Jump to content

•  

Photo
- - - - -

Сложихте ли вече зимните гуми?

• Please log in to reply
76 replies to this topic

Poll: Зимни гуми (104 member(s) have cast votes)

Сложихте ли вече зимните гуми?

You cannot see the results of the poll until you have voted. Please login and cast your vote to see the results of this poll.
Vote Guests cannot vote

#61 a_atanasov

a_atanasov

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,713 Posts:
  • Град:114445

Posted 19 November 2009 - 19:03

от днес съм със задни Vredestein snowtrac 3
Публикувано изображение
  • 0

#62 HOMEP OCEM

HOMEP OCEM

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 29 Posts:

Posted 20 November 2009 - 18:43

от днес съм със задни Vredestein snowtrac 3

и аз на такива се спрях, но сложих 4 :icon_welldone:
  • 0

#63 kamenski_84

kamenski_84

Чирак

• Потребители на форума
  • 146 Posts:
  • Град:с.Ветрино обл.Варна
  • Автомобил:
    W124 купе 2.0/122к.с 1991г. Audi B4 1.9TDI

Posted 21 November 2009 - 21:39

и аз на такива се спрях, но сложих 4 :icon_welldone:

На мен лично много ми харесва модела избора е добър само си ги пазете като се позатопли малко и ги сваляите ,че и другата година да им се радвате.Този модел е мисля на първо място в класациите за тази зима.Поздрави :icon_welldone:
  • 0
От ръждата и човешката завист няма спасение.....

#64 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,773 Posts:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C124- 92г 200CE -продаден
    Mercedes-Benz W210-97г E200 Avantgarde- продаден
    Mercedes-Benz C208- 99г CLK200 Kompressor-продаден
Garage View Garage

Posted 22 November 2009 - 01:55

На мен лично много ми харесва модела избора е добър само си ги пазете като се позатопли малко и ги сваляите ,че и другата година да им се радвате.Този модел е мисля на първо място в класациите за тази зима.Поздрави :icon_welldone:

Е какво като се позатопли, то сега през деня температурите са около 16 до 18 градуса. Изобщо не е за зимни гуми в тая жега, ама всеки си знае.
  • 0

#65 kamenski_84

kamenski_84

Чирак

• Потребители на форума
  • 146 Posts:
  • Автомобил:

Posted 22 November 2009 - 12:38

Нистина тая година е доста топло и маи е рано още за зимните гумета но хора които патуват постоянно ги сложиха че да не ги завари баба зима нейде по пътищата.Аз например няма да и слагам на колата защота много малко я карам и няма смисъл.
  • 0

#66 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7,499 Posts:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue

User's Awards

2
13
3
3
Garage View Garage

Posted 22 November 2009 - 13:05

Ти например си ги слагаш сам... съответно можеш да си ги сложиш по всяко време!
А ако завали сняг в понеделник, а моите зимни гуми се съхраняват на 20 км. от София - какво правя до събота/неделя?
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#67 kamenski_84

kamenski_84

Чирак

• Потребители на форума
  • 146 Posts:
  • Автомобил:

Posted 22 November 2009 - 13:14

Ти например си ги слагаш сам... съответно можеш да си ги сложиш по всяко време!
А ако завали сняг в понеделник, а моите зимни гуми се съхраняват на 20 км. от София - какво правя до събота/неделя?

Подкрепям те Илия точно това исках да кажа, на мен ми е лесно за петнаисет минути и съм с зимен комплект гуменки. :friends:
  • 0

#68 brpi

brpi

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,243 Posts:
  • Град:Karlsruhe,Germany
  • Автомобил:
    W124 300D 603
    W124 230E 102

Posted 23 November 2009 - 10:34

Ако не съм с зимни гуми - недаи си боже нещо стане - дори аз не съм виновен .... ям дървото ... застраховката не плаща.
Така че няма начин .....
  • 0
W 124 - 300D
W 124 - 230E

#69 Dydo

Dydo

Майстор

• Потребители на форума
  • 781 Posts:
  • Автомобил:
    W 202 - продаден!

Posted 23 November 2009 - 21:07

Ако не съм с зимни гуми - недаи си боже нещо стане - дори аз не съм виновен .... ям дървото ... застраховката не плаща.
Така че няма начин .....

Това за в Немско ли? В БГ не знам да има такъв филм, нито пък подобно условие в застрахователните договори.
То нормативно до колкото знам, в БГ има само изискване за грайфер, но не и за зимни гуми.

А по отношение на конкретния въпрос от анкетата.....................ами както е тръгнало с тая жега, може въобще и да не слагам зимните и ако много завали сняг, просто няма да карам тази кола. Явно тази зима няма да е такава в тесния смисъл на думата.
  • 0
От Витоша по-високо нема, от Искаро по-дълбоко нема и от Мерцедес по-убаво нема...............древна шопска мъдрост!

#70 Subsonic

Subsonic

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 4,599 Posts:
  • Автомобил:
    ex W124 230E, 91
    ex W124 260E, 89
    ex S211 E320, 03
    C219 CLS500, 06

Posted 24 November 2009 - 09:59

То както е топло, топло, после изведнъж завалява снега и натрупва 10-15 см. А и ако си спомняте, миналата зима беше най-зимна в края на февруари. почна да вали в сряда вечерта и валя целия четвъртък и половината петък, при което в петък дори магистралите не бяха проходими.

Моите ги сложих по-рано тази година, защото не ми се чакаше пак по опашките за поставяне на гуми. Знам че не е хубаво зимните гуми да се карат в топло време, ама все пак кое е по-важно - гумите или човека. В момента съм с микс - една и съща шарка но предните дот 08, задните дот 06. Живот и здраве, задните трябва да излязат в пенсия следващия сезон.
  • 0

#71 brpi

brpi

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,243 Posts:
  • Град:Karlsruhe,Germany
  • Автомобил:
    W124 300D 603
    W124 230E 102

Posted 24 November 2009 - 11:20

Това за в Немско ли? В БГ не знам да има такъв филм, нито пък подобно условие в застрахователните договори.
То нормативно до колкото знам, в БГ има само изискване за грайфер, но не и за зимни гуми.

А по отношение на конкретния въпрос от анкетата.....................ами както е тръгнало с тая жега, може въобще и да не слагам зимните и ако много завали сняг, просто няма да карам тази кола. Явно тази зима няма да е такава в тесния смисъл на думата.

Да в немско... В Бг то само името е застраховка дет се вика.... тука се плаща и съответно застраховките гледат под лупа...ако може да не платят.
Тва за гумите го пише с малки букви но се знае и всеки го спазва...
  • 0
W 124 - 300D
W 124 - 230E

#72 ///sasho

///sasho

Напреднал

• Потребители на форума
  • 742 Posts:
  • Автомобил:
    CLK W208 200 KOMPRESSOR 192 PS

Posted 29 December 2009 - 18:25

Ползвам зимни "Nokian" , казват , че са много добри. Вие как мислите? :)
  • 0

#73 Ilia

Ilia

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 35 Posts:
  • Автомобил:
    W210 E200 98г.

Posted 30 December 2009 - 17:04

Аз цял живот си карам с летни гуми и досега проблеми съм нямал. Даже смея да твърдя че е по-забавно. За 2-3 дни в годината дето има сняг по пътищата в Пловдив ми се струват излишни. Слагам нови летни гуми и забравям за 3-4 години. Няколко пъти ми се е налагало да пътувам по много сняг, по планини и с летни гуми. Просто спирам слагам веригите и продължавам. като си караш внимателно няма проблеми. Снега не ме плаши, а като има лед предпочитам да не карам.
Обул съм ксарата на жената, защото честичко ходим на пампорово пък и тя е по спокойна и т'ва е. Една кола със зимни гуми стига. Мерца ще шпори само с летни. Подпочитам нови и хубави летни от колкото два комплекта втора употреба. Всеки си знае за него. Който има възможност за зимни гуми и се чувства по спокоен с тях да слага.
  • 0

#74 ///sasho

///sasho

Напреднал

• Потребители на форума
  • 742 Posts:
  • Автомобил:
    CLK W208 200 KOMPRESSOR 192 PS

Posted 01 January 2010 - 16:54

Ами то попринцип много хора са на мнение , че е по добре с чисто нови летни гуми отколкото със стари зимни гуми.
  • 0

#75 fiveq

fiveq

Напреднал

• Потребители на форума
  • 598 Posts:
  • Град:Sofia,Bg.
  • Интереси:Обичам да карам, музиката (почти от всякакъв тип), хубавите парфюми,удоволствията в живота и мнооого други неща, просто ме питайте.
Garage View Garage

Posted 02 January 2010 - 06:41

И аз съм отдавна (от по-миналият месец още- 16.10.2009) с чисто нови зимни гуми (Yokohama). Точно една седмица преди първият студ ги сложих, купени от сервиз и там ги сложиха (монтаж, баланс...) без пари. Сложих си ги (нарочно) на оригиналните железни джанти с тасовете, а летните си останаха в/у летите джанти- готови само за смяна долу в гаража, работа за 15-20 мин.
Мисля, че железните джанти са по-удачни като за зимният период.
След това и един чисто нов акумулатор (19.11.2009- Monbat 75 Ah.) и съм готова за лошите условия.

Не, че много често карам (макар и от над 14 г. вече), но до сега не съм имала произшествия, въпреки, че миналата зима си бях с летните. :warningemo: :D
Вярно, риск си е, но и беше голям купон , добре, че са там тия системи ABS,ASP... много помагат.
Ходя да си правя "опити" зад BILLA -Хиподрума, там има голямо пространство отзад и когато падне сняг, никой не чисти там...и е супер за проби. И други идват (с различни коли) там да се "вихрят" , и даже се и кефят... А някои изключват нарочно и системите за по-голям купон.
Така, че...отдавна съм готова, може би и първа от целият форум май :D
Дори в онзи сняг на 20 дек. 2009 (ОС и банкета на клуба) като идвах, се движих с 80-90 покрай ловният парк (до Зоо-то) :slap: а другите се влачеха по край мен като сополи.

Когато човек е внимателен - няма страшно.
  • 0
5q

Публикувано изображение

Публикувано изображение

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users