Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Сложихте ли вече зимните гуми?

• Please log in to reply
76 мнения по тази тема

Анкета: Зимни гуми (104 потребител(и) са гласували)

Сложихте ли вече зимните гуми?

Не можете да видите резултатите от анкетата ако не сте гласували. Моля влезте с потребителското си име и гласувайте за да видите резултатите.
Глас Гостите не могат да гласуват

#46 LiL

LiL

Firestarter

• Замразено членство
  • 2761 Мнения:
  • Град:София
  • Интереси:Създавам спомени с материали на клиента -:D
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 29 октомври 2009 - 18:36

Сложих ги днес..ама чаках 3 часа :kill_myself:
  • 0

#47 Esper

Esper

Майстор

• Потребители на форума
  • 1531 Мнения:
  • Град:Pernik

Публикувано 29 октомври 2009 - 19:08

Дамм... Пуста икономия. Преди 2-3 седмици (около средата на месеца) точно като застудя яката имаше седем жертви само в неделята, пък сняг никъде не е валяло още.
Не бих карал с летни на студен асфалт та дори и една снежинка да не завали цяла зима, дори да съм само в града и на не мърдам на "дълго"
Само тая сутрин абс-а причука на три пъти а от нас до работата са 7 километра! Ами като почнат мъглите обувките ми се пързалят какво остава за 2 тона ускорени до 90-100!?
Нямам търпение до събота: слагам "ултра грип"-а и ски багажника :hooray:

Не става въпрос за икономия.
За първи път от моя стаж зад волан си купих нови и качествени гуми след ТОЗИ случай.
До тогава харах само секънд хенд - мислех си, че колите които карам и начина по който ги карам не оправдават голяма инвестиция в летни гуми.

От този момент нататък все повече се убеждавам, че има голяма доза истина в това мнение.
Твърдението на първо четене звучи абсурдно както аз самия съм се изказал по-долу в темата.
В последствие обаче, дори и сега се убеждавам в противното.
А човека написал този пост от бранша, тоест съвсем не пише за хоби, както аз.
И предвид изданието, за което работи би трябвало да изразява точно обратното от написаното във форума :icon_coolgrin:

Та значи не казвам, че зимните гуми са промивка на мозъка от страна на производителите.
Твърдението е, че качествата им се преекспонират доста.

П.С: Зимни втора ръка не карам много отдавна ;)
  • 0

879897.png

#48 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 29 октомври 2009 - 19:36

Хи-хи-и....

123-ката беше добре оборудвана с една верига на предна лява гума

помня, помня...

Ще ги дадеш ами
Знаеш ли какви хубавици ще станат

Поздрави
:4036:
  • 0
Публикувано изображение
Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител

#49 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 29 октомври 2009 - 19:41

Бе що не изчакате още две седмици - знаете ли колко ще им се увеличи живота на гумите - минимум с 5 годинки, а вашият ще се намали по опашките при гумаджиите(обикновенно в най-скапаното време), миминум с 10 годинки

Заслужава си - те това е далаверка

Полечка не бързайте

Поздрави
  • 0
Публикувано изображение

#50 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C124- 92г 200CE -продаден
    Mercedes-Benz W210-97г E200 Avantgarde- продаден
    Mercedes-Benz C208- 99г CLK200 Kompressor-продаден
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 29 октомври 2009 - 19:42

Ето какво казват от AutoBild по въпроса-заимната гума превъзхожда лятната единствено на заснежена настилка.........

Казал съм го малко по-нагоре, но никой не чете темата от начало..... Ето графиките направо откраднати от АутоБилд, тестовете са на студено, на зимни гуми и по един модел летни и всесезонни. Колата е от нашата марка а именно С класа(204)

Прикачени файлове

• Прикачен файл  0001.jpg   48,28K   21 Брой сваляния
  • Прикачен файл  0002.jpg   68,98K   16 Брой сваляния
  • Прикачен файл  0003.jpg   58,45K   16 Брой сваляния

• 0

#51 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 29 октомври 2009 - 19:48

На тия търговски трикове не се ловя, както и на ...статистическите данни от бюлетините

Поздрави
  • 0
Публикувано изображение

#52 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 29 октомври 2009 - 20:12

На тия търговски трикове не се ловя, както и на ...статистическите данни от бюлетините

Поздрави

Нямат никаква полза да лъжат, че летните гуми държат и на студено време, стига да няма сняг.
Виж, евтин търговски трик е, че падне ли под 7 градуса трябва да слагаш зимните.
  • 0

#53 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 29 октомври 2009 - 20:21

Нямат никаква полза да лъжат, че летните гуми държат и на студено време, стига да няма сняг.
Виж, евтин търговски трик е, че падне ли под 7 градуса трябва да слагаш зимните.

Това го знам по-добре и от тях -от 29 години карам кола, не прекъснато и постоянно през 4тирите сезона - нищо ново не чета
Ставаше въпрос за друго

Както и да е

Поздрави
  • 0
Публикувано изображение

#54 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 30 октомври 2009 - 11:38

Всичко това щеше да е супер, ако имах топъл гараж с подемник и пневматичен винтоверт + 20 свободни минути всяка сутрин като стана да гледам дали днес е паднал сняг или не? И пак трябва да имам един чифт зимни гуми върху джанти, дето да ги сложа, ако е паднал сняг или да имам 2 коли, което не е по-изгодно от пестенето от зимните гуми.

И понеже аз: 1) нямам топъл гараж, 2) нямам подемник, 3) нямам пневматичен винтоверт, 4) нямам 20 излишни минути сутрин, 5) нямам две коли, и не на последно място, 6) всяка зима ходя на ски с колата и си ползвам зимните гуми и по отъпкан и по неотъпкан сняг; Та си купувам чисто нови зимни гуми и си карам като пич.

А докато карах опела, пред университета чистеха, но в уличките около него - никога. Та с опела също бях с чисто нови Alpin Topgrip + и съм паркирал в бая стръмни улички с 20 см. неотъпкан сняг без никакви проблеми. Пък, ако имам катастрофална ситуация и разчитам на таяразлика от 10 метра в спирачния път, значи съм карал с несъобразена скорост. Зимно време като изляза рано сутрин, ако не съм сигурен в условията и спирачките, на широка улица в квартала, докато няма други коли по пътя, натискам рязко спирачката, за да видя как ще спре колата - как ще поднесе, колко спирачен път и т.н.

Не на последно място, ще добавя и още нещо. Летните ми гуми бяха престъпно износени... Сега със зимните и на сухо и на мокро усещам, че колата е в пъти по-стабилна. Просто зимните са ми на един сезон чисто нови и маркови. Лятото смятам да си купя и летни чисто нови. Не съм като Владек с 29 години книжка... моята е от 10 години. Ама съм карал и с нови и със стари и с износени гуми. Карал съм и с маркови и със среден клас и с дубайски гуми. И понеже знам каква е разликата в поведението на колата върху пътя - ще си купя нови гуми - и зимни и летни. Ще спестя от зловещо мощната аудио уредба например.
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#55 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 30 октомври 2009 - 15:58

Всичко това щеше да е супер, ако имах топъл гараж с подемник и пневматичен винтоверт + 20 свободни минути всяка сутрин като стана да гледам дали днес е паднал сняг или не? И пак трябва да имам един чифт зимни гуми върху джанти, дето да ги сложа, ако е паднал сняг или да имам 2 коли, което не е по-изгодно от пестенето от зимните гуми.

И понеже аз: 1) нямам топъл гараж, 2) нямам подемник, 3) нямам пневматичен винтоверт, 4) нямам 20 излишни минути сутрин, 5) нямам две коли, и не на последно място, 6) всяка зима ходя на ски с колата и си ползвам зимните гуми и по отъпкан и по неотъпкан сняг; Та си купувам чисто нови зимни гуми и си карам като пич.

Обаче аз отговарям на точка 5) а именно имам възможността винаги при нужда да използвам втори автомобил, оборудван със комплект зимни гуми и подготвен за зимата. Е кажете ми тогава, при това положение и взимайки в предвид факта, че последните зими са с максимум 15-20 снеговалежни дни, та не е ли излишно да дам 1000лв за зимни гуми за мерцедеса, които гуми ще карам два-три месеца.
  • 0

#56 zuhen

zuhen

Напреднал

• Потребители на форума
  • 334 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    W211 280 CDI, 2007,
    OM642, 7G-Tronic

Публикувано 30 октомври 2009 - 16:12

Обаче аз отговарям на точка 5) а именно имам възможността винаги при нужда да използвам втори автомобил, оборудван със комплект зимни гуми и подготвен за зимата.

+1
  • 0

#57 RIDDRIC

RIDDRIC

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 32 Мнения:
  • Автомобил:
    E W210 220D '97
    sand beige metallic

Публикувано 31 октомври 2009 - 13:10

;) аа, купих и ги сложих още преди 10тина дена.Тази година ще пробвам ТOYO S952 91H - 205/55 R16
Безаварийни на всички :mbcb
  • 0
Публикувано изображение

#58 damian-E250

damian-E250

Майстор

• Потребители на форума
  • 923 Мнения:
  • Град:Троян
  • Автомобил:
    W124 E-250TD/94'
    W123 200D/79'
    Sprinter 308D Maxi/98'
    Lada Niva 1.6/94'
    kawasaki klx 250/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 31 октомври 2009 - 14:41

по нашия Троянски балкан има около 20 см. сняг по поляните ;)
  • 0
Публикувано изображение

#59 Mien

Mien

Напреднал

• Потребители на форума
  • 647 Мнения:
  • Град:Свиленград
  • Автомобил:
    1.W202-250d-605 910-automat-1994г.
    2.HONDA Eve 50cc-3hp-1988г.

Публикувано 31 октомври 2009 - 18:41

От днес обут с 4бр. - SAVA - ESKIMO.
  • 0

#60 Мишо

Мишо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2421 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    W210-E200

Публикувано 31 октомври 2009 - 19:35

Обувайте се - обувайте....пък кат завали замръзнала вода-отиваме да ги въртим,без много газ и без последствия :)
  • 0
Публикувано изображение
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни