Jump to content

•  

Photo
- - - - -

Младите шофьори и жените шофьорипредизвикват ли ПТП по презумпция?

• Please log in to reply
46 replies to this topic

#46 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7,501 Posts:
  • Град:София
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue

User's Awards

2
13
3
3
Garage View Garage

Posted 27 November 2009 - 09:15

Трето място съм оставил за олигофрените дето паркират на пешахдната пътека, те са най много.

Е, да са много, да са много - колко ще да са? Две коли ще спрат и свърши пътеката :)
Положението е трагично по ред причини. Лошото е, че както са отговорили от радио Ереван на въпроса "Кога ще стане по-добре?" - "Вече беше!".
Всеки шофьор е и пешеходец и шофьор, но повечето пешеходци са само пешеходци. Затова много се кефя, като вземат тия от втората група да разсъждават.
На трасе от 500 метра - 20 пешеходни пътеки, през една със светофар. След което на тоя светофар никой не спира, а пешеходците пресичат където им падне.
Излиза от магазина - защо да ходи до пешеходната пътека - пред магазина е най-близко - директно се пресича.
Да се огледам ли за коли? Не, за какво - те тия гадни шофьори са длъжни да ме пазят, аз съм камикадзе, мен кола не ме лови...
Къде да ходя - по тротоара или по платното. Те и без, гадните шофьори паркират по тротоара, нищо, че сега има колчета и няма коли - аз ще си пердаша по платното. Пък и там е по-безопасно. Те са длъжни да ме пазят. Аз съм камикадже. Кола не ме лови... като ме удари - нека ме лежи.
Ще пресичам през нощта, по тъмно, на неосветено, ще се пременя с черни дрехи - сега са много модерни. Ще нахлузя камуфлаж, ще се скрия в храстите и ще скоча на пътя в последния момент.
Ако карам пил - глоба, затвор и без книжка. А ако пиян се разхожда на зиг-заг (случвало ми се е в комбинация с предния вариант - черен по тъмно) - полицаите ще му размахат пръст - така не се прави...

И изобщо - някой пешеходец като се сърди на шофьорите - той самият замисля ли се за собственото си поведение?

Верно е, че масово има шофьори магьосници - дето имат 1м. спирачен път и знаят и могат всичко. Ама си мисля, че ако се направи една кампания за пешеходци - как да се движат из града - ще е много положително. Масово виждам хора, дето не знаят на коя страна да се огледат или от коя страна на тротоара да се движат.

И като стана дума за тръгване с ръчна - на тия крачни ръчни - ходи тръгни на ръчна :)
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#47 shiki

shiki

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 797 Posts:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W 124 300D Turbo 1993 год.
Garage View Garage

Posted 27 November 2009 - 09:22

Илия, кампанийно не става-трябва да си има един-два часа седмично в програмата още в първи клас! Защото това са нашите деца!
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users