Музика на 124ка
Започната от mironov_s, 15 ное 2009 - 18:48:44
38 мнения по тази тема
Публикувано 15 ноември 2009 - 18:48
Здравейте,намислил съм да махам старите говорителчета от зад да кората и да слагам 12ки които да са и среди и бас.Кората оригинално няма говорители обаче тези 12ки които си ги харесах са 12 сантимерта високи а от кората до долната ламарина са 7 сантима.Искам да попитам понеже не съм фен на рязането на купето та ако срежа дупка в ламарината така че да минава магнита на говорителя дали ще навреди на нещо.А и да ви попитам дали познавате някой който може да направи подобна задна по-силна кора или е по добре да съм с оригиналната но да я натъпкам с дунапрен там където е празно мястото.
Публикувано 16 ноември 2009 - 10:43
тука имаше обсъждания на това ка се добавят говорители .... малиииии..... бая рязане е ....
Иначе нищо няма да му стане ама после кат отвориш багажника е грозна гледка....поне за мен де.
На 124 музикта си е куца -тва е положението ама тва да е кусура дет се вика.
Лично аз направих следното и ефекта е доста усезателен - махаш предните оригинал говорители и с бормашинка или каквото ти е удобно леко уголемяваш
отвора за да може да паснат 13 сантиметра - при 13 има вече доста богат избор на пазара и що годе са на габарити същите кат оригиналните.
Иначе нищо няма да му стане ама после кат отвориш багажника е грозна гледка....поне за мен де.
На 124 музикта си е куца -тва е положението ама тва да е кусура дет се вика.
Лично аз направих следното и ефекта е доста усезателен - махаш предните оригинал говорители и с бормашинка или каквото ти е удобно леко уголемяваш
отвора за да може да паснат 13 сантиметра - при 13 има вече доста богат избор на пазара и що годе са на габарити същите кат оригиналните.
W 124 - 300D
W 124 - 230E
W 124 - 230E
Публикувано 16 ноември 2009 - 15:04
Предните мисля да си ги запазя но да ги оборудвам с по един филтър за да премахне баса за да не се товарат толкова,а за задната кора мн се чудя какво да правя.Давайте предложения.
Публикувано 16 ноември 2009 - 17:34
единственият вариант без да пипаш ламарината е да махнеш аптечката(вече не помня май само от там имаше достъп към багажника ,под оргиналните колонки маи нямаше ) ,там да сложиш два фазоинфертора да ти вкарват баса в купето от по голямата туба дето ще трябва да сложиш в багажника за да имаш бас и на самата кора вече да наредиш компонентна система (среди ,високи )
другия варианта е като при мене рязане и това е
успех
другия варианта е като при мене рязане и това е
успех
СИРОМАХ DJ , ЖИВ ДЯВОЛ !!!!!
DON`T FUCK WITH MODERATORS!
MY FACEBOOK
http://stara-sofia.com/
Гласувайте за доброто име на "Мерцедес - Бенц Клуб България" В БГ ТОП
Публикувано 16 ноември 2009 - 19:15
Обмислях и този вариант и има оригинални дупки на лапарината отстрани където трябва да са оригиналните колони на по новия модел кора.А какжо представлява това фазоинфертор къде мога да го намеря какви пари е и за какво точно служи.Иначе имам дуба но багажника е много добре изолиран от купето.
Публикувано 17 ноември 2009 - 00:03
Фазоинверторът са едни такива дупки с тръба навътре, които се монтират на озвучителните тела (в случая на тубата).
Те не са просто тръби, а са тръби с точно изчислено сечение и дължина, като размерите се калкулират на базата на обема на тубата и параметрите на самия говорител в тубата. Та идеята е тази тръба да е точно под дупката на купено, като се надяваш достатъчна част от звука да мине към купето, ама не е 100% сигурно.
Те не са просто тръби, а са тръби с точно изчислено сечение и дължина, като размерите се калкулират на базата на обема на тубата и параметрите на самия говорител в тубата. Та идеята е тази тръба да е точно под дупката на купено, като се надяваш достатъчна част от звука да мине към купето, ама не е 100% сигурно.
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 17 ноември 2009 - 00:25
За мен истината е 2 елипси за които се реже ламарината и един бас 12ка които се монтира на мястото на аптечката.Поне аз смятам да направя така в близко време.А за дупките на ориг колони нишо не става какво ли не мислих и експерементирах ама ядец мн са близко до страничните греди.
Публикувано 17 ноември 2009 - 10:50
Значи си остава плана с рязането и 12стките...МЕРСИ
Публикувано 17 ноември 2009 - 12:48
нали се сещаш че 1 път отрежеш ли връщане назад няма след време ще решиш да продадеш колата и като видят хората тези кратери отзад и ще избягат,а и ти да си я караш силната музика ще я слушаш колко 1-2-3 години после омръзва даже вече не е модерно да караш колата и да си издул музиката като на селска сватба за да сваляш мацките почти всички вече си мислят че е селско и аз имам силна музика беше ми кеф преди но всичко трая 2 години и сега се питам къдеми е бил акъла да си дам всичките пари за музика вместо да си купя само едно СД/МП3 едни елипси отзад и оригиналните тонколони отпред и да си карам колата.Сега като усиля музиката и от силните вибраций с времето всичко отзад дрънчи тъй че не се занимавай с глупости ако питаш мен.Ако мислиш че съм старец не на 21 съм но явно ми е дошъл акъла в сравнение когато бях на 18.Но ако си решил има и друг вариант отиваш на майстор прави ти отлята кора по вдигната ако се сещаш и в нея слага 2-та баса малко ще ти се закрие видимостта през задното стъкло но ще имаш силна музика без рязане http://www.lwjuan.co...-247-763106.jpg ето по тази технология само че при теб ще е задна кора
Публикувано 17 ноември 2009 - 20:08
Аз не сам толкова фен на силната музика колкото на качествената музика...като сложа елипси свири страхотно,на 124ката на баща ми има и е супер звука обаче като се запали двигателя или като патуваш и баса се губи и не се чува от тази гледна точка искам нещо по голямо.12стките ще са и за бас и за средас 1 усилвател който ми е в наличност трябва само да зема говорителите.Иначе имам лично от мен направена кутия с 12ка Бошман с басрефлектор и ако наистина има начин баса от нея да го вкарам в купето съм навит.за 12ки не мисля да давам повече от 60 лв на говорител...просто не смятам че има нужда.
Публикувано 17 ноември 2009 - 23:47
а да сега забелязах че колата е дизел а те са по шумни от бензиновите и бученето на двигателя или по точно там вълните неутрлизират вълните на баса нещо такова имаше ако не се лъжа затова при запален двигател се чува по слабо басаАз не сам толкова фен на силната музика колкото на качествената музика...като сложа елипси свири страхотно,на 124ката на баща ми има и е супер звука обаче като се запали двигателя или като патуваш и баса се губи и не се чува от тази гледна точка искам нещо по голямо.12стките ще са и за бас и за средас 1 усилвател който ми е в наличност трябва само да зема говорителите.Иначе имам лично от мен направена кутия с 12ка Бошман с басрефлектор и ако наистина има начин баса от нея да го вкарам в купето съм навит.за 12ки не мисля да давам повече от 60 лв на говорител...просто не смятам че има нужда.
Публикувано 20 ноември 2009 - 13:44
Някой може ли да ми каже дали принципно отзад трябва да има говорители, интересува ме за купе (без седан/комби) и съответно с какви размери. При мен е факт, че няма никой в задната част, а тези отпред са изгорели като стар комунистически вестник и общо взето е пълна отврат озвучаването. Иначе ми се виждат някакви "кутии" като погледна кората през багажника...
Публикувано 02 януари 2010 - 11:00
Така както по нагоре написах имам Бошман говорител 12ка модела е VTK S12 дават го махимум мощност 1300 вата което не мисля,че е вярно.Се тая...та на този говорител му направих кутия сметната за него и с сложих в 124ката отзад и го захраних с блуауфунк усилвател се тая какъф е,но странно като го пуснах в купето така качествено се чу баса само на по ниския бас е по заглушен поради всички тези кори ламарини резервоари и седалки между купето и багажника.странното е,че преди време бях слагал друга туба в багажника много по слаба може би реална мощност 200-250 вата и в купето не се цхувасхе буквално,а с бошмана се чува и усеща всеки трепет всяко басче.Честно казано това ми реши проблема с музиката от зад слагам елипси или някакви други говорители,а на предните филтър за да им премахна баса.за мен това е доста добро решение и тепърва я ъпдейтвам тубата за да е още по-силен баса в купето.Който иска да знае повече подробности да пише тук.
Публикувано 02 януари 2010 - 14:27
като сложиш елипси отзад на тихо ще се чува баса но ако са мощни елипсите и им зададеш те ще заглушат баса при мен е така а и заради оплътнения багажник като усилиш отиди отзад и чуй как гадно бръждят и брони и капаци абе грозна гледкаТака както по нагоре написах имам Бошман говорител 12ка модела е VTK S12 дават го махимум мощност 1300 вата което не мисля,че е вярно.Се тая...та на този говорител му направих кутия сметната за него и с сложих в 124ката отзад и го захраних с блуауфунк усилвател се тая какъф е,но странно като го пуснах в купето така качествено се чу баса само на по ниския бас е по заглушен поради всички тези кори ламарини резервоари и седалки между купето и багажника.странното е,че преди време бях слагал друга туба в багажника много по слаба може би реална мощност 200-250 вата и в купето не се цхувасхе буквално,а с бошмана се чува и усеща всеки трепет всяко басче.Честно казано това ми реши проблема с музиката от зад слагам елипси или някакви други говорители,а на предните филтър за да им премахна баса.за мен това е доста добро решение и тепърва я ъпдейтвам тубата за да е още по-силен баса в купето.Който иска да знае повече подробности да пише тук.
Публикувано 02 януари 2010 - 15:34
бе да ви кажа понякога има смисъл от малко по силна музика , ама не да се уливаме в излишни пари.Идея , имам много приятели правят задните кори от дърво , от тия плоскости които ги продават за секции , легла гардероби и т.н . Та отиваш и копуваш , отиваш при дървар оправяте кората и си готов.В момента свира с 2 елипси лг-за 120 лева двете и оригиналните тонколони на мерцедес отпред , една 12ка каса в багажника с усилвател , и да ти кажа си е напълно нормално при правилна настройка на усилвател , каса , сд и т.н.Варианта за аптечката е супер тупо според мене , ама ти си знаеш , не си някоя голф или астра да бучиш из селата.Поздрави
Прикачени файлове
W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни