седалки
Започната от
Гост_124_2.5D limГост_
, 04 ное 2009 - 21:09:43
22 мнения по тази тема
Публикувано 19 ноември 2009 - 00:10
Е малката е телефон, дори и на кофти снимките си личи...
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Гост_124_2.5D limГост_
Публикувано 21 ноември 2009 - 07:59
Ще направя по хубави снимки и ще погледна от другата страна за такива букси и кабели ама със сигурност знам че колата няма подгряване на седалките, аза телефона само съм чувал че трябва да има и по вин излиза такъв ама не знам за какво е ?Що не вземеш да направиш едни свястни снимки?Че да можем да ти кажем за какво става вьпрос.Иначе 4 пиновата букса е за подгряване на седалките .
Ако е за подгряване тази букса а аз нямам подгряване фабрично може ли да си ги свържа по някакъв начин?
Гост_124_2.5D limГост_
Публикувано 22 ноември 2009 - 23:44
Направих нови снимки ама са 3мб и не мога да ги кача системата не мидава защото са големиЩо не вземеш да направиш едни свястни снимки?Че да можем да ти кажем за какво става вьпрос.Иначе 4 пиновата букса е за подгряване на седалките .
С телефона не става защото е много тъмно под седалката а моя няма светкавица
Ще пробвам да ги намаля малко , размера им де и ще ги кача
Обаче видях че и на другата седалка имам такава голяма букса с 4 крака но никъде не открих по пода подобна букса имали някой представа къде да я търся, под мокета може ли да е?
Възможно ли седалките да са сменени с такива с подгряване от друг мерц?
И може ли да си ги направя да се подгряват ?
А подгряващите не са ли кожени или има и от плат?
Публикувано 29 ноември 2009 - 22:43
Няма да отварям нова тема да не кажете пак , че не съм ползвал търсачката , а ще пиша в същата барем си оправим с колегата седалките
Аз пък си имам две копчета за подгряване, обаче нищо не светва, нито грее.За какво става въпрос отдоло, ако тази е буксата съпротивлението трябва да е 40-50ома или нещо такова да се знае, че са здрави реотаните предполагам.Абе то реотани малко грубо звучи, обаче какво всъщност има отдоло и лесно ли се свалят тези нагревателчета?Релета има ли някакви за този подгрев?Благодаря предварително.
Гост_124_2.5D limГост_
Публикувано 31 декември 2009 - 00:50
някой може ли да покаже схема за подгряването на седалките за да си ги свържа че си е гот да ти нагрява кокаляците зимата
Публикувано 15 януари 2010 - 17:53
някой може ли да покаже схема за подгряването на седалките за да си ги свържа че си е гот да ти нагрява кокаляците зимата
Привет колеги
Мога да помогна с малко по въпроса.
Значи буксите, които е снимал колегата са за телефон и подгряване на седалките. Тази с 4-те пина е за подгряване. Самата система за подгряване се състои от - модул за управление на подгряването, две копчета (за лява и дясна седалка) и 4 "реотана" по два за всяка седалака (седалка и облегалка). Модула би трябвало да се намира под жабката. Представлява черна кутия с куплунг с много кабели излизащи от него. Двата ключа имат възможност за по силно или по слабо подгряване (1-ва и 2-ра степен). В общи линий това е хардуера.
Да се върна на кабелите. Има два вида, които излизат от модула. Едноцветните (бял, жълт, син и зелен) са за копчето за дясната седалка. Двуцветните (бял/виолетов, жълт/син, син/зелен и зелен/бял) са за копчето за лявата седалка. За самите копчета има още два кабела, които не излизат от модула. Това са зелен/син, който идва от бушон и кафяв (маса). Те са общи и за двете копчета. Към седалка и облегалка ляво отиват съответно кабели кафяв/бял, черен/син и кафяв. За дясната седалка и облегалка кабелите са сив/жълт, черен/виолетов и кафяв. Черен/син и черен/виолетов са съответно общи за нагревателите на седлото и облегалката на двете седалки. Последния кабел от модула е черен/жълт, който отива към 15R или ток след контакт. Той е най-дебелия кабел от всички.
В общи линий това е.
P.S. Възможно е да има несъвпадение в цвета на кабелите. Ако е така ще се наложи да нарисувам връзките и да ги кача като снимка.
Гост_124_2.5D limГост_
Публикувано 20 януари 2010 - 23:50
Привет колеги
Мога да помогна с малко по въпроса.
Значи буксите, които е снимал колегата са за телефон и подгряване на седалките. Тази с 4-те пина е за подгряване. Самата система за подгряване се състои от - модул за управление на подгряването, две копчета (за лява и дясна седалка) и 4 "реотана" по два за всяка седалака (седалка и облегалка). Модула би трябвало да се намира под жабката. Представлява черна кутия с куплунг с много кабели излизащи от него. Двата ключа имат възможност за по силно или по слабо подгряване (1-ва и 2-ра степен). В общи линий това е хардуера.
Да се върна на кабелите. Има два вида, които излизат от модула. Едноцветните (бял, жълт, син и зелен) са за копчето за дясната седалка. Двуцветните (бял/виолетов, жълт/син, син/зелен и зелен/бял) са за копчето за лявата седалка. За самите копчета има още два кабела, които не излизат от модула. Това са зелен/син, който идва от бушон и кафяв (маса). Те са общи и за двете копчета. Към седалка и облегалка ляво отиват съответно кабели кафяв/бял, черен/син и кафяв. За дясната седалка и облегалка кабелите са сив/жълт, черен/виолетов и кафяв. Черен/син и черен/виолетов са съответно общи за нагревателите на седлото и облегалката на двете седалки. Последния кабел от модула е черен/жълт, който отива към 15R или ток след контакт. Той е най-дебелия кабел от всички.
В общи линий това е.
P.S. Възможно е да има несъвпадение в цвета на кабелите. Ако е така ще се наложи да нарисувам връзките и да ги кача като снимка.
Благодаря но при мен се оказа че нямам реле, кабели и копчета а само самите седалки са подгряващи-така че започвам да събирам пъзела а после чак ще свързвам джаджите и дано да не гръмне, а някой знае ли дали подгряването на седалките е с една или с две степени?
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни

Виж ГАРАЖА