Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Гуми втора употребаКои са хубави, кои не стават ?

• Please log in to reply
5 мнения по тази тема

#1 Faca

Faca

Майстор

• Потребители на форума
  • 883 Мнения:
  • Град:Wien/Österreich
  • Автомобил:
    S210 E320CDI 2000г.
    W140 S300TD 98г. Продаден!
    Vespa PK50S 3.83г.
    Honda Africa 92г.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 25 ноември 2009 - 20:51

Здравейте колеги,
едно приятелче оня ден мина през Виена и ми каза 2-3 места в Германия където имало гуми втора употреба да се продават на ниски цени.
Веднага моето калкулаторче заработи, и прецених, че може да има далавера да карам гуми от Германия за Австрия (не за България!).

Та знам че тук четат много хора които продават автомобилни гуми 2ра употреба , и искам да питам това онова коя гума става коя не ?

Ястно ми е че трябва да се гледа ДОТ , Шарка и да няма наранявания самата гума.

Ако гумата е продупчена с шило отстрани, подлежи ли на правене и други такива дребни въпроси?

Ако някой може да каже по-подробно какво по-точно трябва да се гледа. Коя гума става и коя е за хвърляне. Коя марка е ОК и коя не е за предпочитане.

Аз лично си купувам само нови гуми, но се надявах да мога да изкарвам някое друго левче отгоре, знае ли човек.....

Моля само компетентни мнения, не такива от сорта: "Старите гуми нестават за нищо" и тнт... щото ако НЕ ставаха, нямаше да се продават на доста солидни цени в някой онлайн търгове (говоря за гуми над 17")

Пък и по този начин вярвам, че хората които имат впредвид да купуват гуми 2ра употреба ще са по-бдителни....
  • 0
Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

#2 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 420 SEL
    --W222 S550L
    --R107 380sl

Публикувано 26 ноември 2009 - 00:12

ако са продупчени с шило--нищо им няма, но ако е с нож-- нищо не става.

Имам един приятел, който докара 1 камион с гуми от Немско, оказасе че 90% от гумите бяха срязани, за да не се ползват повече... честито.

И е почти невъзможно да видиш среза
  • 0

#3 Estilian

Estilian

Чирак

• Потребители на форума
  • 33 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Mercedes W140 SEL600 V12 1998г.
    Saab 93-OG Convertible, 2000г.

Публикувано 26 ноември 2009 - 10:31

Марто, а регенерирани ли са съответните гуми?! Тоест - възстановяван ли им е грайферът? Защото в София има едно място, на което си караш стара гума и ти лепят нова шарка... което е евтино, но и доста опасно... защото залепеното може просто да се скъса.

Като цяло при гумите втора употреба има и доста невидими белези, които след това ще ти разкажат играта! Например - деформация или дисбаланс в самия каучук... или шумни гуми! Видимо няма как да го прецениш, но като ги сложиш и колата започне да ти бие на една страна, а недай си боже да ти разбие и окачването! Или пък за шум - да не можеш да си чуеш радиото в колата от виене по асфалта!

За DOT-а не бих разчитал на това, което ще прочета! Ако си идваш някой път дотук и се видим на по кафе ще ти покажа на Горубляне стари гуми, на които с нагорещена преса им слагат нов DOT - ако искаш дори с бъдеща дата ;) Нещо от 2011г. примерно :)
  • 0
================
̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з==(•̪●)==ε/̵͇̿̿/'̿' ̿
Стилян

#4 KPAHK

KPAHK

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 3768 Мнения:
  • Град:MLADOST CITY
  • Автомобил:
    MB E 200, 2016
    MB E 320 CDI, 2007
    Mazda3 BL, 2011
    Toyota Hilux DLX, 2007
    Punto MK1, 1998
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 26 ноември 2009 - 15:04

Гуми втора употреба ми звучи точно като презерватив 2-ра употреба(нов е, здрав е, има грайфер). Всеки си решава сам :rolleyes:

Иначе преди време си взех едни Goodyear от склада на Богров две години бяха ОК на третата на 2 от 4-те им избиха балони. От тогава съм само на нови.
Иначе бих взел от човек ако са нови, малко карани, добре съхранявани и без дефекти, но това от тия дето ги внасят с тировете - НЕ БЛАГОДАРЯ.

Нали ги гледам пред нас на една гумаджийница зимните гуми на клиентите им цяло лято са на пряка слънчева светлина и то нахвърляне на камари по 2-3 метра. Сещайте се какво става после от такава гума, нищо че ДОТ-а и е идеален и грайфера също
  • 0

#5 Faca

Faca

Майстор

• Потребители на форума
  • 883 Мнения:
  • Град:Wien/Österreich
  • Автомобил:
    S210 E320CDI 2000г.
    W140 S300TD 98г. Продаден!
    Vespa PK50S 3.83г.
    Honda Africa 92г.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 26 ноември 2009 - 16:26

Аз питам да препродавам, не да ползвам.

Когато 2008 началото на зимата купих джантие за Ц класата на тях имаше гуми goodyear на 2 години с идеален грайфер.

Да ама аз си купих новички Мишленки и всичко си заспа.

Новия собственик на Ц класата да си ги кара със здраве ;)

За W140ката ще ми избягат много пари за нови гуми , но това е живота....
  • 0
Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

#6 a_atanasov

a_atanasov

Майстор

• Потребители на форума
  • 1713 Мнения:
  • Град:114445

Публикувано 26 ноември 2009 - 16:40

Защо не отвориш ADAC за класация на зимни гуми и ще видиш какви да търсиш. Отделно тези с повече останал грайфер.
  • 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни