Съгласен съм за комфорта на френските коли, особено когато говорим за този висок клас като 607. Разбира аз неведнъж съм казвал че рядко се среща толкова просторно и удобно купе като на Е-класата. Мисля обаче, че в Пежото интериора изглежда по модерно. Но разбира се тук въпросът е по скоро на лично усещане и предпочитания отколкото на някакви обективни дадености.
Колкото до двигателите френските дизели наистина са доста добри и не отстъпват на немските като показатели. Доколкото си спомням даже HDI бяха първите Common rail двигатели - именно французите ги измислиха и след това немците започнаха и те да правят, съответно и Мерцедес неговите CDI.
Проблемът с френските коли обаче за мен е тяхната слаба издръжливост. И това си е генерална концепция на самия производител. Докато Мерцедес прави здрави коли с идеята да се карат поне 10 години безпроблемно, при французите идеята е да издържи 2, макс. 3 години докато излезе следващия модел.
Затова ако трябва да се купува кола на старо за условията в БГ, аз не бих имал колебание... и по тази причина вече 15-та година карам само Мерцедеси