява на около 1200 - 1500 оборота дори и на студен двигател.
Когато загрее мотора работи "като бензинов" само при подаване на газ се усеща звук като от разхлабена и трепереща пластмаса, който около 1200 оборота понамалява.
Аз си мисля че имам проблем с агренажа /веригата/, но се чудя дали е от обтегача или от хидро-привода му, или пък веригата е вече "пътник" ?
Колата е на 250 000 или поне така пише ...
Знам че най добре ще се види като се отвори но в предвид на сезона /понеже нямам гараж/ не ми се иска да се "разцапотвам" много.
Ако някой е имал подобен проблем или има информация по въпроса го моля за съвет.
Прилагам и звуков файл /от GSM но пипнат "малко" с Cool Edit/
Предварително Благодаря
Само вселената и човешката глупост могат да бъдат безкрайни.
Публикувано 05 януари 2010 - 00:06
нормално е да изчезва при по ниски обороти тресенето на двигателя е по силно докато след 1000 спира да се тресе от оборотите и затова спира да дрънка
Публикувано 05 януари 2010 - 00:08
нормално е да изчезва при по ниски обороти тресенето на двигателя е по силно докато след 1000 спира да се тресе от оборотите и затова спира да дрънка.Ти имаш пистов ремък а не ангренажен колата ти е с верига
Публикувано 05 януари 2010 - 11:26
Благодаря за отговорите.
Знам че съм с агренажна верига а не с ремък.
Амортисьорчето на обтегача на ремъка е в много добро състояние./едвам го свивам а то се разтяга след това само/
Палих я за 15-20 секунди без ремък и обтегач даже, и нямаше разлика в шума /пак си беше същия/
Слушах на една кола тази сутрин пред магазина разбито амортисьорче което звучеше доста по различно.
"Моя" шум идва от вътре някъде като чели.
Един продавач в магазин ми каза че може би е износен плъзгача на обтегача на веригата /банана/ или хидро-буталото му.
За това мисля че става въпрос.
Което леко ме притеснява защото от една страна не ми се човърка в студа, а от друга не мога да я карам така да не стане някоя беля.
Амортисьорчето на обтегача на ремъка е в много добро състояние./едвам го свивам а то се разтяга след това само/
Палих я за 15-20 секунди без ремък и обтегач даже, и нямаше разлика в шума /пак си беше същия/
Слушах на една кола тази сутрин пред магазина разбито амортисьорче което звучеше доста по различно.
Един продавач в магазин ми каза че може би е износен плъзгача на обтегача на веригата /банана/ или хидро-буталото му.
Което леко ме притеснява защото от една страна не ми се човърка в студа, а от друга не мога да я карам така да не стане някоя беля.
Публикувано 05 януари 2010 - 16:06
сега чух аудиото което си записал и ми звучи като нещо разхлабено огледай там от кадето идва шумът дали няма нещо, защото като е на нормални обороти двигателя както казах се тресе повече и затова се получава а като дадеш газ изчезва.Според мен ако беше нещо друго като обтегач щеше да си дрънка и като дадеш газБлагодаря за отговорите.
Публикувано 05 януари 2010 - 16:46
Откачи ремъка и виж дали ще го прави.Според мен е от ролката на алтернатора.Поне при мен беше от това
И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода
Публикувано 05 януари 2010 - 17:06
На аудиото много не личи защото е правено с GSM, а той има някаква екстра да премахва околните шумове.
Шума пак го има но е по "замазан" и поизрязан от GSM-а
Заслушай се в пасажа когато "утихва за да доловиш че пак го има.
Шума пак го има но е по "замазан" и поизрязан от GSM-а
Заслушай се в пасажа когато "утихва за да доловиш че пак го има.
Публикувано 05 януари 2010 - 17:11
Откачи ремъка и виж дали ще го прави.Според мен е от ролката на алтернатора.Поне при мен беше от това
Не е, вече пробвах този "номер"
Ролката е нова.
Публикувано 05 януари 2010 - 17:25
Преди време и аз имах подобни терзания на старата кола.
Но се оказа от генерацията.
Разхлабена скоба от ск. кутия към тръбата.
Може и ти да провериш.
Но се оказа от генерацията.
Разхлабена скоба от ск. кутия към тръбата.
Може и ти да провериш.
Публикувано 05 януари 2010 - 17:28
Свали вакуум помпата и провери там - има 2 лагерчета на оста на мембраната. Успех!
Публикувано 05 януари 2010 - 18:00
Тръбите и техните връзки мисля че са добре но за всеки случай ще погледна пак. /започва да ме гони техническата параноя .../
А, обаче с вакум помпи не съм се занимавал и ще изпитам известно затруднение ... ще потърся тема ... дано да има.
Междувременно съм отворен за нови предположения
А, обаче с вакум помпи не съм се занимавал и ще изпитам известно затруднение ... ще потърся тема ... дано да има.
Междувременно съм отворен за нови предположения
Публикувано 05 януари 2010 - 18:47
5 болта към мотора и тръбата към сервото. Като я извадиш лагерчетата се виждат - нищо друго не се разглобява. Успех.
Публикувано 05 януари 2010 - 23:36
Преди малко направих подробна проверка и се оказа че е амортисьорчето на системата за обтягане и линейно компенсиране на ремъка, или по точно неговите тампончета, които са се поотлепили от страни и когато е студено сутрин се вкочанясват и започва едно лунгуртене и тракане все едно че ще се разпадне колата.
Като го "подпрях" отзад по сериозно и взе че млъкна.
Чудя се дали не се продават само тампончетата защото гасителя /демпфера, амортисьорчето/ си работи.
Интересното в случая е че привидно работи защото се прибира трудно и излиза от само себе си.
Разбрах че са два вида които се различават по сила на натиск. Най вероятно съм с по голямото понеже имам климатик.
Чудя са дали мога да го сваля само него и да запаля двигателя за потвърждение ?
Сърдечно благодаря на всички отзовали се.
Като го "подпрях" отзад по сериозно и взе че млъкна.
Чудя се дали не се продават само тампончетата защото гасителя /демпфера, амортисьорчето/ си работи.
Интересното в случая е че привидно работи защото се прибира трудно и излиза от само себе си.
Разбрах че са два вида които се различават по сила на натиск. Най вероятно съм с по голямото понеже имам климатик.
Чудя са дали мога да го сваля само него и да запаля двигателя за потвърждение ?
Сърдечно благодаря на всички отзовали се.
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни