седалки
Започната от
Гост_124_2.5D limГост_
, 04 ное 2009 - 21:09:43
22 мнения по тази тема
Гост_124_2.5D limГост_
Публикувано 04 ноември 2009 - 21:09
Днес открих че имам кабели с букси с 5 крака под предните седалки , за какво ли са?
буксите са мъжки и са дебели като тези на фаровете?????
Някой знае ли за какво са?
буксите са мъжки и са дебели като тези на фаровете?????
Някой знае ли за какво са?
Гост_124_2.5D limГост_
Публикувано 05 ноември 2009 - 20:43
Публикувано 06 ноември 2009 - 14:48
За седалки с нагреватели може да са. За ел. седалка са 2 куплунга с повече крачета. Или за предпазните колани. ???
Публикувано 06 ноември 2009 - 17:49
във всяка седалка има датчик за присъствие, или датчик за гъз...
ако има човек на седалката, то при ситуация, се задейства пиропатрона на съответния колан, ако е сложен, и се активира ербега пред съответната седалка
не се препоръчва разкачането на куплунга и даване на контакт - записва се грешка
ако има човек на седалката, то при ситуация, се задейства пиропатрона на съответния колан, ако е сложен, и се активира ербега пред съответната седалка
не се препоръчва разкачането на куплунга и даване на контакт - записва се грешка
Гост_124_2.5D limГост_
Публикувано 06 ноември 2009 - 20:26
утре ще ги снимам за да да ги видите че с тиа пиропатрони и еърбези шега не бива
Публикувано 08 ноември 2009 - 20:31
Е то ако е от тия датчици - 100% ще светне червена лампа на таблото!
На мен не винаги ми работи кантара на навигаторската седалка и понякога светва червена лампа SRS.
Гася, вадя ключа, човекът от навигаторската седалка, става, слагам ключа, паля и пак сяда - в повечето случаи тръгва
На мен не винаги ми работи кантара на навигаторската седалка и понякога светва червена лампа SRS.
Гася, вадя ключа, човекът от навигаторската седалка, става, слагам ключа, паля и пак сяда - в повечето случаи тръгва
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 08 ноември 2009 - 23:32
Вени, при 124 я няма тази технология.
там имаш датчик (след 90та при C124 и след 91ва при W124) за закопчан колан, за да знае краш модула дали да го активира при "ситуация".
този датчик е 2 крачета.
при 124 и 126 гърмят всички еърбеци заедно...
ако е ел. седалка, досега да е забелязал че нещо неможе да си регне седалката, щото няма и врътки...
Ако е подгряване, командния модул с релетата и таймерите, при 126 фейс седи под шоф седалката, под мокета, предполагам и при 124 е там, но е САМО под шофьорската.
за другата седалка също има куплунг, но е 2 пинов.
Много е вероятно да е за подгряване, ма... колега, я снимай по подробно и с фенерче, че и мен ме узадачи
там имаш датчик (след 90та при C124 и след 91ва при W124) за закопчан колан, за да знае краш модула дали да го активира при "ситуация".
този датчик е 2 крачета.
при 124 и 126 гърмят всички еърбеци заедно...
ако е ел. седалка, досега да е забелязал че нещо неможе да си регне седалката, щото няма и врътки...
Ако е подгряване, командния модул с релетата и таймерите, при 126 фейс седи под шоф седалката, под мокета, предполагам и при 124 е там, но е САМО под шофьорската.
за другата седалка също има куплунг, но е 2 пинов.
Много е вероятно да е за подгряване, ма... колега, я снимай по подробно и с фенерче, че и мен ме узадачи
Гост_124_2.5D limГост_
Публикувано 17 ноември 2009 - 22:31
ето и малко снимки
Прикачени файлове
Публикувано 17 ноември 2009 - 23:51
снимките са с ужасно качество, особено 2рата, която е по важна.
2рата ми прилича на кабел за телефон, данеби да е била с фабричен телефон, а кабела да е изпаднал от барчето...
2рата ми прилича на кабел за телефон, данеби да е била с фабричен телефон, а кабела да е изпаднал от барчето...
Публикувано 18 ноември 2009 - 00:11
ЪъЪъ...
Дали няма червен бутон някъде из колата?
Ако има натискай го смело!!!
П.С.
Ако модератора сметне маитапа за неуместен да трие!
Дали няма червен бутон някъде из колата?
Ако има натискай го смело!!!
П.С.
Ако модератора сметне маитапа за неуместен да трие!
Mercedes-Benz - Unlike any other!
Публикувано 18 ноември 2009 - 09:54
И аз имам жици ама си имам и подгряване на седалките. /върши много полезна работа през лятото за по "горещи дами"/
Само че не ми угасва индикацията за коланите /около 15 сек./въпреки че ги слагаме и всички жици са свързани.
Само че не ми угасва индикацията за коланите /около 15 сек./въпреки че ги слагаме и всички жици са свързани.
Само вселената и човешката глупост могат да бъдат безкрайни.
Публикувано 18 ноември 2009 - 10:00
първото е силов куплунг - най-вероятно е за подгряването на седалките
второто - май е комуникационен кабел - може да е за телефон, действително
(а може да е имало локална мрежа в колата
)
(а може да е имало локална мрежа в колата
Гост_124_2.5D limГост_
Публикувано 18 ноември 2009 - 19:46
първото е силов куплунг - най-вероятно е за подгряването на седалките
(а може да е имало локална мрежа в колата)
Доколкото знам по VIN излига че колата е имала телефон Nokia teleaid но няма за подгряване на седалките и не виждам да е имало копчета някъде навежда ме на мисълта че седалката е сменена ама тапицерията отговаря, така че не знам какво и къде да търся , какво да правя с тези букси?
Гост_124_2.5D limГост_
Публикувано 18 ноември 2009 - 19:52
ето пак снимкаДоколкото знам по VIN излига че колата е имала телефон Nokia teleaid но няма за подгряване на седалките и не виждам да е имало копчета някъде навежда ме на мисълта че седалката е сменена ама тапицерията отговаря, така че не знам какво и къде да търся , какво да правя с тези букси?
Прикачени файлове
Публикувано 18 ноември 2009 - 22:11
били са за телефона.
Виж дали 4 пиновата излиза от седалката, или от мокета отдолу.
И не каза, от другата страна дали е същото положението?
Виж дали 4 пиновата излиза от седалката, или от мокета отдолу.
И не каза, от другата страна дали е същото положението?
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни

Виж ГАРАЖА