Jump to content

•  

Photo
- - - - -

Музика на 124ка

• Please log in to reply
38 replies to this topic

#16 mironov_s

mironov_s

Напреднал

• Потребители на форума
  • 309 Posts:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Мерцедес-Бенц W124 230 Kompressor 1992

Posted 04 January 2010 - 20:24

От зад багажник броня и номер дрънчат та даже дразнят но в купето не се чува дрънченето а и тубата си е туба ако усиля усилвателя започвам да чувам прекалено много баса и другите честоти се губят.Междо другото някой да знае от къде може да си закупя филтър или кондензатор който да го свържа на предните говорители за да ми премахне баса към тях?
  • 0

#17 Silver E200

Silver E200

Напреднал

• Потребители на форума
  • 461 Posts:
  • Град:Пловдив

Posted 04 January 2010 - 23:48

От зад багажник броня и номер дрънчат та даже дразнят но в купето не се чува дрънченето а и тубата си е туба ако усиля усилвателя започвам да чувам прекалено много баса и другите честоти се губят.Междо другото някой да знае от къде може да си закупя филтър или кондензатор който да го свържа на предните говорители за да ми премахне баса към тях?

всеки сервиз за кар аудио би трябвало да то предложи филтър с кондензатор незнам дали става
  • 0

#18 nizi190

nizi190

Напреднал

• Непотвърдени потребители
  • PipPipPip
  • 692 Posts:
  • Град:Сандански
  • Автомобил:
    190 , 2.5 D
    90 hp, 1990, grey
Garage View Garage

Posted 05 January 2010 - 11:49

Слагаш по един кондензатор 2.2 до 4.5 микро фарада на говорителите и ниските "умират".За по-подходящо сложи 4.5 понеже ще се изгубят и средите.
  • 0
Публикувано изображение

Публикувано изображение

#19 projektzwo

projektzwo

Чирак

• Потребители на форума
  • 149 Posts:
  • Град:Плевен
  • Автомобил:
    W124 200CE '91
Garage View Garage

Posted 11 January 2010 - 11:05

На мен също ми предстои смяна на предните говорители и инсталиране на задни такива, като аз лично държа повечко на качеството от колкото на количеството. В този ред на "мисли" бих искал да получа информация от хора, които вече по някакъв начин са превъзмогнали звуковите проблеми в купето на 124-ката. Не ми се занимава с рязане и преправяне, за това ме интересува принципно отзад какви говорители (размер) слагат от завода и дали въобще слагат такива в купетата, за да търся същия или сходен размер...
  • 0

70cd580bc35b0323.jpg

#20 Kunev

Kunev

Напреднал

• Потребители на форума
  • 428 Posts:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Автомобили, High-End Audio, Компютри
  • Автомобил:
    W124 250d 93`
    OM602.912

Posted 12 January 2010 - 15:15

На мен също ми предстои смяна на предните говорители и инсталиране на задни такива, като аз лично държа повечко на качеството от колкото на количеството. В този ред на "мисли" бих искал да получа информация от хора, които вече по някакъв начин са превъзмогнали звуковите проблеми в купето на 124-ката. Не ми се занимава с рязане и преправяне, за това ме интересува принципно отзад какви говорители (размер) слагат от завода и дали въобще слагат такива в купетата, за да търся същия или сходен размер...

Проблема е решим.
Ако толкова държиш на оригинални задни, то аз мога да ти дам моите старите за 15-20 лева двата.
Ако си с кората отзад която е с аптечка и капаци на високоговорители - проблема ти е нулев.
Отзад се слагат Magnat Car 3XL /никакви други, колкото и да ти обясняват че новите били по добри/
Отпред с лека интервенция по таблото "заспиват" едни Pioneer TS-G1301i /това са единствените 13 см. говорители които "слизат" до 30 Hz/
Това е, става без много дялане и звучи изключително в целия спектър с едно Becker-че.
Довечера ще прибавя и снимки.
За тънкости понеже са много дълги за обяснение на тел. през ЛС.
На хора от Стара Загора мога да демонстрирам че W124 не е чак толкова трудна за озвучаване /не за одискотечване .../ и то на доста приемлива цена с минимални интервенции.
  • 0
Само вселената и човешката глупост могат да бъдат безкрайни.  

#21 projektzwo

projektzwo

Чирак

• Потребители на форума
  • 149 Posts:
  • Град:Плевен
  • Автомобил:
    W124 200CE '91
Garage View Garage

Posted 12 January 2010 - 16:00

Проблема е решим.
Ако толкова държиш на оригинални задни, то аз мога да ти дам моите старите за 15-20 лева двата.
Ако си с кората отзад която е с аптечка и капаци на високоговорители - проблема ти е нулев.
Отзад се слагат Magnat Car 3XL /никакви други, колкото и да ти обясняват че новите били по добри/
Отпред с лека интервенция по таблото "заспиват" едни Pioneer TS-G1301i /това са единствените 13 см. говорители които "слизат" до 30 Hz/
Това е, става без много дялане и звучи изключително в целия спектър с едно Becker-че.
Довечера ще прибавя и снимки.
За тънкости понеже са много дълги за обяснение на тел. през ЛС.
На хора от Стара Загора мога да демонстрирам че W124 не е чак толкова трудна за озвучаване /не за одискотечване .../ и то на доста приемлива цена с минимални интервенции.

Отзад съм именно с кората с аптечка, но освен самата аптечка аз нищи друго не забелязвам, но пък в багажното отделение ми се виждат някакви "кутии" от долната страна на самата кора, предполагам са именно за ОЕМ говорители. Иначе предпочитам да си сложа нещо афтърмаркет, едва ли оригиналните ще извадят задоволително звучене, а пък и набора ще си каже тежката дума рано или късно...
Благодаря ти за информацията, ако ме интересува нещо по-конкретно ще ти драскам на ЛС.
  • 0

70cd580bc35b0323.jpg

#22 brpi

brpi

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,243 Posts:
  • Град:Karlsruhe,Germany
  • Автомобил:
    W124 300D 603
    W124 230E 102

Posted 12 January 2010 - 16:35

projektzwo
На моита 300д оригинално си им 4 говорителя . Може да има незнам си колко модела - не знам .Моите са Нокия - оригинално всички оригинални говрители са так наречение специфичен размер 12,5 сантимерта. широко разпространените 13 см ако че разликата е само 5 мм не стават без рязане.
Така че думичката афтърмаркет е свързана на 100% с думичката рязане.
Аз моите задни само като видях къде са навряни и се отказах- лично за мене много думкат а и в мига в които се качи някои винаги ми мрънка да ги намлая или изключа.
  • 0
W 124 - 300D
W 124 - 230E

#23 Kunev

Kunev

Напреднал

• Потребители на форума
  • 428 Posts:
  • Автомобил:
    W124 250d 93`
    OM602.912

Posted 12 January 2010 - 17:29

Отзад съм именно с кората с аптечка, но освен самата аптечка аз нищи друго не забелязвам, но пък в багажното отделение ми се виждат някакви "кутии" от долната страна на самата кора, предполагам са именно за ОЕМ говорители. Иначе предпочитам да си сложа нещо афтърмаркет, едва ли оригиналните ще извадят задоволително звучене, а пък и набора ще си каже тежката дума рано или късно...
Благодаря ти за информацията, ако ме интересува нещо по-конкретно ще ти драскам на ЛС.

Жалко, ако знаех нямаше да режа кората, ами просто щяхме да си ги разменим и воала ...
Между кората и ламарината има пластмасова шестостенна скара която подпира кората.
  • 0

#24 Kunev

Kunev

Напреднал

• Потребители на форума
  • 428 Posts:
  • Автомобил:
    W124 250d 93`
    OM602.912

Posted 12 January 2010 - 19:49

Ето как си "заспиват" на моята кола внесените подобрения:
  • 0

#25 mironov_s

mironov_s

Напреднал

• Потребители на форума
  • 309 Posts:
  • Автомобил:
    Мерцедес-Бенц W124 230 Kompressor 1992

Posted 28 January 2010 - 10:27

А да попитам някой продава ли задна кора с оригинални говорители към нея...незнам дали ако зема само говорителите и самите кутии защото моята кора е оригинално без задни говорители,а на миналата ни 124ка имаше оригиналки задни и правиха наистина много хубав звук.Ето и снимка на цвета на кората.Attached File  mercedes2.jpg   181.08K   62 downloads
  • 0

#26 shopaza

shopaza

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 22 Posts:
  • Автомобил:
    Мерцедес W124 300Д Комби и Пежо 404 1969-а година

Posted 28 January 2010 - 22:46

Значи аз бях с 1х15 Megavox 15-ка с 4 среди Биема говорителя 2 усилватела единия за мегавокса беше Тъндър 2120 другия гранд зето 4 канален имах 2 броя отпред широки пайнер и 2 пищялки биема отзаде в мойто комби .Ааааа музиката беше умопомрачително силна и ти ставаше лошо.А аз оправих дрънченето като минах всички лайсни с силикон а отзаде на номера подпъхнах малко стереопор да го държи и нямаше грешка.Но в последствие тъпия тъндар пусна прав ток на баса понеже нещо му стана изгорях да не кара направо че разцепиш шпулата на баса и после ремонтирах сичко разпродадох и сега съм само с 2 кларион елипси отзад на кора зад седалката и съм много доволен Отпред си оставих широките пайнерки и си захраних със едно малко сони елипсите и съм си доволничък от музичката.С онова чудо неможеше да се седи в колата а цялата кола се тресеше /Та някой ако иска мога да му покажа как съм направил коричката отзаде с елипсите :tongue:
  • 0

#27 martokuka

martokuka

Чирак

• Потребители на форума
  • 102 Posts:
  • Автомобил:
    W164 280 CDI; Ц200, компресор, комби, W202,
    Corsa C14NZ
Garage View Garage

Posted 06 March 2010 - 20:32

Значи аз бях с 1х15 Megavox 15-ка с 4 среди Биема говорителя 2 усилватела единия за мегавокса беше Тъндър 2120 другия гранд зето 4 канален имах 2 броя отпред широки пайнер и 2 пищялки биема отзаде в мойто комби .Ааааа музиката беше умопомрачително силна и ти ставаше лошо.А аз оправих дрънченето като минах всички лайсни с силикон а отзаде на номера подпъхнах малко стереопор да го държи и нямаше грешка.Но в последствие тъпия тъндар пусна прав ток на баса понеже нещо му стана изгорях да не кара направо че разцепиш шпулата на баса и после ремонтирах сичко разпродадох и сега съм само с 2 кларион елипси отзад на кора зад седалката и съм много доволен Отпред си оставих широките пайнерки и си захраних със едно малко сони елипсите и съм си доволничък от музичката.С онова чудо неможеше да се седи в колата а цялата кола се тресеше /Та някой ако иска мога да му покажа как съм направил коричката отзаде с елипсите :tongue:

ами ако не е проблем да пратиш снимки на л.с, че сега си взех едни елипси Херц, есх690, но се чудя как да ги монтирам
  • 0

#28 anarchymisc

anarchymisc

Чирак

• Потребители на форума
  • 163 Posts:
  • Град:Плевен/София
  • Автомобил:
    W124 250DTurbo '92
Garage View Garage

Posted 12 March 2010 - 20:40

Хубава темичка. Следващото не го препоръчвам особено, защото има реална опасност да се раздрънчат вратите. В предните врати 16,5 пасват идеално, но се реже шперплатът към вратата. Моята е с платнени джобове, та не личи, че имам говорители (пластмасата е изрязана внимателно зад плата). Сега ми остава да си сложа филтри (или кросоувъри), иначе музиката е по-прилична.

Attached Files

• 0

#29 martokuka

martokuka

Чирак

• Потребители на форума
  • 102 Posts:
  • Автомобил:
    W164 280 CDI; Ц200, компресор, комби, W202,
    Corsa C14NZ
Garage View Garage

Posted 24 March 2010 - 09:10

Хубава темичка. Следващото не го препоръчвам особено, защото има реална опасност да се раздрънчат вратите. В предните врати 16,5 пасват идеално, но се реже шперплатът към вратата. Моята е с платнени джобове, та не личи, че имам говорители (пластмасата е изрязана внимателно зад плата). Сега ми остава да си сложа филтри (или кросоувъри), иначе музиката е по-прилична.

а някакви фланци слагал ли си на колоните на вратата или направо за ламарината си ги хванал!
  • 0

#30 anarchymisc

anarchymisc

Чирак

• Потребители на форума
  • 163 Posts:
  • Град:Плевен/София
  • Автомобил:
    W124 250DTurbo '92
Garage View Garage

Posted 24 March 2010 - 21:32

а някакви фланци слагал ли си на колоните на вратата или направо за ламарината си ги хванал!

Хванах ги за пластмасата на джоба с г-образни ламаринки (като от млад конструктор), като използвах една изолация по пръстените на говорителя, понеже джобът не е перфектно плосък. Иначе предполагам могат да се залепят и с гореща пластмаса, но не мога да потвърдя.
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users