Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Mercedes E220 CDi (2002) vs. Peugeot 607 2.2 HDI (2003)

• Please log in to reply
39 мнения по тази тема

#31 Dydo

Dydo

Майстор

• Потребители на форума
  • 781 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W 202 - продаден!

Публикувано 08 ноември 2009 - 21:20

Благодаря за инфото. Ако може да прегледаш тези 3те...
Вариант 1
Вариант 2
Вариант 3

Колега, то с тия пари дето явно си ги приготвил спокойно може да вземеш едно W140 - S класа и да се видиш наистина в кола...............ама може да се видиш и в нещо друго, ако тръгнат ремонтите. Ама ти си знаеш. Аз ако имах приготвени 14-15 хиляди пари за кола, взимам една от тези пък каквото стане :icon_coolgrin:

Колеги вярвам ще ти обяснят за какво става дума с тази S класа - най-добрата S класа според някои, но трябва да държиш и на поддръжката й.
  • 0
От Витоша по-високо нема, от Искаро по-дълбоко нема и от Мерцедес по-убаво нема...............древна шопска мъдрост!

#32 damian-E250

damian-E250

Майстор

• Потребители на форума
  • 923 Мнения:
  • Град:Троян
  • Автомобил:
    W124 E-250TD/94'
    W123 200D/79'
    Sprinter 308D Maxi/98'
    Lada Niva 1.6/94'
    kawasaki klx 250/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 08 ноември 2009 - 21:21

По снимки нищо неможе да се кажи... 1-ви и 3-ти ми харесват понеже съм фен на сивия цвят ;)
Успех със покупката.
  • 0
Публикувано изображение

#33 cartrader

cartrader

Чирак

• Потребители на форума
  • 73 Мнения:
  • Автомобил:
    ML 400 CDI Exclusive

Публикувано 09 ноември 2009 - 23:14

Цитат от Пежо форума:

"НЕ, Мерцедеса особено в тези години 2000-2003 е с трагични показатели в изследванията откъм качество - има страхотно ниска репутация

Не, не мога да ти препоръчам Мерцедеса защото дори двигателя му да е добър - дизела HDI на ПСА е по-добър и по-модерен като технологии - доказан във времето като много добър.
Не, мерцедеса освен провинциален престиж няма да ти донесе нито по-добра возия, нито по-висока ергономичност, нито тишина в купето, нито по-добре решено пространство ..."

Мъка,мъка.......
Отивам да се хвърлям от некой мост....... :kill_myself:
  • 0

#34 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7501 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 10 ноември 2009 - 10:07

Е, айде сега, за тишината в купето съм съгласен с тях. Все пак вкъщи освен мерцо се търкаля и една френска кола, та няма място за сравнение между френския интериор и немския. Французите друго може да не могат да правят, ама интериор могат. Пък и HDI не са лоши двигатели... но тук клучовият момент е, че когато Мерцедес са правели CDI, французите дори не са планирали да правят HDI, така че не е уместно да се прави сравнение.
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#35 psychoweeder

psychoweeder

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 6 Мнения:

Публикувано 10 ноември 2009 - 10:59

Ще пробвам Е-класа, ще пробвам и 607 и тогава ще се решава... но винаги ще имам 1 наум за пежото деа... и ще съм тръгнал срещу обществените убеждения :slap:
  • 0

#36 p22

p22

Майстор

• Потребители на форума
  • 837 Мнения:
  • Автомобил:
    ML 270 cdi
    A 170 cdi

Публикувано 10 ноември 2009 - 12:08

Съгласен съм за комфорта на френските коли, особено когато говорим за този висок клас като 607. Разбира аз неведнъж съм казвал че рядко се среща толкова просторно и удобно купе като на Е-класата. Мисля обаче, че в Пежото интериора изглежда по модерно. Но разбира се тук въпросът е по скоро на лично усещане и предпочитания отколкото на някакви обективни дадености.

Колкото до двигателите френските дизели наистина са доста добри и не отстъпват на немските като показатели. Доколкото си спомням даже HDI бяха първите Common rail двигатели - именно французите ги измислиха и след това немците започнаха и те да правят, съответно и Мерцедес неговите CDI.

Проблемът с френските коли обаче за мен е тяхната слаба издръжливост. И това си е генерална концепция на самия производител. Докато Мерцедес прави здрави коли с идеята да се карат поне 10 години безпроблемно, при французите идеята е да издържи 2, макс. 3 години докато излезе следващия модел.

Затова ако трябва да се купува кола на старо за условията в БГ, аз не бих имал колебание... и по тази причина вече 15-та година карам само Мерцедеси :)
  • 0
Mercedes А 170cdi
Mercedes ML 270cdi
Silentium Universi

#37 zuhen

zuhen

Напреднал

• Потребители на форума
  • 334 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    W211 280 CDI, 2007,
    OM642, 7G-Tronic

Публикувано 10 ноември 2009 - 12:38

Колкото до двигателите френските дизели наистина са доста добри и не отстъпват на немските като показатели. Доколкото си спомням даже HDI бяха първите Common rail двигатели - именно французите ги измислиха и след това немците започнаха и те да правят, съответно и Мерцедес неговите CDI.

Комън рейл системата е разработена от швейцарец, доразработена е последователно от Denso, Fiat и Bosch.
Иначе първият сериен автомобил с комън рейл с-ма е Алфа 156 1.9 JTD/1997г./, а след това C 220 CDI пак през същата година.
Франсетата са чак след това.
  • 0

#38 Momchil

Momchil

Напреднал

• Потребители на форума
  • 488 Мнения:
  • Автомобил:
    Specialized Allez - my favorite ride :)
    RAM Podium - off-road adventure :)
    Royal Enfield - Bike that has a soul!
    CLK 280, V6
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 10 ноември 2009 - 13:57

...та няма място за сравнение между френския интериор и немския. Французите друго може да не могат да правят, ама интериор могат...

Е, и това е въпрос на вкус (не само външния вид) :)

Като покара човек достатъчно дълго в лявата лента на някоя сериозна магистарла ще откие доста особености на меката като фотьойл седалка на пежо ...например, че води до неприятна болка в гърба :)

А за легендарния 1.4 HDI съм разказвал по сбирките как пали на -18 (чисто нов) в сравнение с 220 CDI (212 000 км.) паркиран до него ...който иска да вярва. Пък и всеки сам си изработва кинтите => сам решава за какво да ги харчунка :)
  • 0

#39 KPAHK

KPAHK

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 3768 Мнения:
  • Град:MLADOST CITY
  • Автомобил:
    MB E 200, 2016
    MB E 320 CDI, 2007
    Mazda3 BL, 2011
    Toyota Hilux DLX, 2007
    Punto MK1, 1998
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 11 ноември 2009 - 10:26

аз пък ще се изкажа по друг въпрос.
Колега, сравняваш пежо, което е технология и дизайн--2000г

А технологията и дизайна на тази Е-класа, с изключение на мотора е 95та.

Ако искаш правилно сравнение, погледни следващата Е-класа от 2002ра, модела W211

Боянчо право думаш ама 211-ка за тия пари си е направо утопия. Иначе 211 vs. 607 няма място за сравнение
  • 0

#40 p22

p22

Майстор

• Потребители на форума
  • 837 Мнения:
  • Автомобил:
    ML 270 cdi
    A 170 cdi

Публикувано 12 ноември 2009 - 11:27

Комън рейл системата е разработена от швейцарец, доразработена е последователно от Denso, Fiat и Bosch.
Иначе първият сериен автомобил с комън рейл с-ма е Алфа 156 1.9 JTD/1997г./, а след това C 220 CDI пак през същата година.
Франсетата са чак след това.

Хм, не знаех че швейцарец разработва системата Common rail - това сигурно ли е? Мислех че французите бяха първи този път...
  • 0
Mercedes А 170cdi
Mercedes ML 270cdi
Silentium Universi

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни