Сложихте ли вече зимните гуми?
Започната от Илия Горанов, 21 окт 2009 - 21:47:15
76 мнения по тази тема
Публикувано 29 октомври 2009 - 18:36
Сложих ги днес..ама чаках 3 часа
Публикувано 29 октомври 2009 - 19:08
Дамм... Пуста икономия. Преди 2-3 седмици (около средата на месеца) точно като застудя яката имаше седем жертви само в неделята, пък сняг никъде не е валяло още.
Не бих карал с летни на студен асфалт та дори и една снежинка да не завали цяла зима, дори да съм само в града и на не мърдам на "дълго"
Само тая сутрин абс-а причука на три пъти а от нас до работата са 7 километра! Ами като почнат мъглите обувките ми се пързалят какво остава за 2 тона ускорени до 90-100!?
Нямам търпение до събота: слагам "ултра грип"-а и ски багажника
Не става въпрос за икономия.
За първи път от моя стаж зад волан си купих нови и качествени гуми след ТОЗИ случай.
До тогава харах само секънд хенд - мислех си, че колите които карам и начина по който ги карам не оправдават голяма инвестиция в летни гуми.
От този момент нататък все повече се убеждавам, че има голяма доза истина в това мнение.
Твърдението на първо четене звучи абсурдно както аз самия съм се изказал по-долу в темата.
В последствие обаче, дори и сега се убеждавам в противното.
А човека написал този пост от бранша, тоест съвсем не пише за хоби, както аз.
И предвид изданието, за което работи би трябвало да изразява точно обратното от написаното във форума
Та значи не казвам, че зимните гуми са промивка на мозъка от страна на производителите.
Твърдението е, че качествата им се преекспонират доста.
П.С: Зимни втора ръка не карам много отдавна
Публикувано 29 октомври 2009 - 19:36
Ще ги дадеш амиХи-хи-и....
123-ката беше добре оборудвана с една верига на предна лява гума
помня, помня...
Знаеш ли какви хубавици ще станат
Поздрави
Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител
Публикувано 29 октомври 2009 - 19:41
Бе що не изчакате още две седмици - знаете ли колко ще им се увеличи живота на гумите - минимум с 5 годинки, а вашият ще се намали по опашките при гумаджиите(обикновенно в най-скапаното време), миминум с 10 годинки
Заслужава си - те това е далаверка
Полечка не бързайте
Поздрави
Заслужава си - те това е далаверка
Полечка не бързайте
Поздрави
Публикувано 29 октомври 2009 - 19:42
Казал съм го малко по-нагоре, но никой не чете темата от начало..... Ето графиките направо откраднати от АутоБилд, тестовете са на студено, на зимни гуми и по един модел летни и всесезонни. Колата е от нашата марка а именно С класа(204)Ето какво казват от AutoBild по въпроса-заимната гума превъзхожда лятната единствено на заснежена настилка.........
Прикачени файлове
Публикувано 29 октомври 2009 - 19:48
На тия търговски трикове не се ловя, както и на ...статистическите данни от бюлетините
Поздрави
Поздрави
Публикувано 29 октомври 2009 - 20:12
Нямат никаква полза да лъжат, че летните гуми държат и на студено време, стига да няма сняг.На тия търговски трикове не се ловя, както и на ...статистическите данни от бюлетините
Поздрави
Виж, евтин търговски трик е, че падне ли под 7 градуса трябва да слагаш зимните.
Публикувано 29 октомври 2009 - 20:21
Това го знам по-добре и от тях -от 29 години карам кола, не прекъснато и постоянно през 4тирите сезона - нищо ново не четаНямат никаква полза да лъжат, че летните гуми държат и на студено време, стига да няма сняг.
Виж, евтин търговски трик е, че падне ли под 7 градуса трябва да слагаш зимните.
Ставаше въпрос за друго
Както и да е
Поздрави
Публикувано 30 октомври 2009 - 11:38
Всичко това щеше да е супер, ако имах топъл гараж с подемник и пневматичен винтоверт + 20 свободни минути всяка сутрин като стана да гледам дали днес е паднал сняг или не? И пак трябва да имам един чифт зимни гуми върху джанти, дето да ги сложа, ако е паднал сняг или да имам 2 коли, което не е по-изгодно от пестенето от зимните гуми.
И понеже аз: 1) нямам топъл гараж, 2) нямам подемник, 3) нямам пневматичен винтоверт, 4) нямам 20 излишни минути сутрин, 5) нямам две коли, и не на последно място, 6) всяка зима ходя на ски с колата и си ползвам зимните гуми и по отъпкан и по неотъпкан сняг; Та си купувам чисто нови зимни гуми и си карам като пич.
А докато карах опела, пред университета чистеха, но в уличките около него - никога. Та с опела също бях с чисто нови Alpin Topgrip + и съм паркирал в бая стръмни улички с 20 см. неотъпкан сняг без никакви проблеми. Пък, ако имам катастрофална ситуация и разчитам на таяразлика от 10 метра в спирачния път, значи съм карал с несъобразена скорост. Зимно време като изляза рано сутрин, ако не съм сигурен в условията и спирачките, на широка улица в квартала, докато няма други коли по пътя, натискам рязко спирачката, за да видя как ще спре колата - как ще поднесе, колко спирачен път и т.н.
Не на последно място, ще добавя и още нещо. Летните ми гуми бяха престъпно износени... Сега със зимните и на сухо и на мокро усещам, че колата е в пъти по-стабилна. Просто зимните са ми на един сезон чисто нови и маркови. Лятото смятам да си купя и летни чисто нови. Не съм като Владек с 29 години книжка... моята е от 10 години. Ама съм карал и с нови и със стари и с износени гуми. Карал съм и с маркови и със среден клас и с дубайски гуми. И понеже знам каква е разликата в поведението на колата върху пътя - ще си купя нови гуми - и зимни и летни. Ще спестя от зловещо мощната аудио уредба например.
И понеже аз: 1) нямам топъл гараж, 2) нямам подемник, 3) нямам пневматичен винтоверт, 4) нямам 20 излишни минути сутрин, 5) нямам две коли, и не на последно място, 6) всяка зима ходя на ски с колата и си ползвам зимните гуми и по отъпкан и по неотъпкан сняг; Та си купувам чисто нови зимни гуми и си карам като пич.
А докато карах опела, пред университета чистеха, но в уличките около него - никога. Та с опела също бях с чисто нови Alpin Topgrip + и съм паркирал в бая стръмни улички с 20 см. неотъпкан сняг без никакви проблеми. Пък, ако имам катастрофална ситуация и разчитам на таяразлика от 10 метра в спирачния път, значи съм карал с несъобразена скорост. Зимно време като изляза рано сутрин, ако не съм сигурен в условията и спирачките, на широка улица в квартала, докато няма други коли по пътя, натискам рязко спирачката, за да видя как ще спре колата - как ще поднесе, колко спирачен път и т.н.
Не на последно място, ще добавя и още нещо. Летните ми гуми бяха престъпно износени... Сега със зимните и на сухо и на мокро усещам, че колата е в пъти по-стабилна. Просто зимните са ми на един сезон чисто нови и маркови. Лятото смятам да си купя и летни чисто нови. Не съм като Владек с 29 години книжка... моята е от 10 години. Ама съм карал и с нови и със стари и с износени гуми. Карал съм и с маркови и със среден клас и с дубайски гуми. И понеже знам каква е разликата в поведението на колата върху пътя - ще си купя нови гуми - и зимни и летни. Ще спестя от зловещо мощната аудио уредба например.
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 30 октомври 2009 - 15:58
Обаче аз отговарям на точка 5) а именно имам възможността винаги при нужда да използвам втори автомобил, оборудван със комплект зимни гуми и подготвен за зимата. Е кажете ми тогава, при това положение и взимайки в предвид факта, че последните зими са с максимум 15-20 снеговалежни дни, та не е ли излишно да дам 1000лв за зимни гуми за мерцедеса, които гуми ще карам два-три месеца.Всичко това щеше да е супер, ако имах топъл гараж с подемник и пневматичен винтоверт + 20 свободни минути всяка сутрин като стана да гледам дали днес е паднал сняг или не? И пак трябва да имам един чифт зимни гуми върху джанти, дето да ги сложа, ако е паднал сняг или да имам 2 коли, което не е по-изгодно от пестенето от зимните гуми.
Публикувано 30 октомври 2009 - 16:12
Обаче аз отговарям на точка 5) а именно имам възможността винаги при нужда да използвам втори автомобил, оборудван със комплект зимни гуми и подготвен за зимата.
+1
Публикувано 31 октомври 2009 - 14:41
по нашия Троянски балкан има около 20 см. сняг по поляните
Публикувано 31 октомври 2009 - 18:41
От днес обут с 4бр. - SAVA - ESKIMO.
Публикувано 31 октомври 2009 - 19:35
Обувайте се - обувайте....пък кат завали замръзнала вода-отиваме да ги въртим,без много газ и без последствия
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни