"Знаете, че сте в 124-ката, когато...?"
Started by projektzwo, 20 Nov 2009 - 11:48:38
112 replies to this topic
Posted 26 January 2012 - 21:07
Имам 124 200Е 92или 93 година автоматик,когато отидох да го купя,немеца беше в един бар и ми каза ей там е паркиран ,ето ти ключовете,иди го виж. Качих се ,запалих го,отворих капака - мърка,ама ....музика.Първото нещо дето ми мина през главата,беше - купувам го ! Така и направих. Беше на 88000км. Сега е на 150 000км .
Чувството да се качиш на магистралата ,да изгасиш музиката ,и да чуваш само поренето на въздуха е неповторимо.
Миналата седмица един собственик на SL55 ме пита дали може да направи едно кръгче за да си припомнел годините когато имал ц180. Дадох му ключовете,и когато се върна ,отвори врата и каза как е възможно ,нищо да не скърца,да не тропа.....ела да те кача в 55цата ,дето е на 4 години ,да видиш как тропа и скърца .
Какво да ви кажа ,чувствам се късметлия , въпреки ,че се замислям за продажба ,щото мечтата ми е дизелова Е класа 124.
Чувството да се качиш на магистралата ,да изгасиш музиката ,и да чуваш само поренето на въздуха е неповторимо.
Миналата седмица един собственик на SL55 ме пита дали може да направи едно кръгче за да си припомнел годините когато имал ц180. Дадох му ключовете,и когато се върна ,отвори врата и каза как е възможно ,нищо да не скърца,да не тропа.....ела да те кача в 55цата ,дето е на 4 години ,да видиш как тропа и скърца .
Какво да ви кажа ,чувствам се късметлия , въпреки ,че се замислям за продажба ,щото мечтата ми е дизелова Е класа 124.
Posted 14 October 2012 - 00:07
Здравейте темата е доста вълнуваща. Завъртам ключа и знам че ще запали от четвърт и ще чуя гласа на доволно мъркащия ПЕТАК от ЩТУТГАРТ премествам лоста на автоматика с леко прещракване от позиция паркинг към директна скорост.
Posted 24 October 2012 - 21:33
Когато отидох днеска на преглед в сервиз на Мерцедес и ми казаха "Колата е перфектна,скоро ще сменяш накладки" и приемчика ми каза това е колата повече караш по малко ремонтираш а сегашните модели повече ремонтираш по малко караш
Edited by 200E-16V, 24 October 2012 - 21:44 .
Posted 27 October 2012 - 19:06
Когато карам 8 години една кола и единственото нещо, което сменям е масло и накладки.
...и когато ми вие скоростната кутия на 4-та и 5-та предавка и майсторът ми казва "Направи още 200 хиляди и след това си потърси някоя втора употреба"
...и когато не мога да вляза в гаража, защото е заледено
...и когато ми вие скоростната кутия на 4-та и 5-та предавка и майсторът ми казва "Направи още 200 хиляди и след това си потърси някоя втора употреба"
...и когато не мога да вляза в гаража, защото е заледено
www.etheraudio.net
Posted 07 November 2012 - 11:24
Като е заледено кои влизат?
Вари го,печи го,бенца си е Бенц!
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!
Posted 07 November 2012 - 12:40
Със сигурност пак W124 4matic
Posted 07 November 2012 - 12:42
На мен ми хареса една случка преди време бях спрял в ж.к.Дружба едно момче се приближи и попита : - Може ли да видя колко му пише на черчевето ? Като видя цифрата 300 . - А бе това как е кацнало тука???
Edited by valyon, 07 November 2012 - 12:51 .
Posted 07 November 2012 - 12:58
Колега не искам да заяждам по никакъв начин, ама да попитам . Карал ли си 4 матик? Не казвам ,че е 4матика е панацея,но поне такива изказвания няма да правиш.Почти всички с предно! Да не говориме, че съм си дърпал 124-ката със Шкода Фабия 3 цилиндрова 1.2htp мотора, и то защото нямаше излизане от един сняг. Каквото и да говориме, мерцедес + автомат х кофти зимни условия = градски транспорт!
Edited by valyon, 07 November 2012 - 12:58 .
Posted 07 November 2012 - 13:01
Стига бе хора
Какви са тея градски транспорти ?
Единствения проблем с 124ката минала зима като я карах беше предната броня ...
тъй като не чистеха в квартала и се получаваха едни доста високи коловози и ставашеее ...
Какви са тея градски транспорти ?
Единствения проблем с 124ката минала зима като я карах беше предната броня ...
тъй като не чистеха в квартала и се получаваха едни доста високи коловози и ставашеее ...
Градушка бие - слънце пече , аз съм си братче курназ момче
Posted 07 November 2012 - 13:27
Когато видя уплашената и недоумяваща физиономия на някой,който вече ми е от дясно - чул нежният глас на редови шестак и кикдаун при работещо виско...Голем кеф
Мъдрецът сочи Луната, а глупакът гледа в пръста му!
Posted 07 November 2012 - 15:02
Колега не искам да заяждам по никакъв начин, ама да попитам . Карал ли си 4 матик? Не казвам ,че е 4матика е панацея,но поне такива изказвания няма да правиш.
Колега, колко хора от форума карат мерцедес със задвижване и на 4-те капли? Говорех за стандартната 124, а и като цяло стари мерцедеси със задно предаване. С W201 1.8Е 1993 съм брал дертове, с W124 230CE автомат, с W210 250 D, дори и на приятел дизеловата 190-тка карах тая зима в най-големия сняг до Стара Загора, да не говоря преди 2 зими на 5-ти януари след тунела к'ви лупинги правих с мойто 124. Та зимата не съм карал мерцове със задно ли? От различни генераций? Не става тук въпрос за 4-matik....
Зимата 124-ката в гаража (под него минава абонатната на блока та сигурно е по-топло и от вкъщи), а пред входа я Renault, Citroen, Opel или там нещо дето да рине снега.
Когато видя уплашената и недоумяваща физиономия на някой,който вече ми е от дясно - чул нежният глас на редови шестак и кикдаун при работещо виско...Голем кеф
С тоя рев дето го вади след вкл на перката нищо, ама нищо неможе да се сравнява. Еб*ти красивия звук!
Posted 07 November 2012 - 15:14
Като тръгна за хижата на връх Ком с едЪн чОвал пЕсОк в багажника за тежина.
W124 до последна глътка бензин
W124 до последна глътка бензин
Posted 07 November 2012 - 17:37
Колега Cougar работата е малко на кантар.Ако си карал доста коли с предно,то на истина ще ти се виждат по проходими от кола с задно.Кола с задно с хубави зимни гуми и тежест в багажника не е чак" мерцедес + автомат х кофти зимни условия = градски транспорт"едно време с ладите и жигулките да не би само лятото да са ги карали? В тази формула няма равенство.На кофти зимни условия заледено и отгоре много сняг но с добри зимни гуми е тежест в багажника съм качвал лада преди доста време сахат тепе,когато живеех в Пловдив
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users